Brzdy-doporučení
Brzdy-doporučení
Ahoj všichni, chtěl bych se vás tímto zeptat jakou značku brzdových kotoučů a obložení by jste mi mohli doporučit? Čeká mě výměna brzd a nemohu se rozhodnout co tam dát. Je toho docela hodně a nechci tam dát nějaké bláto. Jen prosím vynechejte orig. Toyota:-)
Zde jsou nějaké zjištěné zn.:
FEBI, JAPANPARTS, ATE, TRW, FERODO.
Moc díky za reference. Mám RAV4 II 2,0VVTi 110kW.
Zde jsou nějaké zjištěné zn.:
FEBI, JAPANPARTS, ATE, TRW, FERODO.
Moc díky za reference. Mám RAV4 II 2,0VVTi 110kW.
Toyota RAV4 2.0 VVti 110kW
Re: Brzdy-doporučení
Třeba cena??? Sice jsem nezjišťoval, ale když mě obyčejná přední krytka hagusu stála bezmála 1800Kč, tak kolik potom budou stát brzdy?aczasa píše:A proč vynechat originál Toyota?
No a to ti ale prodali v autorizovaným servisu. Kde maji vysokou marzi, že? Navíc díl, u kterého se rozbití a náhrada úplně nepočítá..... Zkus si to nechat nacenit na www.originalniautodily.cz a třeba to nebude úplně nesnesitelná cena. Ovšem jistě nebude tak super výhodná jako nejlevnější internetová na neoriginaly.....
Back in Czech.
Jj to byl díl, který jsem byl nucen objednat přímo v Toyotě, protože byl k nesehnání, dokonce ani vrakoviště to neměly, prý že když se snaží tu krytku sundat, tak jim praskne. Takže tak.aczasa píše:No a to ti ale prodali v autorizovaným servisu. Kde maji vysokou marzi, že? Navíc díl, u kterého se rozbití a náhrada úplně nepočítá..... Zkus si to nechat nacenit na http://www.originalniautodily.cz a třeba to nebude úplně nesnesitelná cena. Ovšem jistě nebude tak super výhodná jako nejlevnější internetová na neoriginaly.....
Na ten odkaz se zkusím mrknout, ale spíš mě zajímalo, jestli někdo nějakou z těch zmíněných značek nevyzkoušel a může tak doporučit. Samozřejmě Starline apod. nebrat!!!
Starline a japanparts... To jsou prebalovaci a asi i nipparts.. S ATE, TRW a Ferodo nebude problém. Dokonce i kombinace fungují, ale ne všechny. Takže dle uvážení kterákoliv z těch značek nezklame.
Back in Czech.
A co třeba ještě MEYLE nebo BREMBO? To jsem zapomněl uvést.aczasa píše:Starline a japanparts... To jsou prebalovaci a asi i nipparts.. S ATE, TRW a Ferodo nebude problém. Dokonce i kombinace fungují, ale ne všechny. Takže dle uvážení kterákoliv z těch značek nezklame.
V základních řadách nejsou lepší než ty předtím. Ale nebudou o moc horší. Takže ano i Zimmermann a třeba zvážit i Black Diamond performance přes Libora12 tady z fóra.
Back in Czech.
mne moj mechos poradil TRW.
Kluci já tedy zkusím asi ty TRW nebo MEYLE (asi rozhodne cena), jen doufám, že to něco vydrží a při prvním zabrzdění nehodí vlnu
v to dufam aj ja, ale mechanik povedal, ze ich dava na X5tky, takze snad nieco vydrzia. Tiez ma to o par tisic km caka.
Aj aj aj... Pozor na to co říkáš. Není nic takového, co by zvlnilo kotouče. To klepání, házení a vlnění od brzd má úplně jiné důvody.... Nikdy kvalitu brzdových kotoučů.....
Back in Czech.
ake?
Nejčastěji u toyot: zanedbaná údržba brzd a náboje, nedodržení všech doporučení a výměnných součástek při montáži vymeny brzd... Atp.
Back in Czech.
Já se třeba jednou setkal s tím a dodnes se tomu divím, že jsem koupil nové přední kotouče a desky a dával jsem je známé na IV Golfa a po 14dnech mi volala, že jí to kope do řízení a světe div se, opravdu vada materiálu a dokonce byla vidět pouhým okem. Kotouče měly vlnu a v té prohlubni pás široký cca. 2cm byl chycený vrstvou rzi, takže to desky samozřejmě nepobraly a začalo to kopat do řízení. vyměnily se kotouče za druhé a klid, od té doby jezdí a je spokojená jako želva. A to bylo na obou kotoučích