"Vrzání" kola v zatáčce
-
- Věčnej rejpal
"Vrzání" kola v zatáčce
Prégo borci,
posledních 10 dní mně "vrže" při průjezdu pravotočivé zatáčky přední kolo u řidiče. Je to zvuk kov na kov jakoby dřel ten plechový kryt u brzdného kotouče o kotouč. Je to jenom při průjezdu té pravotočivé zatáčky, kdy je kolo pod zátěží.
Měli jsme dvakrát kolo dole, promazali zkontrolovali ale na nic nepřišli. Nesetkal se s tím někdo co by to mohlo být? Díky za tipy.
posledních 10 dní mně "vrže" při průjezdu pravotočivé zatáčky přední kolo u řidiče. Je to zvuk kov na kov jakoby dřel ten plechový kryt u brzdného kotouče o kotouč. Je to jenom při průjezdu té pravotočivé zatáčky, kdy je kolo pod zátěží.
Měli jsme dvakrát kolo dole, promazali zkontrolovali ale na nic nepřišli. Nesetkal se s tím někdo co by to mohlo být? Díky za tipy.
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Re: "Vrzání" kola v zatáčce
mne se v zatackach ozyvalo lozisko, tak jsem nechal udelat obe predni a byl klid.
RAV4 HSD FWD
Dělá mi úplně to samý a taky tipuju ložisko.
Myslím, že by se dala proměřit axiální vůle setinkovým úchylkoměrem.
Myslím, že by se dala proměřit axiální vůle setinkovým úchylkoměrem.
Lepši rovnou vyměnit.
TVL mluvím jako profik od Toyoty.
)))

Back in Czech.
Roman Jašek píše:Prégo borci,
To je tím že máš benzíňáka

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Pojem vrzani se mi moc na lozisko nezda. Loziska spis piskaji / drou.
Videl bych to spis na rezavej kotouc / rameno.
Zkus to kolo sundat a omrkni stav.
Videl bych to spis na rezavej kotouc / rameno.
Zkus to kolo sundat a omrkni stav.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Mě na jiném autě popisovaným způsobem dřeli ojeté destičky o hranu kotouče. Zkus v té zatáčce přibrzdit a uvidíš zda se to změní.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
-
- Věčnej rejpal
Brzdy jsem komplet měnil cca před měsícem (kotouče + destičky) jinak jsem zkoušel i v zatáčce přibrzdit a dělá to pořád. Zkusím to ještě jednou vyčistit a potom vyměním ložiska... Jinak díky za rady a odpovědi.
-
- Věčnej rejpal
Tak problém vyřešen...Nebylo to přední kolo ale zadní. Přibrzďovala si ruční brzda. Když už jsem v tom servisu byl, tak jsem nechal vyměnit i olej v převodovce a je vystaráno. No jo benál je benál.....Pohoda klídeček a žádnej stres z kontrolek a drbáním aditiv do nafty ....Kdy už lidi dostanete konečně rozum a nemrsknete ty čmoudy na vrakáč. Je to tady samej příspěvek od majitelů suprovejch dieslovejch strojoven.....A to ještě nezačlo mrznout !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obvious troll is obvious!Roman Jašek píše:Tak problém vyřešen...Nebylo to přední kolo ale zadní. Přibrzďovala si ruční brzda. Když už jsem v tom servisu byl, tak jsem nechal vyměnit i olej v převodovce a je vystaráno. No jo benál je benál.....Pohoda klídeček a žádnej stres z kontrolek a drbáním aditiv do nafty ....Kdy už lidi dostanete konečně rozum a nemrsknete ty čmoudy na vrakáč. Je to tady samej příspěvek od majitelů suprovejch dieslovejch strojoven.....A to ještě nezačlo mrznout !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007