avensis t25 vibracie

vše ohledně modelové řady Avensis
Maaara
Člen Týmu

Re: avensis t25 vibracie

Příspěvek od Maaara »

Craken píše:Caute. Mne sa zase prenasaju vibracie pri volnobehu ale na volant, ciastocne aj na predne sedadla... Tiez to moze byt silentblok?
Měl jsem to taky - při volnoběhu vibroval volant a přenášelo se to i na podvozek a přední sedadla. V servisu se na to podívali a řekli mi, že je to vůle na setrvačníku - že to nějakých 20-30tis ještě vydrží a pak bude dobré ho vyměnit (a nejlépe i se spojkou, když už to půjde ven). Avouš už je pryč, takže si to pořeší někdo jinej :-)

Jinak vibrace airboxu jsem měl taky, jak si motor časem sednul, tak se airbox opře o blatník a dělá to v nízkých otáčkách strašnej bordel. Stačilo nalepit gumové těstnění mezi airbox a blatník a je to ok.
Toyota RAV4 2.0 VVTi 110 kW Active Red (2015 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
Jakub Pavlík
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub Pavlík »

ve voze mam 12měsíců novou dvouhmotu origo Aisin včetně komplet spojky. Občas to vibruje, občas ne .. Přestalo to když jsem zaparkoval a předek vozu byl výš než zadek, dle mého názoru je na vině zadní/spodní silentblok motoru, ale vibrace do volantu jsou minimální, spíš do těch sedaček mě drtí. Jinak než sem dal novou hmotu a spojku, brutálně vibroval cockpit na volnoběh (teď ne) řadící páka vibrovala, hlavně na 5stupeň při zrychlování a o studeným startu ani nemluvě, stejně tak řazení se nikdy neobešlo bez silných rázů. Nic z tohohle se už po výměně neobjevilo. Chce to zvedák :-)
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

Mě se také cca před 2 měsíci oběvila vibrace jen na volnoběh 900ot s vyšláplou spojkou i bez, přenáší se to zlehka do volantu sedačky a když otevřu haupnu tak bych mohl na motoru šejkovat :lol:.
Rozlezlo se to i na vejfuk, na konci je vidět vibrace a někde za vlnovcem se třepe též. Silenbloky sem prolezl vrchní i spodní zdají se bejt v lati, vůle žádná. Takžé zatím spíše špekuluju co by mohlo bejt příčinou, ale fakt že to bude dvouhmota je také možná, je už načatá cca 3tí rok, chovám se k ní slušně, ale tak asi nejde to ovlivnit.

BTW: Neznáte někdo v Praze místo kde lze využít kanál (nebo něco podobného ve stejném duchu) na opravu auta?

Díky a páčko hafani.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“