kola!!...??

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 ja_ma: ono mezi Celicou a NSX je jeden podstatný rozdíl. NSX má náhon na zadek, takže to má nějaký význam..

2 DjDrone: Pokud se chceš s autem převážně ukazovat, tak si tam dej klidně na všechny čtyři kola 17", když si vybereš správná ETčka a šířkou ráfku, určitě je tam napasuješ. Ale pokud chceš aby to jelo, zapomeň na cokoliv většího než 15". Už 16" Celicu pěkně umrtví.
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Pavo.B. píše:kamos tam ma 17 a pri mirnem zhoupnuti skrtaji a uz ma prodrenej ten plastovej podbeh
Přesně tak mám tam 17" 225/45 vejdou se tam, vypadá to hezky.. Ale celica je přece sporťák, ale má poměrně měký podvozek, proto když na celicu 17tky tak s tvrdším podvozkem, nebo tahat lemy.. Dávat menší profil gumy je blbost, jelikož, když máš i sebelepší elektrony, tak se nediv, když je budeš dávat "rovnat" , těch děr na silnici je dost.. Výhody: Super držení na silnici, dobrá brzdná dráha, krásný vzhled.. Nevýhody: Malá MAX rychlost-velký odpor gum, menší zrychlení, v kolejích na silnici to plave jako svi.ě, vzadu se zničí podběhy a ve předu prahy, jelikož 17" stříkají daleko víc vody než 13". drahá a obtížná scháňka po gumách. Já osobně, když ty kola mám tak je prodávat nebudu, na jaře celicu troch upravim asi hlavně ty lemy, dám tam gumy š.205, ale před tím musím elektrony dát spravit :( Po zkušenostech bych tam dal 16" a nejužší gumy, kvůli rychlosti. :D na 17" max rychlost na jednom úseku 185km/h se 17" a na 13" 208 km/h.. Celica 1,6 STi 5. gen.. Toť moje zkušenosti se 17" kolama. Zatim čau :D
Celica 1,6STi
Obrázek
DjDrone
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjDrone »

Marťas píše:
Pavo.B. píše:kamos tam ma 17 a pri mirnem zhoupnuti skrtaji a uz ma prodrenej ten plastovej podbeh
Přesně tak mám tam 17" 225/45 vejdou se tam, vypadá to hezky.. Ale celica je přece sporťák, ale má poměrně měký podvozek, proto když na celicu 17tky tak s tvrdším podvozkem, nebo tahat lemy.. Dávat menší profil gumy je blbost, jelikož, když máš i sebelepší elektrony, tak se nediv, když je budeš dávat "rovnat" , těch děr na silnici je dost.. Výhody: Super držení na silnici, dobrá brzdná dráha, krásný vzhled.. Nevýhody: Malá MAX rychlost-velký odpor gum, menší zrychlení, v kolejích na silnici to plave jako svi.ě, vzadu se zničí podběhy a ve předu prahy, jelikož 17" stříkají daleko víc vody než 13". drahá a obtížná scháňka po gumách. Já osobně, když ty kola mám tak je prodávat nebudu, na jaře celicu troch upravim asi hlavně ty lemy, dám tam gumy š.205, ale před tím musím elektrony dát spravit :( Po zkušenostech bych tam dal 16" a nejužší gumy, kvůli rychlosti. :D na 17" max rychlost na jednom úseku 185km/h se 17" a na 13" 208 km/h.. Celica 1,6 STi 5. gen.. Toť moje zkušenosti se 17" kolama. Zatim čau :D
a mas foto ze bys mi to poslal jak to vypadá?? :D no jo ty nase cesty to je hruza!!..jinak ja mel v planu ty 17" dat jen dozadu!!.. :lol: jinak ale vidim to tak ze skoncim u tech 16"
CELICA 2,0GTI 115kW rv neni znám :-), pěkná, rychlá, ale ta spotřeba!!.... :-(
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

DjDrone píše:
Marťas píše:
a mas foto ze bys mi to poslal jak to vypadá?? :D no jo ty nase cesty to je hruza!!..jinak ja mel v planu ty 17" dat jen dozadu!!.. :lol: jinak ale vidim to tak ze skoncim u tech 16"
16" docela dobrá volba, nejleší by byl nízkej profil, kvůli zrychlení, aby byli velký jako 13" no ale jak říkám budou se ohybat. Dávat na auto jinej rozměr gum a nebo kol na nápravu je největší blbost. Ale to je v poho.. :D
No posuď sám, lepší fotku momentálně nemám.. (ta vínová s buldokem na zadním okně) najdeš jí tady na fóru celica je to 5 strana, diskuse: A pak že nerostou :-)
Naposledy upravil(a) Marťas dne sob 30.12.2006, 13:50, celkem upraveno 2 x.
Celica 1,6STi
Obrázek
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Pánové tak s těma rychlostma bych vás trochu poupravil,....sice to s většíma kolama jede opravdu hůře a snad i pomaleji, ale nemůžete se řídit podle tachometru!! neboť s většíma kolama to sice ukazuje méně, ale zato to jede rychleji než vidíte na tachometru,...větší obvod kola větší rychlost,...
Jinak moje 18" na Celice 97 jsou sice mooooc krásně, ale je to líné jako kráva,..každá sranda něco stojí,...buď efektní vzhled 18" nebo závoďák 15",....teď na těch zimních 15kách to lítá jako blázen,... :lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

ArnieGT píše:Pánové tak s těma rychlostma bych vás trochu poupravil,....sice to s většíma kolama jede opravdu hůře a snad i pomaleji, ale nemůžete se řídit podle tachometru!! neboť s většíma kolama to sice ukazuje méně, ale zato to jede rychleji než vidíte na tachometru,...větší obvod kola větší rychlost,...
Jinak moje 18" na Celice 97 jsou sice mooooc krásně, ale je to líné jako kráva,..každá sranda něco stojí,...buď efektní vzhled 18" nebo závoďák 15",....teď na těch zimních 15kách to lítá jako blázen,... :lol: :lol:
Souhlasim že je to líný.. No Vím co mluvim, jak říkám podle tacháku se řídit nedá, ale podle radaru jo :D se 17" mi to ukazovalo naprosto přesně, kontrola podle GPS a radaru a na 13" mi to ukazuje o 7km/h víc než ve skutěčnosti jedu.. Toy bylo hned první co mě zajímalo, tak jsem to zjišťoval...To asi každý ví , že když se udělá auto ve výrobě, že jede otrochu pomaleji než doopravdy.. :D A to je pravda to můžem říct :D
Celica 1,6STi
Obrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ona se sice teoreticky s kolama s vetsim obvodem muze zvetsit maximalka zmenou prevodu, ale pochopitelne tacho bude ukazovat min nez opravdu pojedete, coz sice u nekterych aut muze znamenat zpresneni tachometru, ale problem je v tom, ze hmota kol s vetsim prumerem je dal od stredu. Pusobi tak vetsim momentem a krome zhorseni akcelerace se zhorsi i napor na brzdy. Mozna dosahnete vyssi rychlosti, ale 3% vykonu navic pujdou do ztrat a jeste to bude mit delsi brzdou drahu. Takze s tem superkolama bych moc neblbnul a nechodil moc za seriovy rozmer, tak max. o 2" na prumer s prihlednutim k brzdam atd. Ja bych na Supru rad koupil nejaky 18" kola s obutim cca 225/40/18 a krome pripadne sirsich pneumatik dozadu uz to vic nehrotil i kdyz by asi na 19" kolech vypadala zajimave :D Ale i na tech 17" to neni spatny oproti seriovym 16".
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

DjDrone píše: no tak to stebou uplne tak nesouhlasim ze cim vetsi kola tim to bude linejsi!!..akorat na akceleraci asi trocha jo ale na maximalku to zase bude lepsi!!..ale ted nevim jestli to neni nahodou naopak!!.. :D
ty si mě rozesmál:) větší kola = horší akcelerace i menší maximálka (za normálních okolností)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

garfielld píše:
DjDrone píše: no tak to stebou uplne tak nesouhlasim ze cim vetsi kola tim to bude linejsi!!..akorat na akceleraci asi trocha jo ale na maximalku to zase bude lepsi!!..ale ted nevim jestli to neni nahodou naopak!!.. :D
ty si mě rozesmál:) větší kola = horší akcelerace i menší maximálka (za normálních okolností)
Jo teď si mě rozesmál ty mě.. :D Panáčku když máš slabej motor 1,6 v celice a dáš tam 17" kola a sjedeš si tak poznáš, že mám pravdu.. teoreticky by si měl na těch 17" mít větší maximálku, protože mají větší průměr, ale ona ta 17" má určitou šíři tudíž i odpor, a tudíž při větší rychlosti větší odpor a nedáš z ní tolik jak na úzkejch 13".. Dále ohledně zrychlení to máš tak.. čím menší prúměr kola tím je to lepší na rozjezd.. a kord kyž jsou akorád široký na sílu motoru, tak do určitý rychlosti zrychlim rychlejc, něž kdejakej týpek s 1,6 na 17" 225/45.. Tak to je z praxe... Věř mi a nebo si to vyzkoušej.... 8)
Celica 1,6STi
Obrázek
Haky
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haky »

Kdo má zájem, můžu mu nevýhody velkých kol předvést na jaře osobně a dá se to poznat i bez nějakýho měření rychlosti...

Letní mám: 18" 225/40
Zimní mám: 14" 185/65
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Haky píše:Kdo má zájem, můžu mu nevýhody velkých kol předvést na jaře osobně a dá se to poznat i bez nějakýho měření rychlosti...

Letní mám: 18" 225/40
Zimní mám: 14" 185/65
Přesně,..... :lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

2Marťas: asi si nerozumíme já to myslel tak, že větší kola = horší akcelerace i menší maximálka, já se smál názoru, že se zlepší buď zrychlení nebo maximálka, oboje de do kelu...
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

garfielld píše:2Marťas: asi si nerozumíme já to myslel tak, že větší kola = horší akcelerace i menší maximálka, já se smál názoru, že se zlepší buď zrychlení nebo maximálka, oboje de do kelu...
Ne sorry, já jsem si to pak uvědomil, že si to myslel jinak.. Ale hlavně, že si stejnýho názoru.. :D Ná výběr mezi malýma a velkýma kolama je jedno - krása x sportovní jízda.. Tak zatim, a doufám, že si to strávil... :D
Celica 1,6STi
Obrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

vy si to tady nějak pletete když chcete dávat větší kola tak obvod musí být stejný a jen eletrony se zvětší takže prakticky ty kola jsou stejně velký
příklad:moje celica 5gen.má origo R14 205/60 a když bych tam chtěl dát R16 tak musí být 215/45 aby byl zachován obvod a tím pádem se nemůže stát že tachometr proměřuje atd.
jo je možná horší akclerace to jo těžší kola
přece tam nemůžete plácnout kola jaký vas napadne když ty celici vyvíjeli tak ten podvozek byl nastaven na určitý rozměr kol tak si myslím že zmenou kol to auto hodně změní chování na silnici a to k horšímu ale už se to tu v pár tematech řešilo pořád stejná písníčka
ale jedno je jistý pokud máme celicu tak snad je to o jizdních vlastnostech a ne aby auto stalo na dvoře na dívání
red
Řidič

Příspěvek od red »

Kamarad mel na 1.6 GTI(4.gen) 17ky ve 40ce a bylo to strasny. Dal tam 15ky a maximalni spokojenost.
Ja jsem koupil 2.0GTI(5.gen) se 17kama v 45ce a kdyz jsem tam nazul 15ky co tam maj bejt a projel se tak jsem 17ky dal okamzite pryc

Kdyt ani Idaho na Supru! nedava 17ky a moc dobre vi proc.

Vsechny narazy z der, retarderu atd. ti pujdou na nizkoprofilakach primo do kola a podvozku misto aby se rozlozily treba v 60kovy gume. Kamos co tam mel ty 17ky ve 40ce je mel vsechny zdeformovany. Daly to na vahu a kola tam litaly jak... Navic pohodli jizdy je taky uplne jinde na 45kach jsem poslouchal jen detonace a vsechno jsem prejizdel na kroutak na 60kach max pohoda

Podvozek na to neni staveny jen to cely vykurvis a muzes i zhorsit jizdni vlastnosti, hlavne akcelerace bude shit, maximalne budes tahat vic kvalty ale na to potrebujes kroutak, ktery jsem na 1.6ce jeste nevidel :)))

Nejsou tady na to silnice, vjedes do diry treba ve 40ti a dostanes takovou ranu ze vyletis sibrem ven z auta, vim to z vlastni zkusenosti kdyz jsem jako blazen jezdil na 17kach v 45 a jeste se snizenyma sportovnima pruzinama...

A co cena? Me by obuti 17tek stalo skoro 2.5x tolik co 15tek

Ja osobne ted jedu 15ky
leto 205x60
zima 195x60

Ja jsem prachy radsi investoval do ladaku,pruzin,iridiovek a filtru a to nejdulezitejsi pravidelne menim olej na kterem nesetrim, antifreeze atd...
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
Odpovědět

Zpět na „Celica“