bruno75 píše:Rozdiel cenovy je tusim 15 tisic ak sa dobre pamatam, ...
Ať se koukám do ceníku jak chci tak je tam rozdíl 40 tis, a to už je sakra dost. Já mám Base Cool 1.0 a jsem spokojený. 80% najezdím ve městě, a tam ten litr stačí (když jedničku, dokážež rozjed na 40km za okamžik

)
fedmirko: S Fobií jsem nezávodil, takže nemůžu posoudit, řekl bych že je to výkonově srovnatelné (můj pocit), ale nejsem žádný závodník ( s litrem to ani nejde

). K výbavě Base: zas tak holé mi to nepřipadá, el. okna nepotřebuju, stejně je minimálně stahuju - klima. Boční airbagy, ty mi chybí, ale snad nebudu potřebovat ani čelní. Centrál - na to jsem si musel zviknout, ale ten se dá dokoupit. Možná co mi ještě chybí je podélné nastavení volantu, i když jsem si zprávnou pozici našel (co jiného mi taky zbívalo)
bruno75 píše:
Dalsia vec je vybava Base. Ako nic v zlom, ale base nema ani len central, elektriku v prednych oknach, bocne airbagy...proste mi to pripada take spartanske ale zase nie kazdy potrebuje to je fakt.
Spartánská mi připadá, Dacia, Thalia, nebo Fabia Junior a ne tohle! - můj názor
Otáčky motoru - není to úplně přesené, ale asi takhle: 40 - 2500ot, trojka; 60 - 2600, čtyřka; 90 - 2700, pětka; 130 - 3800, pětka. Můžu ještě dodat, že ve městě mám spotřebu průměr 5,8 včetně klimy (teď v zimě, to je 6,3 - krátkté trasy, cca 4 km, takže se to ani neohřeje

), mimo město (okresky) jsem jel s klimou za 4,7. Dálnice je při 130 cca 6 litrů. Ještě ohledně výkonu. V létě jsme jeli 3 dospělí a 2 děti + plně naložený kufr. Dováděl jsem s vedle jedoucím švagrem, který má feldu 1,6 - stejně naložený. Jeho zrychlení bylo znát až při 130, když na to šlápnul, ale jinak jsem se s nim mohl jakž takž měřit. Víc než 160 jsme se nehonili, i když by to možná ještě šlo

Vnitřní prostor - ve Fiestě jsem neseděl, ale pochybuju, že má takovou variabilitu interiéru. Já osobně vidím i přínos dvojtého kufru, při nákupu naházím "měkké" věci pod plato, a petky + ostatní dávám nahoru. Ještě k chování motoru. Pokud ti nevadí obecně zvuk trojválce, tak není co řešit. Ve větším záběru to zní trochu jako traktor, ale po skldinění to je v poho. Kámoš co má Citroen C3 1,1, tak trvdil, že to mám možná tižší než on. No a samozřejmě doporučuju klimu, od dubna do října jsem jí používal a teď když je zima, tak je to super na odmlžení.