Brzdy-doporučení

vše ohledně modelové řady Rav 4
Rafan
Člen Týmu

Brzdy-doporučení

Příspěvek od Rafan »

Ahoj všichni, chtěl bych se vás tímto zeptat jakou značku brzdových kotoučů a obložení by jste mi mohli doporučit? Čeká mě výměna brzd a nemohu se rozhodnout co tam dát. Je toho docela hodně a nechci tam dát nějaké bláto. Jen prosím vynechejte orig. Toyota:-)
Zde jsou nějaké zjištěné zn.:
FEBI, JAPANPARTS, ATE, TRW, FERODO.
Moc díky za reference. Mám RAV4 II 2,0VVTi 110kW.
Toyota RAV4 2.0 VVti 110kW
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Brzdy-doporučení

Příspěvek od aczasa »

A proč vynechat originál Toyota?
Back in Czech.
Rafan
Člen Týmu

Příspěvek od Rafan »

aczasa píše:A proč vynechat originál Toyota?
Třeba cena??? Sice jsem nezjišťoval, ale když mě obyčejná přední krytka hagusu stála bezmála 1800Kč, tak kolik potom budou stát brzdy? :D
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No a to ti ale prodali v autorizovaným servisu. Kde maji vysokou marzi, že? Navíc díl, u kterého se rozbití a náhrada úplně nepočítá..... Zkus si to nechat nacenit na www.originalniautodily.cz a třeba to nebude úplně nesnesitelná cena. Ovšem jistě nebude tak super výhodná jako nejlevnější internetová na neoriginaly.....
Back in Czech.
Rafan
Člen Týmu

Příspěvek od Rafan »

aczasa píše:No a to ti ale prodali v autorizovaným servisu. Kde maji vysokou marzi, že? Navíc díl, u kterého se rozbití a náhrada úplně nepočítá..... Zkus si to nechat nacenit na http://www.originalniautodily.cz a třeba to nebude úplně nesnesitelná cena. Ovšem jistě nebude tak super výhodná jako nejlevnější internetová na neoriginaly.....
Jj to byl díl, který jsem byl nucen objednat přímo v Toyotě, protože byl k nesehnání, dokonce ani vrakoviště to neměly, prý že když se snaží tu krytku sundat, tak jim praskne. Takže tak.
Na ten odkaz se zkusím mrknout, ale spíš mě zajímalo, jestli někdo nějakou z těch zmíněných značek nevyzkoušel a může tak doporučit. Samozřejmě Starline apod. nebrat!!!
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Starline a japanparts... To jsou prebalovaci a asi i nipparts.. ;-) S ATE, TRW a Ferodo nebude problém. Dokonce i kombinace fungují, ale ne všechny. ;-) Takže dle uvážení kterákoliv z těch značek nezklame.
Back in Czech.
Rafan
Člen Týmu

Příspěvek od Rafan »

aczasa píše:Starline a japanparts... To jsou prebalovaci a asi i nipparts.. ;-) S ATE, TRW a Ferodo nebude problém. Dokonce i kombinace fungují, ale ne všechny. ;-) Takže dle uvážení kterákoliv z těch značek nezklame.
A co třeba ještě MEYLE nebo BREMBO? To jsem zapomněl uvést.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

V základních řadách nejsou lepší než ty předtím. Ale nebudou o moc horší. ;-) Takže ano i Zimmermann a třeba zvážit i Black Diamond performance přes Libora12 tady z fóra.
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

mne moj mechos poradil TRW.
Rafan
Člen Týmu

Příspěvek od Rafan »

Kluci já tedy zkusím asi ty TRW nebo MEYLE (asi rozhodne cena), jen doufám, že to něco vydrží a při prvním zabrzdění nehodí vlnu :D
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

v to dufam aj ja, ale mechanik povedal, ze ich dava na X5tky, takze snad nieco vydrzia. Tiez ma to o par tisic km caka.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Aj aj aj... Pozor na to co říkáš. Není nic takového, co by zvlnilo kotouče. To klepání, házení a vlnění od brzd má úplně jiné důvody.... Nikdy kvalitu brzdových kotoučů.....
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ake?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nejčastěji u toyot: zanedbaná údržba brzd a náboje, nedodržení všech doporučení a výměnných součástek při montáži vymeny brzd... Atp.
Back in Czech.
Rafan
Člen Týmu

Příspěvek od Rafan »

Já se třeba jednou setkal s tím a dodnes se tomu divím, že jsem koupil nové přední kotouče a desky a dával jsem je známé na IV Golfa a po 14dnech mi volala, že jí to kope do řízení a světe div se, opravdu vada materiálu a dokonce byla vidět pouhým okem. Kotouče měly vlnu a v té prohlubni pás široký cca. 2cm byl chycený vrstvou rzi, takže to desky samozřejmě nepobraly a začalo to kopat do řízení. vyměnily se kotouče za druhé a klid, od té doby jezdí a je spokojená jako želva. A to bylo na obou kotoučích :shock:
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“