Jen pro info.

vše ohledně modelové řady Avensis
Mikeson
Navigátor

Re: Jen pro info.

Příspěvek od Mikeson »

Jakub Pavlík píše:Všem co vržou spojkové pedály (a že nás je hodně) doporučuji Mazadlo HHS 2000 Wurth. V prosinci jsem to aplikoval a do teď absolutní ticho. V pondělí jsem vyndal tlumení kapoty a přední podběhy a nalepil jsem tam http://www.gumex.cz/typ-507-rockfonik-l ... 31164.html . A najednou mam pocit, že sedím v novém autě. Opravdu 100% účinek, až překvapivé ticho při jízdě. VŠEM OPRAVDU DOPORUČUJI :-) Toyotě zdar.
Lze ten pedal prostriknout i bez demontaze zakrytovani?
Diky
Toyota Avensis II Combi T25 1.8 VVTi 95kW 1ZZ-FE r.v.02/2006
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

Jakub Pavlík píše:Všem co vržou spojkové pedály (a že nás je hodně) doporučuji Mazadlo HHS 2000 Wurth. V prosinci jsem to aplikoval a do teď absolutní ticho. V pondělí jsem vyndal tlumení kapoty a přední podběhy a nalepil jsem tam http://www.gumex.cz/typ-507-rockfonik-l ... 31164.html . A najednou mam pocit, že sedím v novém autě. Opravdu 100% účinek, až překvapivé ticho při jízdě. VŠEM OPRAVDU DOPORUČUJI :-) Toyotě zdar.
Ohledně toho tlumení, pod podběhy to lze narvat? Já měl dojem že je to tam natěsnané na sobě, podběh a tlumení fest na plechu. Jinak o tom taky uvažuju, přeci jen už vozítko neni nejmladší, ale dal bych to i na zadní. Pokud jsi nenarazil na nějaký hrubší problém, budu doufat že to zvládku.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

Mikeson píše:
Lze ten pedal prostriknout i bez demontaze zakrytovani?
Diky
Pedál spojky prostříkneš od řidiče, maximálně sundáš úplně spodní kryt u pedálů. Ohledně odkrytování měl namysli co se týče tlumení zvuku z pod kol.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Mikeson
Navigátor

Příspěvek od Mikeson »

Jakub Pavlík píše:Bohužel jsem to při montáži nevyfotil, na to sem vážně neměl čas. A sundavat znova podběhy a originální tlumení motoru, které jsem tam brutálně narval rozpěrnými nýty se mi z omluvou nechce. A o podbězích ani nemluvě, neskutečná pakárna !!! Ale co se týče té kapoty, vzal jsem origo tlumeni a obkreslil jsem ho na to nové a vystřihnul jsem ho, akorát jsem to o cca. 3cm po stranách zmenšil. Utřel jsem kapotu a nalepil. Ještě jsem těch 7 "děr" na kapotě zadělal také tlumením, ale ne tímto. A je ticho, teď mi vypadne hadička s vodou ostřikovačů co jen pod tím vším tlumením a já to auto zapalím :-D
Cau,
nemohl bys pliz nahodit par fotek te kapoty a trosku popsat, jak jsi to pridelal, zda jsi nejak vyplnil ty "prolisy"?
Diky
M.
Toyota Avensis II Combi T25 1.8 VVTi 95kW 1ZZ-FE r.v.02/2006
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Jakub Pavlík píše:Bohužel jsem to při montáži nevyfotil, na to sem vážně neměl čas. A sundavat znova podběhy a originální tlumení motoru, které jsem tam brutálně narval rozpěrnými nýty se mi z omluvou nechce. A o podbězích ani nemluvě, neskutečná pakárna !!! Ale co se týče té kapoty, vzal jsem origo tlumeni a obkreslil jsem ho na to nové a vystřihnul jsem ho, akorát jsem to o cca. 3cm po stranách zmenšil. Utřel jsem kapotu a nalepil. Ještě jsem těch 7 "děr" na kapotě zadělal také tlumením, ale ne tímto. A je ticho, teď mi vypadne hadička s vodou ostřikovačů co jen pod tím vším tlumením a já to auto zapalím :-D
Tak jsem vyplnil tlumícím materiálem prostor nad podběhem na straně řidiče. Materiál podobný jako z Gumexu, určený pro audio aplikace.
Výsledek? Subjektivně útlum 0% ... :|

Nevíte někdo jak odtlumit hluk od předních kol? Hučí to docela dost.... To Toyota podcenila. Nechápu. Motor je odhlučněn pěkně, aerodynamický hluk perfektně, ale kola .... joj to je dílo.
Pneu to není - stěžuje si na to moc lidí i na zahraničních fórech. Letní, zimní, 17",18"... Všechno hučí.
Údajně po faceliftu je to lepší. Nevíte, co je na něm uděláno jinak/navíc?
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tak ještě ložiska..... :idea:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Jimmi píše:Tak ještě ložiska..... :idea:
Ložiska asi ne. Je totiž jedno, jestli jedu rovno, doprava, nebo doleva. Pozorovatelný vliv má akorát druh "asfaltu". Navíc si na to stěžují lidi obecně. I Toyota je si toho vědoma, když se při uvedení faceliftu pochlubila, že na tomto zapracovala ...
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zkus se podívat na štěrbinu mezi zadní hranou blatníku a nosníkem dveří. Tamtudy by mohlo vnikat hodně hluku.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Avensis“