Porucha motora

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
MMilhaus1
Člen Týmu

Porucha motora

Příspěvek od MMilhaus1 »

Ahoj, mám Avensisku T25 rok výroby 2007. V posladní době se mi několikrát rosvítila kontrolka poruchy motoru a po několika dnech zase sama zhasla. Při prvním rosvícení jsem byl v servisu a řekli mi, že je to špatný benzín. Tankuji na OMV. Nemáte s tímhle někdo zkušenost? Díky za odpovědi. Obsah 2000, 108Kw
vandal
Manager Týmu

Re: Porucha motora

Příspěvek od vandal »

Diagnostiku nemas? Inak to pravdepodobne mohla byť lambda
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Počul som takú historku od jedného mechanika, že na viacerých toyotách sa to stávalo - nevysvetliteľné vysvecovanie kontrolky motora. Po xtom riešení tohto problému prišli na to, že nejaké káblové zväzky, respektíve káble sú s tenkostennou izoláciou, ktorá časom zostarne a (neviem slovenský výraz) zpuchří. Stačilo obmotať ten kábel (ten zväzok káblov) izolepou a je pokoj. Nemusí to byť konkrétne tvoj problém ale môže.
MMilhaus1
Člen Týmu

Příspěvek od MMilhaus1 »

Myslím si, že kdyby to byla lamba, tak to bude svítit stále, ale mě se zhasíná a po několika dnech zase rozsvítí a tak to jde dokola.
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Zkušenost s tím máme, už jsem jí tu snad i někde psal. Kontrolka se rozsvítí a svítí. Při dalším nastartování svítí od začátku. Až po čtvrtém nastartování od prvního rozsvícení poslušně zhasne... Zkusit diagnostiku.
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Hergot, kde je Roman Jašek?
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

No už jsem tady....No s tím nepomůžu, diagnostiku, třeba něco ukáže......Jak to bylo v "Jáchyme, hoď ho do stroje" toto stává jednou maximálně dvakrát za dvacet let u Toyoty v benálu :biggrin: Toto auto bylo vyrobený v pátek a ještě k tomu nějakým turkem :lol: V autech se nevrtám, mechanik nejsem a právě proto mám Japonce v benálu.....Takže liju jenom benzín a vodu do ostřikovačů, jo a sem tam dofouknu pneumatiky :wink:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Presne tak, diagnoza ukaze, ale so 100% istotou to nie je DPF, EGR ci turbo. Priamovstrekovy 2.0 tusim nemoze capovat E10. Skus to preliat inym benalom. Na zvolavacke bolo (2.0 D4 tusim cerpadlo) ? Aj tie kable ceknut. Oleju mas dost ne. Vykon ti nepada ci ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Odpovědět

Zpět na „Avensis“