Toyota Auris Touring Sports Multidrive S

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
mio
Věčnej rejpal

Re: Toyota Auris Touring Sports Multidrive S

Příspěvek od mio »

:bigups: peknaaaa. fotka myslim :D tak sa tesime spolu s tebou....
mimochodom, kolko stoji servisna prehliadka a ake su intervaly teraz?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

kazdy origo servis toyota ma na svojich strankach vycapeny "cennik pravidelnej servisnej udrzby" rozdeleny podla servisnych intervalov (pocet km alebo rok). Treba len kuknut a vybrat ten spravny servis (co je v dnesnej dobe dost loteria :))
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T
Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Chlapi,mam jednu impertinentnu otazku,vahal som, ci ju tu mozem napisat, ale tyka sa to Auris TS 1,6 Valvematis.
Neuvazovali ste,alebo neskusali ste ked ste si vyberali toto auto, ze aky mate pocit nazor na novu Mazdu 3, 2.0(88kW,210Nm)?
Viem ze sa to neda porovnavat,ale ako zhodnotenie pri vybere auta pre najblizsie 4 roky, ze ci radsej ozeliete priestor a mozno nejaku technologiu, a date prednost dizajnu a vykonnejsiemu motoru mozno za rovnake peniaze.??
Nechcem sa ja vypytovat fanusikov Mazdy, lebo viem co mi asi povedia, ale ja som nakloneny Toyote,ale ked som sedel skusil MAzdu tak mam nalomene pocity.... strasne daco..... deti zatial nemame,sme dvaja,aj ked byvame v dome vedeli sme si poradit aj s Yarisom pri prevoze vela roznych predmetov....takze hadam sa najde niekto z vas co mal podobne pocity a podeli sa ....
:?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Ja potřebují kombi a automat aby mohla jezdit manželka neumí řadit. Mazda 3 je ale krásná v sedanu.
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Zaujimava otazka ale asi zle polozena. Auris TS je kombi ale mazda 3 hatch a sedan. Pritom ak dobre chapem neriesis priestor v kufri ani na zadnych sedadlach, kedze aj s yarisom si spokojny v tomto smere. Skor by som ocakaval ze budes vyberat medzi kratkym aurisom a kratkou mazdou 3. Ak je to ale preto, ze dizajnovo sa ti hatch auris nepaci a kombi ano, aj ked ten kufor neni az tak dolezity, tak ja osobne by som siel do kratkej mazdy s dvojlitrom. Ten motor ma jednoducho lepsiu charakteristiku a dizajnovo je na tom tiez lepsie. Mozno treba skusit vyskladat este vybavu, ktoru chces v aute mat ta este moze markantne pohnut cenou, co by mohlo byt rozhodujuce. Nezabudnut aj na povedzme tempomat, automaticku dvojzonovu klimu, bezklucovy start, parkovacie senzory a kameru (nepoznam nikoho, kto by po tom tuzil, ked to este neskusil, ale kazdy kto to skusi, bez kamery auto nechce).
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Marcel, ako pises... Otazka je naschval takto polozena. Viem ze sa to neda porovnat lebo kombi vs hatchback... to viem. Ale kratky auris by som nechcel, lebo cenovy rozdiel medzi TS je len 1000Eur.Ale rozdiel v cene medzi Auris kratky a Mazda3 je markantny, v podobnej vybave.
MAzda,2liter, stoji v podobnej vybave cennik bez farby 17590Eur.
Ale, nema bezklucovy vstup,nema kameru(ani v najvyssej vybave,treba si doobjednat),nema predne senzory, ma strasne zle ovladanie radia,nema v cene zimne kolesa s diskami.
Ale ma Bixenony,ktore sa nenatacaju,a nejake sledovania pruhov,alebo slepy uhol pri predbiehani,kontrola tlaku v pneu,zadne LED svetla a startstop system.
Mazda ma pre mna lepsie financovanie na 4/4 bez navysenia, ale pytaju si vyse 1100Eur za spracovatelsky poplatok a to este treba farbu zaplatit.......
marceltokar
Manager Týmu

Tak tych 17590 je uz fakt dost. Ktosi mi vravel, ze na poslednom bratislavskom autosalone mu ponukali za 18000 auris ts hybrid. A to uz je kus zaujimavejsej technologie. Nezavidim Ti rozhodovanie. Nenechaj sa zviklat pri konfiguracii blbostami navysujucimi cenu typu stresne okno, chromove listy, kozene sedacky, specialna perletova metaliza. Sedliacky rozum to chce. Zas si ale neodopri nieco po com ti srdce pisti, lebo si to budes neskor vycitat. Japonci maju tie ich hnusne vybavove pakety, maloco sa da objednat zvlast. Ja som strasne chcel tempomat a musel som ho zobrat aj s hlinikmi, kamerou, senzormi parkovacimi a neviem cim este co som ani nescel. Ale teraz nelutujem. A lutujem ze nemam sportove sedacky, ktore som nedavno skusal na aurise.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

mio píše: MAzda,2liter, stoji v podobnej vybave cennik bez farby 17590Eur.
Ale, nema bezklucovy vstup,nema kameru(ani v najvyssej vybave,treba si doobjednat),nema predne senzory, ma strasne zle ovladanie radia,nema v cene zimne kolesa s diskami.
Ale ma Bixenony,ktore sa nenatacaju,a nejake sledovania pruhov,alebo slepy uhol pri predbiehani,kontrola tlaku v pneu,zadne LED svetla a startstop system.
Tak z toho bych ocenil možná to sledování pruhů a možná xenony. Strartstop reálně moc neušetří a je to spíš poukázka do servisu. Kontrola tlaku v pneu fajn, ale současně i nákladný opruz, pokud nejde vypnout, třeba na zimní sadu.
Smart Entry je mnohem úžasnější věc, než si dovedeš představit, dokud to nepoužíváš. Dtto kamera. Vzhledově se mi TS líbí hodně.
Suma sumárum mi z toho vychází, že sice dvoulitr a "objem ničím nenahradíš", ale já bych za podobné peníze bral Auris TS Hybrid všema deseti.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Dnes som bol na jazde MAzde3 ten 2liter. Mozno moja skusenost a pohlad na Mazdu pomoze niekomu inemu prekonavat podobne rozhodovania:
No. ano ten motor je spraveny resp.naladeny tak ze zabera uz pod 2000 otacok, a bolo to citit ze sikovnejsie vie vyrazit o nieco viac ako pri 1,6Valvematic, no zase nebolo to az take zbesile oproti toyote.
Zivsie,troska lepsia dynamika, ale ked je rozbehnuty tak az taky rozdiel zo 70 na 100kmh nebol podla mna oproti T. Auris. Motor je rovnako dobre odhlucneny ako Auris, ale pocut nejak viac taky aerodynamicky sum ako vietor ked zle zatvorite okno pri 90kmh....Vy nemate podobny pocit aj v Aurise? ten taky hluk od vetra,ci pneu? ja som sa pocas jazdy na Aurise pri 80kmh obzeral ci nemame pootvorene okno....hmm...
Prekvapila ma spotreba,lebo aj som ho vytacal,isli sme aj po meste aj po okreskach a na konci sme mali 6,2l. Viem,trasa bola kratka nieco cez 10km....ale aj tak...na 2liter som myslel ze bude cez 7....
Podvozok tiez velmi dobre, volant ma Auris na omak lepsi.ta koza na Aurise je Lexusna... :D
Zaujimave bolo ze dotykova obrazovka co trci jak tablet z palubovky na Mercedesoch uz pri jazde nieje dotykova :lol: a ovladanie systemu je pomocou toho "bmw" joystika pri rucnej brzde...
Pravdu povediac mne osobne sa interier a palubovka paci viac Aurisova....objektivne moj pocit bez zaujatosti na Toyotu...a materialovo interier mazdy je podla mna z tych kvalitnejsich,vsetko makke,velmi malo plastu.
Co ma viac zarazilo, predne dvere maju dokonca solo tunel na flasku.A potom tam je uz len leprak audio...nema to ziadnu moznost na docasne odlozenie napr.casopisu,ci vesty alebo skriabky na lad?hm....
Vzadu to ma fakt malo miesta,male zadne okno,ja mam 180 a vlasy uz jemne steklili stresny kobercek. :D
Kufor na hatchback je normalny...ani velky ani maly..nomal...
Konecnu cenu este neviem. ALe za kameru sa doplaca cca 350 Eur...a to montuju dodatocne u dilera. Farba do 500Eur ale ta cervena je do 700 Eur...
Servisne poplatky su cca 150Eur, po 20000km alebo po roku.
Zaruka: 3roky plus 2roky je to v cene.Zaruka sa vztahuje po 3 rokoch este stale na vela veci.
Cize tazko povedat...zaver... nebolo to zle...ale zase som nepovedal ani wau...asi sa priklanam ku teze redaktora motorinngu: Za krasu sa u mazdy plati.....
Uvidim jak to vypocitaju cenovo, no, ale asi by som chcel toyotu radsej :?

Za ktory motor sa plati viac positka a evidencia vozidla?
marceltokar
Manager Týmu

O 50eur viac za toyotu pri evidencii, havarijna poistka ma kopec premennych, zakonna okolo 100 eur pre obe +-.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Kamarad má novou Mazdu 3 hatch sice jen 1.5 skyactive v lepší výbavě a moc to chválí. Seděl sem v tom a interiér je moc pěkný. Možná se mě víc líbí ta sportovnost jako v RX8 i materiál opravdu kvalitni. Ja osobně bych asi sedana kdyz bych neměl dítě ;-) ale Toyota mě zaujala jako novinka a sem za to rád. 30tis km za rok na dlouhých cestach zvládl Auris velmi dobře. 8)
Auris Touring Sportc CVT
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Já bych si s výrobou Mazdy v jen v Japonsku jistej nebyl...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Dnes je všechno Čína :-)
Auris Touring Sportc CVT
marceltokar
Manager Týmu

Bodaj by nebola, keď my európania vrámci znižovania emisií alibisticky presúvame do tej Číny všetky možné fabriky. My sme za 10 rokov znížili emisie o 7,5% a oni zvýšili o 215%. Toľko k záchrane planéty.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

To není (jenom) kvůli emisím. Pracovní zákony, stavebně-projektová a ekoteroristická džungle.. o odchod i těch zbytků průmyslu si vysloveně říkáme. A tleskáme tomu, aniž bychom si uvědomovali, že ta slavná "ekonomika služeb a znalostí" se tu konat nebude - banky a letecké společnosti prostě za tím průmyslem odejdou taky. Je to tak snadné.
Ale to patří na jiné fórum.
Odpovědět

Zpět na „Auris“