Demon píše:Co jsi provedl za konkrétní úpravu? Z těch fotek mi to samo nedochází. To jsou náhradní svítilny, namísto originálních mlhovek?
Jak fungují? Mají nějakou vestavěnou elektroniku a blokování parkovačkami? I když podle kabeláže asi spíš potřebují řídící modul ...
A jak ti to funguje s autem? Musel jsi řešit vyřazení orig. celodenního svícení?
Vyhodil jsem mlhovky, patice na žárovky zaslepil. Auto nezapojený mlhovky nijak nesignalizuje. Jsou to DRL a mlhovky a mají svojí elektroniku s přepínačem. Přepínač pasuje přímo do palubky pokud je vlevo od volantu místo. Já sem origo vypínač zrušil a připojil dráty přímo na relátko na mlhovky a teda mlhovky se zapínají na páčce jako origo mlhovky. Pak se připojí napájení co je po zapnutí klíčku. DRL svítí dobře a celkem i ty mlhovky svítí i když jsem jim moc šanci nedával. Držák do nárazníku jsem vyrobil a redukce do nárazníku jsou uříznutý PVC trubky a nastříkaný barvou. Jo a celodenní svícení auto nemělo. Mám přepnuto na AUTO a ve dne svítí DRL a jak se sešeří se to samo přepne.
To vypadá zajímavě, asi vím co tam dám až mi někdo rozstřelí nárazník.
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
Dotaz jeste k montazi, volal jsem do servisu Toyoty a tam si rekli o namontovani modulu za praci 2.5kk tzn, 3h prace.
Jak dlouho to trvalo Vam?
Myslim ze nejcisci zapojeni bude na odpovidajici pojistky v pojistovych skrinich...
Dik J.
Koupil jsem kit s tripplingem a mechoš mi řekl, že to zapojit na dálkáče nelze, protože se spíná mínusem. Na otázku, zda-li by to šlo s negativním kitem, mi sdělil, že samo o sobě asi také ne, že by to chtělo nějaká další relé. Takže to mám zapojeno na mlhovky. Nevím, do jaké míry je rozdílné zapojení světel v Corolle a v Avensisu, ale v Corolle ten negativní kit funguje, je s tím i video na YT. Vzhledem k těmto komplikacím mi to zapojoval asi dva dny, resp. řekl si o litr.
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW
Lexus IS200, 2.0, 114 kW
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Demon píše:Co jsi provedl za konkrétní úpravu? Z těch fotek mi to samo nedochází. To jsou náhradní svítilny, namísto originálních mlhovek?
Jak fungují? Mají nějakou vestavěnou elektroniku a blokování parkovačkami? I když podle kabeláže asi spíš potřebují řídící modul ...
A jak ti to funguje s autem? Musel jsi řešit vyřazení orig. celodenního svícení?
Vyhodil jsem mlhovky, patice na žárovky zaslepil. Auto nezapojený mlhovky nijak nesignalizuje. Jsou to DRL a mlhovky a mají svojí elektroniku s přepínačem. Přepínač pasuje přímo do palubky pokud je vlevo od volantu místo. Já sem origo vypínač zrušil a připojil dráty přímo na relátko na mlhovky a teda mlhovky se zapínají na páčce jako origo mlhovky. Pak se připojí napájení co je po zapnutí klíčku. DRL svítí dobře a celkem i ty mlhovky svítí i když jsem jim moc šanci nedával. Držák do nárazníku jsem vyrobil a redukce do nárazníku jsou uříznutý PVC trubky a nastříkaný barvou. Jo a celodenní svícení auto nemělo. Mám přepnuto na AUTO a ve dne svítí DRL a jak se sešeří se to samo přepne.
Ahoj, moc pěkná úprava, akorát by mě zajímalo, pokud si přepnu světla na AUTO, rozsvěcí se mi jen přední světla,to budu mít asi někde chybu co, nemáš ponětí kde to hledat.
Díky
Podle mě je uplně jedno jestli páčka spíná mínus, tak si vemu plus z parkovaček - třeba ze žárovky. nebo z osvětlení nějakýho tlačítka v přístrojovce a nebo ty mlhovky v noci stlumíš když pušleš plus na oba vstupy na blinkry, dá se zvolit víc variant.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
No to je někde chyba v autě to s tim nemá nic společnýho, to ti musí fungovat bez deního svícení. a dení svícení je samostatná jednotka, která je podřízená světlům jen signálem, kterej podle výrobce ani nemůže na to co se napojí spětně ovlivnit. Měl jsem to 3 roky v T27 a přemontoval jsem to do RAV 4, jsem spokojenej i když RAV 4 má dení svícení a já to mam ještě na mlhovky a při světlech to jen stlumim povelem na blinkry.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.