Odstranění DPF

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
dacapo
Řidič

Re: Odstranění DPF

Příspěvek od dacapo »

Chlapi, ti co mají odstraněný dpf a po nějaké době jim vyskočila chyba, řešili jste to jak? Přes diagnostiku? Nebo odpojit baterku? Volal jsem do toho profi čipu a tam mi řekli, že občas muže hláška vyskočit a musí se do toyoty to nějak vymazat či co. A ještě je firma v Bystřici pod Pernštejnem, ale tam se nedá dovolat, nevíte jestli ta firma ještě funguje?
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Do zoznamu uspesne preprogramovanych zaradujem uz aj model
Avensis 2.0 D4D, ADT250, 1AD-FTV, 93kw rv 2007
cim zaroven uzatvaram priestor pre moznost zucastnit sa testovania, v ramci ktoreho som ponukal softwarovu upravu zadarmo.

Po dlhodobom testovani na modeloch Auris a RAV4, povazujem tuto jedinecnu metodu softwaroveho odstranenia DPF za najspolahlivejsu a bezpecnu.

Verim, ze dostaneme pozitivnu spatnu vazbu aj od majitela cerstvo preprogramovaneho Avensisu, ktory si pred niekolkymi rokmi nechal odstranit DPF v neznamej firme za nemale peniaze. Pravdepodobne bol pri uprave pouzity emulator, ktory po case prestal pracovat korektne.

Origo vlakno tu http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 10#p310210
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

To umíš softem zrušit dpf? A co u d-cat?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

dacapo píše:To umíš softem zrušit dpf? A co u d-cat?
Ano, viem to na motoroch 1AD-FTV a 2AD-FTV. D-CAT su 2AD-FHV, s tymi si bohuzial zatial neporadim.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
rony
Člen Týmu

Příspěvek od rony »

Dúfam že sa to osvedčí auto šlapalo domov ako drak sám som zvedavý čo bude tak po 2000 km a aka spotreba bude . Inak MatGo super chlapík aj prístup odporúčam. Trošku sme v aute vymrzli ale oplatilo sa . Dalsi priebeh popíšem ked odskúšam. :-)
8)
Avensis T25 2,0 D-4D 2007 93kW
rony
Člen Týmu

Příspěvek od rony »

snezí čo som nie moc rád ale aspoň som odskúšal systém ABS TRC VSC všetko fungovalo ešte musím skusit šmyk :mrgreen:
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Já zkoušel včera. Pokud esp dokáže auto vyrovnávat tak ok, ale zkusil jsem to přehnat, tak, že už to elektronika neukočíruje a ono to začne pípat. To mě překvapilo taková signalizace.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Len doplnim, ze na spominanych modeloch s motormi 1AD-FTV a 2AD-FTV je takto mozne odstranit problemy vznikajuce po neodbornej demontazi DPF. Problemy ako nefunkcne VSC, TRC, nudzovy rezim, dymivost, sposobene nefunkcnym alebo rozladenym emulatorom je takto dokonca mozne vyriesit aj bez nutnosti demontaze emulatora. :)
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
rony
Člen Týmu

Příspěvek od rony »

:blush: šmyk odskušaný systémy funkčné :idea:
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

rony píše::blush: šmyk odskušaný systémy funkčné :idea:
Dakujem za info :)

Aktualne pripravujem riesenie SW upravy ECU aj pre modely novsej generacie (r.v. 2009+) ako su:
Avensis T27, ADT270, 2.0 D4D 1AD-FTV
RAV4 ALA35, 2.2 D4D 2AD-FTV
Ausris po FL, ADE150, 2.0 D4D 1AD-FTV
Verso AUR20, 2.0 D4D 1AD-FTV

Taktiez pracujem na moznosti programovat riadiace jednotky aj mimo upravovaneho vozidla. V pripade, ze sa tento sposob osvedci, bude mozne zaslat ECU aj postou.

14.2. 2015
Softwarovu upravu je uz mozne realizovat aj bez auta, na samotnej ECU. V pripade ak to mate ku mne daleko, ECU je mozne po dohode zaslat postou
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Nevím, kolik lidí v ČR bere ohled i na okolní svět (a ne pouze na svou peněženku) - spíš mi to tu připomíná Ukrajinu, než Švýcarsko.... Byť si každý myslí, že je zápaďák, když má supr káru a iPhone v kapse ...

Tady je prezentace přínosu DPF od koncernu PSA. Z ní plyne, že dieselové vozy s DPF vypouští čistší vzduch, než samy nasávají :-). Je to tak.
Zatímco vzduch ve městech a blízko dálnic obsahuje 10.000 - 60.000 částic na 1cm3, tak auto vybavené DPF jich přesto vypouští pouze max. 3.500 částic/1cm3.

Brutální jsou ty emise aut bez DPF (3.000.000 - 4.000.000 částic na 1cm3).

To já jen tak na okraj, pokud má někdo svědomí a nechce se chovat jako prase z východní Evropy ...
Přílohy
DPFr.jpg
(183.72 KiB) Staženo 1184 x
Naposledy upravil(a) Demon dne stř 25.02.2015, 12:47, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

http://auto.idnes.cz/odtsraneni-fap-dpf ... jetiny_fdv

Na jednu stranu je to doopravdy úlet, na stranu druhou, namají-li filtry autobusy MHD, tak fak' nevím :?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Demone, mas pravdu !
Ale take male rypnutie, ze co s tymi malymi tazko meratelnymi uhlovodikovymi casticami vznikajucich pri vysokom tlaku v nedokonalom spalovani sposobenych slabym premiesanim zmesi u priameho vstreku.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Vlastne podla tabulky by som si mal rano cestou do prace strcit hadicu z vyfuku priamo do auta aby mi to z kabiny vytlacalo ten spinavy mestsky vzduch..??
Myslim, ze ta tabulka porovnava neporovnatelne a predklada nam ju niekto, kto o problematike nema ani zakladne vedomosti. Niesu pevne castice ako pevne castice. Nebezpecna je skor ich velkost a zlozenie. Mam obavy, ze realne nie je znamy (alebo verejnosti prezentovany) ani dopad castic, ktore vychadzaju z DPF a su este mensie ako tie, co do neho vstupuju.

Teraz mam ale otazku.. Nijako ti nevadi, ze priamo v nasej krajine legalne jazdi kvantum tych istych common rail dieslov, ktore sa az do roku 2010 u predavali bez DPF?
Z pohladu legislativy je to jasne ale preco je v tvojich ociach horsi majitel auta, ktory po rokoch priplatkove DPF odstranil ako majitel toho isteho auta, ktory za DPF nebol ochotny zaplatit uz na zaciatku?
Samozrejme odstranovat DPF je zrejme neekologicke riesenie, no trend je u nas dany jasne a podiel dieslov vybavenymi DPF bude napriek tvojim obavam z odstranivania prudko stupajuci.
Ked si enviromentalne zalozeny, mozno by sa dala energia sustredovat efektivnejsim sposobom nez kombinovanim dezinformacii, ktore su ti zo vsetkych stran podkladane a oznacovanim zlomku automobilovych nadsencov za ekoteroristov.
Vedel si, ze momentalne trh zaplavuju preplnovane benzinaky s priamym vstrekovanim, ktore produkuju rovnako nebezpecne castice ako diesle bez DPF? Opat par rokov potrva, kym na to priemysel a unia zareaguje a nasadi aj do benzinakov DPF. "Zelenym" to ale zatial vobec nevadi a jasat budu az do momentu, kym sa z takeho benzinaku odstrani prve DPF.
Dalsim tajomstvom, o ktorom sa velmi nehovori je, ze tu vsetci dychame rovnaky vzduch a vela krajin okolo unie nema take prisne emisne normy ako my, india nema na diesle napikad ziadne.

neber to prosim osobne, ani ako utok, ani tak ze mi na ovzdusi nezalezi.. je to moj momentalny pohlad na vec a adresujem ho vsetkym, ktori nemaju vlastny nazor
ps: budte vpohode, ved peugeot produkuje diesle, ktore ocistia svet! zrejme staci ked sa za diesel bez DPF zavesi jeden - dva peugeoty a o ekologiu je postarane dodatocne. vid. obazok vyssie. @medialna masaz
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Fuzo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzo »

Kde se dovím že moje car má DPF? Berte mne s rezervou, co se týká elektra a PC trocha do toho vidím, ale kouř, DPF a katalizátory jsou pro mne španělská ptáček :-) D4D 85Kw 2.0
Dík
Odpovědět

Zpět na „Avensis“