Ahojte,
mám trochu problém s mojim Avensisom T25, 2004 rok vyroby, diesel 2,0 D4D, 85 kW, najazdené 280 000 km.
Od začiatku tohto roka sa mi asi 2-3 krát stalo, že mi auto prestalo ,,ťahať,,. Ako keby úplne stratilo výkon, veľmi ťažko sa vedelo vytiahnuť z nízkych otáčkach a zabralo až pri 2400 otáčkach, vtedy nastalo riadne kopnutie a auto zabralo poriadne. Zo 2-3 minútky som po tomto, ako mi to urobilo riadne auto povytáčal do 3500 otáčok a potom to prešlo a bolo zase pokoj.
Ale kedže sa mi toto stalo už opakovane, tak ma to trápi, preto sa vás pýtam, či sa vám niečo takéto niekedy nestalo a v čom by mohol byť problém - ja ako laik ma napadá jedine turbo.
+ motor má aj nejaký divný zvuk, ktorý sa mi nepáči a je odlišný od pôvodného stavu.
Prípadne, je tu nejaký odborník zo Slovenska, konkrétne Bratislava alebo Prievidza, prípadne kdekoľvek na tejto trase alebo v okolí, ku ktorému by som s mojím autom mohol prísť a poradil by mi?
Vopred vám ďakujem za pomoc
Jozef
Avensis 2,0 D4D 85 kW - problem s turbom???
Re: Avensis 2,0 D4D 85 kW - problem s turbom???
to bych tipoval na zatuhnutí regulace geometrie lopatek v turbu ..... kouří to, nebo svítí nějaký kontrolky?
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
Nemám pocit nejakej zvýšenej dymivosti auta a na palubnom počítači absolútne nič nesvieti :-/
Pamatuji si, že tu někdo měl podobný problém a byla to prodřená hadička v ovládání turba.
Osobně bych tedy začal kontrolou EGR ventilu a kontrolou všech hadiček (i jejich uchycení) v podtlakovém i palivovém systému.
Osobně bych tedy začal kontrolou EGR ventilu a kontrolou všech hadiček (i jejich uchycení) v podtlakovém i palivovém systému.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Dobre, ďakujem, skúsim za niekým ísť, nech sa mi na to pozrie.
Ale teda podľa toho čo som napísal to hovorí o tom, že by to malo byť turbo?
Keď to dám na diagnostiku, tak sa nájde nejaká chyba? Má zmysel dávať to na diagnostiku?
Ale teda podľa toho čo som napísal to hovorí o tom, že by to malo byť turbo?
Keď to dám na diagnostiku, tak sa nájde nejaká chyba? Má zmysel dávať to na diagnostiku?
Pokud se na palubce nerozsvítí žádná kontrolka, tak diagnostika asi nic neukáže, takže bych s ní ještě počkal.
Pokud motor netáhne, tak buď nemá vzduch nebo palivo. Pokud by byl problém v dodávce paliva, tak by se to spíše projevovalo ve vyšších otáčkách a při startech, takže tvůj případ ukazuje spíše na problém s dodávkou vzduchu. Proto jsem psal o těch hadičkách a EGR ventilu - jsou to snadno odstranitelné a levné závady. Zatím nemá cenu vymýšlet třeba repasi turba, protože turbo jako takové může být v pořádku.
Jo a ještě jsem zapomněl na "váhu vzduchu", což je senzor, který měří množství nasávaného vzduchu. Ať ho mechanik zkontroluje popř. vyčistí.
Pokud motor netáhne, tak buď nemá vzduch nebo palivo. Pokud by byl problém v dodávce paliva, tak by se to spíše projevovalo ve vyšších otáčkách a při startech, takže tvůj případ ukazuje spíše na problém s dodávkou vzduchu. Proto jsem psal o těch hadičkách a EGR ventilu - jsou to snadno odstranitelné a levné závady. Zatím nemá cenu vymýšlet třeba repasi turba, protože turbo jako takové může být v pořádku.

Jo a ještě jsem zapomněl na "váhu vzduchu", což je senzor, který měří množství nasávaného vzduchu. Ať ho mechanik zkontroluje popř. vyčistí.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Stalo se mi přesně to samé, taky jsem to prohnal a po čase opět. Technik mě taky upozorňoval, že to může být klapka turba. Výsledek - EGR ucpaný a vše kolem něj.
Když se to po dvou letech stalo znovu, už věděl která bije, jen nechápal, čím to může být. Naznačil že asi mým stylem používání - časté jízdy do 15km.
Když se to po dvou letech stalo znovu, už věděl která bije, jen nechápal, čím to může být. Naznačil že asi mým stylem používání - časté jízdy do 15km.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW