Dnes som bol na jazde MAzde3 ten 2liter. Mozno moja skusenost a pohlad na Mazdu pomoze niekomu inemu prekonavat podobne rozhodovania:
No. ano ten motor je spraveny resp.naladeny tak ze zabera uz pod 2000 otacok, a bolo to citit ze sikovnejsie vie vyrazit o nieco viac ako pri 1,6Valvematic, no zase nebolo to az take zbesile oproti toyote.
Zivsie,troska lepsia dynamika, ale ked je rozbehnuty tak az taky rozdiel zo 70 na 100kmh nebol podla mna oproti T. Auris. Motor je rovnako dobre odhlucneny ako Auris, ale pocut nejak viac taky aerodynamicky sum ako vietor ked zle zatvorite okno pri 90kmh....Vy nemate podobny pocit aj v Aurise? ten taky hluk od vetra,ci pneu? ja som sa pocas jazdy na Aurise pri 80kmh obzeral ci nemame pootvorene okno....hmm...
Prekvapila ma spotreba,lebo aj som ho vytacal,isli sme aj po meste aj po okreskach a na konci sme mali 6,2l. Viem,trasa bola kratka nieco cez 10km....ale aj tak...na 2liter som myslel ze bude cez 7....
Podvozok tiez velmi dobre, volant ma Auris na omak lepsi.ta koza na Aurise je Lexusna...

Zaujimave bolo ze dotykova obrazovka co trci jak tablet z palubovky na Mercedesoch uz pri jazde nieje dotykova

a ovladanie systemu je pomocou toho "bmw" joystika pri rucnej brzde...
Pravdu povediac mne osobne sa interier a palubovka paci viac Aurisova....objektivne moj pocit bez zaujatosti na Toyotu...a materialovo interier mazdy je podla mna z tych kvalitnejsich,vsetko makke,velmi malo plastu.
Co ma viac zarazilo, predne dvere maju dokonca solo tunel na flasku.A potom tam je uz len leprak audio...nema to ziadnu moznost na docasne odlozenie napr.casopisu,ci vesty alebo skriabky na lad?hm....
Vzadu to ma fakt malo miesta,male zadne okno,ja mam 180 a vlasy uz jemne steklili stresny kobercek.

Kufor na hatchback je normalny...ani velky ani maly..nomal...
Konecnu cenu este neviem. ALe za kameru sa doplaca cca 350 Eur...a to montuju dodatocne u dilera. Farba do 500Eur ale ta cervena je do 700 Eur...
Servisne poplatky su cca 150Eur, po 20000km alebo po roku.
Zaruka: 3roky plus 2roky je to v cene.Zaruka sa vztahuje po 3 rokoch este stale na vela veci.
Cize tazko povedat...zaver... nebolo to zle...ale zase som nepovedal ani wau...asi sa priklanam ku teze redaktora motorinngu: Za krasu sa u mazdy plati.....
Uvidim jak to vypocitaju cenovo, no, ale asi by som chcel toyotu radsej
Za ktory motor sa plati viac positka a evidencia vozidla?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.