Automatická klimatizace
Re: Automatická klimatizace
Videl som velmi poučné video o prúdení vzduchu v interiery vozidla.Jednoznačne s toho vyplýva naučiť sa - zvyknúť si jazdiť stále zo sklopenými slnečnými clonami.Studený vzduch prúdi po čelnom skle smerom hore a padá/ je ťažší / dole priamo cez čelo-hlavu a plecia vodiča.Keď sklopili clonu dole tak sa ten vzduch rozptyloval a nešiel priamo na vodiča.Mával som občas problém,bolievala ma hlava a mal som problém s pohyblivosťou krčnej chrbtice,hlavne po dlhých jazdách v lete zo zapnutou A/C, teraz keď jazdím stále zo sklopenýma clonama tak som tento rok ešte žiaden problém nemal.Verím tomu že tie clony fungujú dobre a nefúka mi studený vzduch po okne rovno na hlavu.Vyskúšajte.
Keď si sklopím clonu tak neuvidím pred seba
Ja s tym nejak nemam problem.

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Navic mas dalsi bonus, ze ti neni videt oblicej na kamerach 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Tak som narazil na svojom aute na UPCHATY prepad kondenzatu z klimatizacie - ako inac - na dlhej ceste na dovolenku o 22,00 hod na dialnici.
(info pre podobny problem)
Vyrazil som s rodinkou do Chorvatska. Po asi 300 KM na dialnici M1 pri Balatone zrazu na mna spolujazdec krici ze mu tecie voda do topanok. Okamzite zastavujem - vyberam mokrý kobercek pri spolujazdcovych nohách - demontujem schránku pred spolujazdcom - odstranujem tapcirung pri nohach a vidím ako prod stredným panelom (pod riadiacou pakou) kvapka nieco z rebrovania ktore pripomina maličký chladič - vyteká a kvapká priesvitná - chladná tekutina. Zobudil som kamarata (servisaka) na telefone ktory podla popisu identifikuje problem - NEODTEKAJUCA KONDENZOVANA VODA - ktora by mala byt hadickou ovedena pod vozidlo.
Pri nohách spolujazdca (pod tapacirom)som objavil ciernu hadicku - s kolienkom ktora smeruje pod podlahu - von z vozidla. Vyberiem kolienko (je iba nastoknute na hadicke) a z hadicky vyteka asi 3/4 litra studenej vody.
Skusam kolienko z hadicky prefuknut ustami - zistujem ze je zapchate - silne fuknutie pretlacilo nejaky bordel - vycistil som to este drotikom - nasadil som vsetko naspet a po skuske uz nic nevytekalo. Po kontrole som zistil ze mam celkom slusne "zasratý" vzduchový filter klimatizácie. (Hlavne ze robim pravidelny servis) (Svojpomocne na mieste vycisteny aspon provizorne)
Nastastie - problem je tym vyrieseny.
(info pre podobny problem)
Vyrazil som s rodinkou do Chorvatska. Po asi 300 KM na dialnici M1 pri Balatone zrazu na mna spolujazdec krici ze mu tecie voda do topanok. Okamzite zastavujem - vyberam mokrý kobercek pri spolujazdcovych nohách - demontujem schránku pred spolujazdcom - odstranujem tapcirung pri nohach a vidím ako prod stredným panelom (pod riadiacou pakou) kvapka nieco z rebrovania ktore pripomina maličký chladič - vyteká a kvapká priesvitná - chladná tekutina. Zobudil som kamarata (servisaka) na telefone ktory podla popisu identifikuje problem - NEODTEKAJUCA KONDENZOVANA VODA - ktora by mala byt hadickou ovedena pod vozidlo.
Pri nohách spolujazdca (pod tapacirom)som objavil ciernu hadicku - s kolienkom ktora smeruje pod podlahu - von z vozidla. Vyberiem kolienko (je iba nastoknute na hadicke) a z hadicky vyteka asi 3/4 litra studenej vody.
Skusam kolienko z hadicky prefuknut ustami - zistujem ze je zapchate - silne fuknutie pretlacilo nejaky bordel - vycistil som to este drotikom - nasadil som vsetko naspet a po skuske uz nic nevytekalo. Po kontrole som zistil ze mam celkom slusne "zasratý" vzduchový filter klimatizácie. (Hlavne ze robim pravidelny servis) (Svojpomocne na mieste vycisteny aspon provizorne)
Nastastie - problem je tym vyrieseny.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
ultra:
Problem si vyriesil.
(dobra informacia)
Prajem :
STASTNY NAVRAT A POHODU NA DOVOLENKE.
Problem si vyriesil.
(dobra informacia)
Prajem :
STASTNY NAVRAT A POHODU NA DOVOLENKE.
ultra, dik za popis zavady. Velmi mi to pomohlo, stalo sa mi to iste pred tyzdnom. Hadicka upchata a voda vyteka spod stredneho panelu na stranu vodica i spolujazdca.Po precisteni vsetko ok.
Když si dám ty sluneční clony, tak vyloženě necítím, jak mě ta klimatizace chladí. Takže to není dobré, jakoby ani nebyla zapnutá. S krční páteří problémy mám, tak mi to trochu teď dalo červíka do hlavy, ale zatím prostě mám dojem, že ta sluneční clona naopak vadí a auto se musí víc chladit, aby se člověk subjektině cítil stejně příjemně.
Zdar všichni,mám Auris 2014 ,jak tady píšete o vypínání klimy před ukončením jízdy.To se snažím v létě dodržovat,ale přesto vlhkost která zůstane ve výměníku dostatečně nevyschne (neodteče) a následně je cítit.Čistění provádím,ale asi není dostatečně učinné.Máte někdo zkušenosti,jak to svépomoci rozebrat a nejlépe vyčistit,poř.foto
Caute,
hore spominany problem s vytekanim vody na kobercek pred spolujazdcom sa vyskytol vcera aj mne. Mam Auris TS Hybrid, prvy model. Rano som zistil, ze v lavotocivej zakrute sa ozve akesi sycanie a vytecie trocha vody spod palubovky. Dal som dole tapacirung z boku pri spolujazdcovi a odspodu spod kastlika. Objavil som tam tu spominanu gumovu hadicku. Ked do nej fukam, pocujem bublanie ako ked cez slamku fukas do vody.
Trocha som googlil a pomerne dost videi je na youtube popisujuce tento problem s upchavanim. Hadicku som vytiahol s plastoveho uchytenia, daco vody vytieklo. Vsetko som vysusil, no rano znova par kvapiek bolo na podlahe po jazde a bez zapnutej klimatizacie. Mam tam gumene rohoze, cize sa nic moc nenamocilo.
Dal som to do servisu, nech mi to pozru. Predsa je tam len naokolo dost kablov. Vzduchovy filter, si filter klimatizacie za kastlikom spolujazdca bol riadne zaspineny, menia ho vraj po 2 rokoch z coho vyplyva, pytat vymenu aspon raz za rok, ci si to spravit svojpomocne. Este sa ozvem co nasli, a kolko to pripadne stalo.
Videa, sice nie na Auris HSD, no pre nazornu ukazku staci:
https://www.youtube.com/watch?v=dEPzbCxEJaU&t=9s
https://www.youtube.com/watch?v=9V74Sd2eeXw
Takze precistenie klimatizacie+praca 21 + filter 15,10. Zda sa, ze je to v poriadku. Spravili to rychlo a bez objednania.
hore spominany problem s vytekanim vody na kobercek pred spolujazdcom sa vyskytol vcera aj mne. Mam Auris TS Hybrid, prvy model. Rano som zistil, ze v lavotocivej zakrute sa ozve akesi sycanie a vytecie trocha vody spod palubovky. Dal som dole tapacirung z boku pri spolujazdcovi a odspodu spod kastlika. Objavil som tam tu spominanu gumovu hadicku. Ked do nej fukam, pocujem bublanie ako ked cez slamku fukas do vody.
Trocha som googlil a pomerne dost videi je na youtube popisujuce tento problem s upchavanim. Hadicku som vytiahol s plastoveho uchytenia, daco vody vytieklo. Vsetko som vysusil, no rano znova par kvapiek bolo na podlahe po jazde a bez zapnutej klimatizacie. Mam tam gumene rohoze, cize sa nic moc nenamocilo.
Dal som to do servisu, nech mi to pozru. Predsa je tam len naokolo dost kablov. Vzduchovy filter, si filter klimatizacie za kastlikom spolujazdca bol riadne zaspineny, menia ho vraj po 2 rokoch z coho vyplyva, pytat vymenu aspon raz za rok, ci si to spravit svojpomocne. Este sa ozvem co nasli, a kolko to pripadne stalo.
Videa, sice nie na Auris HSD, no pre nazornu ukazku staci:
https://www.youtube.com/watch?v=dEPzbCxEJaU&t=9s
https://www.youtube.com/watch?v=9V74Sd2eeXw
Takze precistenie klimatizacie+praca 21 + filter 15,10. Zda sa, ze je to v poriadku. Spravili to rychlo a bez objednania.
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Toyota Auris Touring Sports Hybrid