Avensis 2,0 D4D 85 kW - problem s turbom???

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
djjosebee
Člen Týmu

Avensis 2,0 D4D 85 kW - problem s turbom???

Příspěvek od djjosebee »

Ahojte,
mám trochu problém s mojim Avensisom T25, 2004 rok vyroby, diesel 2,0 D4D, 85 kW, najazdené 280 000 km.

Od začiatku tohto roka sa mi asi 2-3 krát stalo, že mi auto prestalo ,,ťahať,,. Ako keby úplne stratilo výkon, veľmi ťažko sa vedelo vytiahnuť z nízkych otáčkach a zabralo až pri 2400 otáčkach, vtedy nastalo riadne kopnutie a auto zabralo poriadne. Zo 2-3 minútky som po tomto, ako mi to urobilo riadne auto povytáčal do 3500 otáčok a potom to prešlo a bolo zase pokoj.
Ale kedže sa mi toto stalo už opakovane, tak ma to trápi, preto sa vás pýtam, či sa vám niečo takéto niekedy nestalo a v čom by mohol byť problém - ja ako laik ma napadá jedine turbo.
+ motor má aj nejaký divný zvuk, ktorý sa mi nepáči a je odlišný od pôvodného stavu.

Prípadne, je tu nejaký odborník zo Slovenska, konkrétne Bratislava alebo Prievidza, prípadne kdekoľvek na tejto trase alebo v okolí, ku ktorému by som s mojím autom mohol prísť a poradil by mi?

Vopred vám ďakujem za pomoc
Jozef
dexter
Navigátor

Re: Avensis 2,0 D4D 85 kW - problem s turbom???

Příspěvek od dexter »

to bych tipoval na zatuhnutí regulace geometrie lopatek v turbu ..... kouří to, nebo svítí nějaký kontrolky?
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
djjosebee
Člen Týmu

Příspěvek od djjosebee »

Nemám pocit nejakej zvýšenej dymivosti auta a na palubnom počítači absolútne nič nesvieti :-/
zlobyl
Navigátor

Příspěvek od zlobyl »

Pamatuji si, že tu někdo měl podobný problém a byla to prodřená hadička v ovládání turba.

Osobně bych tedy začal kontrolou EGR ventilu a kontrolou všech hadiček (i jejich uchycení) v podtlakovém i palivovém systému.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
djjosebee
Člen Týmu

Příspěvek od djjosebee »

Dobre, ďakujem, skúsim za niekým ísť, nech sa mi na to pozrie.

Ale teda podľa toho čo som napísal to hovorí o tom, že by to malo byť turbo?
Keď to dám na diagnostiku, tak sa nájde nejaká chyba? Má zmysel dávať to na diagnostiku?
zlobyl
Navigátor

Příspěvek od zlobyl »

Pokud se na palubce nerozsvítí žádná kontrolka, tak diagnostika asi nic neukáže, takže bych s ní ještě počkal.

Pokud motor netáhne, tak buď nemá vzduch nebo palivo. Pokud by byl problém v dodávce paliva, tak by se to spíše projevovalo ve vyšších otáčkách a při startech, takže tvůj případ ukazuje spíše na problém s dodávkou vzduchu. Proto jsem psal o těch hadičkách a EGR ventilu - jsou to snadno odstranitelné a levné závady. Zatím nemá cenu vymýšlet třeba repasi turba, protože turbo jako takové může být v pořádku. :wink:

Jo a ještě jsem zapomněl na "váhu vzduchu", což je senzor, který měří množství nasávaného vzduchu. Ať ho mechanik zkontroluje popř. vyčistí.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Stalo se mi přesně to samé, taky jsem to prohnal a po čase opět. Technik mě taky upozorňoval, že to může být klapka turba. Výsledek - EGR ucpaný a vše kolem něj.
Když se to po dvou letech stalo znovu, už věděl která bije, jen nechápal, čím to může být. Naznačil že asi mým stylem používání - časté jízdy do 15km.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“