Systém řízení údržby oleje
holecekm1 píše:Tak mě to začalo taky signalizovat při 19 000 km, že bude brzy nutná výměna oleje. Teď mám 20 000 a jdu na výměnu pozítří. Dle manuálu by to mělo signalizovat 5 000 před nutností výměny.
Ahoj, tak mám 22 000 a opět olej, to už je jak u škodárny, no nic nenadělám. Jen mě zaráží, jak se to rozchází s pravidelnými kontrolami. Byl jsem v 11 000 na prvním oleji, v 15 000 na malé servisce, ve 22 000 na další olej, ve 30 000 (když se do tý doby nic neobjeví, čemuž přestávám věřit), půjdu na velkou prohlídku a když k tomu připočítám, že jsem byl dvakrát na heveru reklamovat brzdy, tak se mi nějak vzdaluje ta proslavená spolehlivost Toyoty nehledě na to, že se mi při tom ještě vyprazdňuje peněženka

Zdar varaku, me olej zacal hlasit ted takze se tam chystam - bude to druha vymena a mam pres 35 000Km.hasicm píše:Ahoj, tak mám 22 000 a opět olej, to už je jak u škodárny, no nic nenadělám. Jen mě zaráží, jak se to rozchází s pravidelnými kontrolami. Byl jsem v 11 000 na prvním oleji, v 15 000 na malé servisce, ve 22 000 na další olej, ve 30 000 (když se do tý doby nic neobjeví, čemuž přestávám věřit), půjdu na velkou prohlídku a když k tomu připočítám, že jsem byl dvakrát na heveru reklamovat brzdy, tak se mi nějak vzdaluje ta proslavená spolehlivost Toyoty nehledě na to, že se mi při tom ještě vyprazdňuje peněženka..........
1. 15000Km mala prohlidka (Dajbych KV)
2. 19000Km olej (Dajbych KV)
3. 30000Km velka prohlidka (Auto Eder KV)
4. 36000 chystam olej (Auto Eder KV)
Co tam mas s tema brzdama ze tam furt jezdis???
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Ne , myslim ze ne. Vytahl jsem si to a za servis 30 000 Km jsem dal 3530,- Kc bez oleje. Ten olej pri 19 000 Km me stal 2613,- Kc. Takze myslim ze je to oukej.Luke_Luke píše:no tusim, ze jo.
Ta vymena oleje uz je v cene te prohlidky. U benzinu u kazde prohlidky, u dieselu tusim pri te velke jenom...
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Ne, jezdim normalne, v pracovni dny denne najezdim cca 130 km 85% mimo mesto. Prumernou spotrebu mam za poslednich cca 15000 km podle pocitace 4,8l/100Km. Z nejakeho zavodeni jsem vyrostl a tenhle motor na nej a ni neni. Jasne ze bych byl radsi menit to po 30 000 Km.Luke_Luke píše:oukej...zajimalo by mne cim to je, ze Te to auto upozorni tak brzy, kdyz by vlastne melo vydrzet 30tis.
Jezdis nejak ostreji nebo nejak extra rozjezdy ve meste a podobne?
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Řekl bych, že bude nějaký problém v řídící jednotce. Jinak není důvod, aby to signalizovalo tak brzy. Asi jsi chytnul fakt vydařený kousekhasicm píše:holecekm1 píše:Tak mě to začalo taky signalizovat při 19 000 km, že bude brzy nutná výměna oleje. Teď mám 20 000 a jdu na výměnu pozítří. Dle manuálu by to mělo signalizovat 5 000 před nutností výměny.
Ahoj, tak mám 22 000 a opět olej, to už je jak u škodárny, no nic nenadělám. Jen mě zaráží, jak se to rozchází s pravidelnými kontrolami. Byl jsem v 11 000 na prvním oleji, v 15 000 na malé servisce, ve 22 000 na další olej, ve 30 000 (když se do tý doby nic neobjeví, čemuž přestávám věřit), půjdu na velkou prohlídku a když k tomu připočítám, že jsem byl dvakrát na heveru reklamovat brzdy, tak se mi nějak vzdaluje ta proslavená spolehlivost Toyoty nehledě na to, že se mi při tom ještě vyprazdňuje peněženka..........

Auris 1,4 D-4D Sol
Prosim te jak to mas s vymenou ty ?holecekm1 píše:Řekl bych, že bude nějaký problém v řídící jednotce. Jinak není důvod, aby to signalizovalo tak brzy. Asi jsi chytnul fakt vydařený kousek
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Z toho si nic nedelej. Ja byl na prvni vymene pri 17tkm, po mesici to chtelo vymenit olej znovu...... tu hlasku na pocitaci mi pak smazali pridrzenm tlacitka. Dalsi vymena byla presne po 17tm. To znamena ze je tam pevne nasaven nejaky interval a ne zadne cidlo -aspon o mne. Od 45tkm menim pravidelne s prohlidkou co 15tkm. Nedavaji mne tam uz lehkobezny olej ale normalni protoze menim co 15tkm a ten na tohle v poode staci......Cenove mne to prijde stejne jako bych ho menil co 30tkm a nemusim tam co chvili jezdit
Mě to signalizovalo po 19 tisících. Přesně, je tam nastaven interval (19 tisíc) a možná i doba od výměny (2 roky) a začne to signalizovat podle toho co nastane dřív. Určitě to není schopno rozpoznat kvalitu oleje (nějakým čidlem).Dantechno píše:Prosim te jak to mas s vymenou ty ?holecekm1 píše:Řekl bych, že bude nějaký problém v řídící jednotce. Jinak není důvod, aby to signalizovalo tak brzy. Asi jsi chytnul fakt vydařený kousek
Auris 1,4 D-4D Sol
Re: Systém řízení údržby oleje
...tak to asi začnem jazdiť na výmenu oleja do Česka. Tu v BB ma to vyšlo 200,-€ 

Auris HSD 9/2011
5,185 l/100 km
5,185 l/100 km