Klepe motor na volnoběh
v dobříši mám servis já,Honza dělá auta u sebe doma ve Věšíně.
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Re: Klepe motor na volnoběh
Mám teď ten sám problém na Corolle E11 4EFE a taky bych to rád nechal udělat někoho kdo tomu rozumí atd, jenže jsem zdruhého konce republiky
Zdar kolego.
Nech si udělat nabídku v Havířově Autobond. Z Karviné to máš 20km. S jejich kvalitou práce jsem byl vždy spokojen.
Pak si ověř cenu tady na toyotaclubu a uvidíš.
Nech si udělat nabídku v Havířově Autobond. Z Karviné to máš 20km. S jejich kvalitou práce jsem byl vždy spokojen.
Pak si ověř cenu tady na toyotaclubu a uvidíš.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Re:
Mohol by som poprosiť podrobnejšie? prípadne usmernenie od profíkalibor12 píše: zapomněl předpružit to ozubené kolo pod víkem ventilu. Pokud to neudělá tak se nevymezí vůle mezi zuby a vačky cvakají.
menil som motor a pri tom aj rozvodový remeň a napínaciu kladku
snažil som sa ani nedýchať pri tom, aby sa nič neposunulo o zub.
na benzín to šlape hladko si pradie, Bohužiaľ kôli cene prevádzky je tam aj LPG - Lovato Fast.
keď idem na plyn, tak to ide tak kostrbato, ako traktor, cítim že to nieje hladké...
potom keď zastavím aj volnobeh je taký kostrbatý, keď pred vypnutím motora ručne prepnem späť na benzín, zrazu sa upokojí... občas mám chybu tuším 52 senzor klepania.
v pslednej dobe sa po naštartovaní ozve klepotavý zvuk... neviem čo som urobil zle.
Ešte jedna vec 4AFE som našiel že sú klasické alebo lean-burn
neviem podľa čoho zistiť čo je toto zač, v TP je 85KW
ale ak by to bolo LEAN-BURN nemalo by sa stým počítať aj pri nastavení LPG zmesy ?
čiže nenastavovať defaultne ale zámerne trošku chudobnejšiu...
prosím skúsení bratia poradte, niesom mechanik ale v rámci možností by som skúsil čo v podmienkach bez špeciálneho náradia pôjde.
ešte inde som čítal, že reset riadiacej jednotky by mohol pomôcť...
Ďakujem za každý postreh!
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
Zuby o kterých mluvil Libor se týkají pokud máš demontovanou vačici - vačky jdou do sebe v hlave přes ozubená kola, jendo je pulené a ty pulky jsou oddelené frikční pružinou, je třeba je napružit a zaaretovat při skládání dohromady. Výsledný jev je ten že zub kola nedeleného je sevřený z každé strany jendím zubem z druhého kola ( z každe strany jde jedna pulka kola ).vladco píše:Mohol by som poprosiť podrobnejšie? prípadne usmernenie od profíkalibor12 píše: zapomněl předpružit to ozubené kolo pod víkem ventilu. Pokud to neudělá tak se nevymezí vůle mezi zuby a vačky cvakají.
menil som motor a pri tom aj rozvodový remeň a napínaciu kladku
snažil som sa ani nedýchať pri tom, aby sa nič neposunulo o zub.
na benzín to šlape hladko si pradie, Bohužiaľ kôli cene prevádzky je tam aj LPG - Lovato Fast.
keď idem na plyn, tak to ide tak kostrbato, ako traktor, cítim že to nieje hladké...
potom keď zastavím aj volnobeh je taký kostrbatý, keď pred vypnutím motora ručne prepnem späť na benzín, zrazu sa upokojí... občas mám chybu tuším 52 senzor klepania.
v pslednej dobe sa po naštartovaní ozve klepotavý zvuk... neviem čo som urobil zle.
Ešte jedna vec 4AFE som našiel že sú klasické alebo lean-burn
neviem podľa čoho zistiť čo je toto zač, v TP je 85KW
ale ak by to bolo LEAN-BURN nemalo by sa stým počítať aj pri nastavení LPG zmesy ?
čiže nenastavovať defaultne ale zámerne trošku chudobnejšiu...
prosím skúsení bratia poradte, niesom mechanik ale v rámci možností by som skúsil čo v podmienkach bez špeciálneho náradia pôjde.
ešte inde som čítal, že reset riadiacej jednotky by mohol pomôcť...
Ďakujem za každý postreh!
Pokud jsi delal jen rozvody, není se čeho bár, ten motor je blbuvzdornej..
Co se týče tvéhoproblému s LPG vykaslal bych s ena to kde to servisuješ a vzal to nekma kde umí LPG nastavit. klepotavý zvuk po startu muže být i levný olejový filtr který "nepodrží" olej v okruhu ...
Ďakujem za perfektné odpovede k veci !
ku klepaniu za studena:
filtre kupujem MANN v autokelly
olej zase SHELL 10W40
do pôvodného motora lievali asi 5W30 lebo mal čistučké veko ventilov
ale do tohoto pravdepodobne 10W40 lebo vidno nánosy karbonu?
tak mi mechanik kamarát poradil nedávať redšiu plnú syntetiku ale radšej pred výmenou do starého oleja pol litra petroleja a nechať na 10 minút na voľnobeha potom veľmi dôsledne všetko vypustiť.
pri vypúšťaní som zistil že poloha auta vo vodováhe na rovine nieje ideálna na vytečenie všetkého z vane, tak som mal auto zafixované "z kopca" a myslím že vytieklo takmer všetko.. - určite oveľa viac ako keby to bolo v rovine.
robím niečo zle?
Ďakujem ešte raz!
ku klepaniu za studena:
filtre kupujem MANN v autokelly
olej zase SHELL 10W40
do pôvodného motora lievali asi 5W30 lebo mal čistučké veko ventilov
ale do tohoto pravdepodobne 10W40 lebo vidno nánosy karbonu?
tak mi mechanik kamarát poradil nedávať redšiu plnú syntetiku ale radšej pred výmenou do starého oleja pol litra petroleja a nechať na 10 minút na voľnobeha potom veľmi dôsledne všetko vypustiť.
pri vypúšťaní som zistil že poloha auta vo vodováhe na rovine nieje ideálna na vytečenie všetkého z vane, tak som mal auto zafixované "z kopca" a myslím že vytieklo takmer všetko.. - určite oveľa viac ako keby to bolo v rovine.
robím niečo zle?
Ďakujem ešte raz!
prietelia prosím neviete mi poradiť? za studena riadne počuť klepot, za tepla tiež ale o dosť menej...
senzor klepania (52) sa hlásil sporadicky, teraz stále (pri prevádzke na LPG som posledné mesiace tankoval shell 100 oktanovy, mohol som to tým pokašľať? výkon bol ohromujúci).
Teraz zámerne jazdím len na benzín 95 aby som vyriešil najskôr motor a potom zle nastavené LPG.
do benzínu som najskôr pridal PROTEC LPG na benzínové palivové systémy, a teraz aj na čistenie ventilov. mám pocit že to jazdí mierne plynulejšie, ale klepot neustáva... knock sensor sa rozsvieti vždy keď mu prvý krát lepšie pridám. Ten senzor som prehadzoval z pôvodného motorta, niekde som videl že je dosť podstatné pritiahnuť ho správnym momentom, kde by bola šanca zistiť aký to je moment?
ale ak to klepanie jasne počujem, možno nebude problém v jeho momente...
inak výkonovo na 21 ročnú starkú je to stále veľmi slušný stroj.
môžu senzor klepania rozsvecovať aj väčšie vôle ventilov? či práve na to to tam je?
Ďakujem za každú radu!
senzor klepania (52) sa hlásil sporadicky, teraz stále (pri prevádzke na LPG som posledné mesiace tankoval shell 100 oktanovy, mohol som to tým pokašľať? výkon bol ohromujúci).
Teraz zámerne jazdím len na benzín 95 aby som vyriešil najskôr motor a potom zle nastavené LPG.
do benzínu som najskôr pridal PROTEC LPG na benzínové palivové systémy, a teraz aj na čistenie ventilov. mám pocit že to jazdí mierne plynulejšie, ale klepot neustáva... knock sensor sa rozsvieti vždy keď mu prvý krát lepšie pridám. Ten senzor som prehadzoval z pôvodného motorta, niekde som videl že je dosť podstatné pritiahnuť ho správnym momentom, kde by bola šanca zistiť aký to je moment?
ale ak to klepanie jasne počujem, možno nebude problém v jeho momente...
inak výkonovo na 21 ročnú starkú je to stále veľmi slušný stroj.
môžu senzor klepania rozsvecovať aj väčšie vôle ventilov? či práve na to to tam je?
Ďakujem za každú radu!