Jakou T25?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
dexter
Navigátor

Re: Jakou T25?

Příspěvek od dexter »

Demon píše:Souhlasím s Dexter. Vyhověl by i pořádný benzin 2.4 a výše. Jenže pořádný benzín i cosi spapá. Měl jsem zálusk mimo jiné i na tuhle Hondu:
http://www.autorevue.cz/test-ojetiny-ho ... mezi-svetu

Jak píšou v testu. Vynikající auto, vynikající a nezničitelný motor. Jenže spotřeba mezi 10-20 litry je prostě při dnešních cenách dost. Zajet si na dovolenou do Chorvatska a vypláznout jen za benzin 13.500 Kč, a co takhle Itálie, Španělsko (20, 25. tisíc?). To už se vyplatí soukromý tryskáč.
Bohužel.

A než koupit cosi 2x oturbenýho, se vším variabilním, možná dokonce hybridním, aby to aspoň nějak jelo při rozumné spotřebě, tak to vyjde lépe i po té stránce spolehlivosti ten dehet. Ale jinak jo. Benzin a aspoň 6-ti válec, čili objem 2.5l nahoru. 3litr ideál. V dnešní době je to ale už spíš utopie, viz předchozí odstavec.
ten Legend je nadhera - taky jsem to cetl a jen tise zavidel, ale takovej novej Accord 2.4 i umi jezdit za rekneme 8l naturalu 95 a to ma 140kW... to uz si myslim je slusne
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nesmysl. Menší obsah kolem 1.6 je bohatě dost. Dvoulitr je hrana a dva a pul je moc...
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

To je otázka osobního vkusu. Najezdil jsem se hooodně s Mondeem 2.5 V6. Řekl bych, že je to důstojné minimum. Mondeo 3.0 V6 se mi zdálo lepší, ba ideální pro normální cestovní cruiser. Jednou si zvykneš a už víš, co chceš ....
Avensis 2.0 93/91kW podle mne nejede. Ovšem jak říkám, je to individuální - mně to nestačí, ač jezdím defenzivně. Mám rád momentovou rezervu, jsem na ni zvyklý. Na štrekách šetřím každým pohybem těla a neustálé přeřazování mi vadí. Motorizace 2.2 110kW se mi zdá vyhovující, řekl bych tak nějak alternativní k tomu Mondeu 2.5 V6. Ale to jezdilo za 9 litrů benzinu, kdežto tenhle Ave za 6.5 litrů nafty.

Ave s 1.6 nebo 1.8 motorem bych nechtěl. Ale to je jen kvůli mému vkusu. Prostě auto s takovou motorizací má úplně jinou filosofii. To není cestovní cruiser. To je takové auto do rodiny. Věřím, že jsou lidé, kterým taková motorizace maximálně vyhovuje. Prostě někdo rád baculky, jiný anorektičky. Tak to je.
Nikomu nic nevnucuji, a nikdo mi nic prosím nevnucujte.
PS: Ale jakmile jednou vyzkoušíte baculky, už nikdy nezvolíte jinak :lol: .
Naposledy upravil(a) Demon dne čtv 07.08.2014, 21:06, celkem upraveno 3 x.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Demon píše:To ....... .
Bože ty to vidíš a nezasáhneš :shock:
dexter píše:ahoj jak pisu, pokud je to auto nove, nebo opravdu znas servisni histori tak nevidim duvod nekoupit si diessel, pokud je to ojetina tak bzch dnes uz volil benzin (jinak mam uz 3ti ojetou naftu) nikde jsem netvrdil ze 93kW je malo, akorat si myslim ze 110 kW neni naskodu - btw ten 1.8 motor j naprosto v poho ...
Sláva, konečně slova k věci, doufám že nebudeš zatracen když s tebou souhlasím :)
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

aczasa píše:Nesmysl. Menší obsah kolem 1.6 je bohatě dost. Dvoulitr je hrana a dva a pul je moc...
Mimo mesta tych 2.5 vobec nie je vela. Nie je to nejak pazrave, pokial sa nejdem vyblaznit niekam do hor. A ked treba vykon, tak tam je. Jediny problem je v meste, kde ten vacsi objem citit... Ale uz by som nevymenil, aj ked sa ma uz ludia pytali, ci sa mi to nezda vela.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

;-))) njn... ;-))
Back in Czech.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Demon píše:To je otázka osobního vkusu. Najezdil jsem se hooodně s Mondeem 2.5 V6. Řekl bych, že je to důstojné minimum. Mondeo 3.0 V6 se mi zdálo lepší, ba ideální pro normální cestovní cruiser. Jednou si zvykneš a už víš, co chceš ....
Avensis 2.0 93/91kW podle mne nejede. Ovšem jak říkám, je to individuální - mně to nestačí, ač jezdím defenzivně. Mám rád momentovou rezervu, jsem na ni zvyklý. Na štrekách šetřím každým pohybem těla a neustálé přeřazování mi vadí. Motorizace 2.2 110kW se mi zdá vyhovující, řekl bych tak nějak alternativní k tomu Mondeu 2.5 V6. Ale to jezdilo za 9 litrů benzinu, kdežto tenhle Ave za 6.5 litrů nafty.

Ave s 1.6 nebo 1.8 motorem bych nechtěl. Ale to je jen kvůli mému vkusu. Prostě auto s takovou motorizací má úplně jinou filosofii. To není cestovní cruiser. To je takové auto do rodiny. Věřím, že jsou lidé, kterým taková motorizace maximálně vyhovuje. Prostě někdo rád baculky, jiný anorektičky. Tak to je.
Nikomu nic nevnucuji, a nikdo mi nic prosím nevnucujte.
PS: Ale jakmile jednou vyzkoušíte baculky, už nikdy nezvolíte jinak :lol: .
Až se ti na tý baculce něco vysype, tak budeš čučet.....Ale jak tady mnozí psali, stálo mě to 50 ale mám novej motor. Hurá......
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
rodriguez
Řidič

Příspěvek od rodriguez »

Na běžné a hlavně bezpečné ježdění mám vyzkoušeno že stačí výkon 50-100kW a kroutící moment 300-500Nm v nejběžnějším rozsahu otáček který kdo používá tzn. u dieselu 1500-2000 u benzinu 2000-3000 (tam je samozřejmě poměr výkon/kroutící moment malinko jiný). Nižší výkon je podle mě pro bezpečnou a plynulou jízdu nevhodný,ovšem pokud auto neslouží jen jako postrkovadlo po městě. Pro ty z vás kdo řešíte spotřebu mi zkušennosti jasně říkají že čím je motor menší tím žere víc a naopak. Např. 1,1l benzin 9l, 1,6l benzin 6l, 3l nafta 6,4l, 2,5l nafta 6l, vše moje osobní zkušennost. Proto bych volil do nového Ave 2,0 benzin nebo 2,2 110kW nafta. Bohužel Toyota nedává do Ave výkonější spolehlivé motory.
Jinak co se týče věčně diskutovaných nákladů benzin vs nafta, nemám bohužel srovnání s dieselovými toyotami,ale náklady s dieselem od BMW nebo Lancie nikdy problém nebyl,auta vždy najezdili stovky 1000 km bez poruchy,proto mi diesel nevadí. Faktem je že v Japonsku osobáky na naftu nejezdí,proto je nafta od Toyoty asi méně kvalitní.
Naposledy upravil(a) rodriguez dne čtv 07.08.2014, 22:46, celkem upraveno 1 x.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No, nejak se ti ta čísla motaji.... Ale opět úžasný nesmysl... ;-))
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

No kdybyste mi někdo našel motor co má výkon 50kW a krouťák mezi 300 - 500Nm, se spotřebou do 5 - 6 litrů, tak beru 8) :roll:
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Ja si myslim ze nejpovedenejsi motorizace pro Avensis T25 i T27 je 1,8l benzin. Je to nesmrtelnej motor.
Vykonove to neni raketa, ale ani zadnej snek. Pomer cena/vykon/vaha/spotreba pro nej mluvi jasne.
Zalezi ale na tom co jsou tvoje priority.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

V t25 ne. Až v 27..
Back in Czech.
rodriguez
Řidič

Příspěvek od rodriguez »

Kdyby jste pánové četli pořádně tak nemáte hloupé dotazy. Budu tedy konkrétnější. Mám změřeno na výkonnové brzdě že u BMW E60 3,0l diesel je v 1500ot. cca 50kW a tento výkon postupně narůstá na cca 100kW do 2000ot. stejně s tím v 1500ot. je naměřeno cca 300Nm které narůstají na cca 510Nm ve 2000ot. Moje dlouhodobá průměrná spotřeba je 6,4l s tím že jezdím od každého něco zhruba po třetinách. Vím že sem tahat jiné značky nemá moc význam ale alespon máte větší přehled :) také jsem to uváděl že nemám bohužel vlastní zkušennost z dieselovými Toyotami,všechny Toyoty které jsem měl nebo mám jsou benzinové. Každopádně po vyzkoušení různých motorizací s různými výkony je podle mě nejpohodlnější a nejbezpečnější parametr motoru který uvádím na záčátku příspěvku.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Blup. ;-))
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

rodriguez píše:Na běžné a hlavně bezpečné ježdění mám vyzkoušeno že stačí výkon 50-100kW a kroutící moment 300-500Nm v nejběžnějším rozsahu otáček který kdo používá tzn. u dieselu 1500-2000 u benzinu 2000-3000 (tam je samozřejmě poměr výkon/kroutící moment malinko jiný). Nižší výkon je podle mě pro bezpečnou a plynulou jízdu nevhodný,ovšem pokud auto neslouží jen jako postrkovadlo po městě. Pro ty z vás kdo řešíte spotřebu mi zkušennosti jasně říkají že čím je motor menší tím žere víc a naopak.
Pravda. Kombinace BMW řady 5 a motoru 3.0 v dieselu musí být opravdu komfortní express. A ta spotřeba je parádní, zejména pokud to nemá vykuchané DPF.
Akurát nesouhlasím, že by paušálně menší motor bral méně. Samozřejmě na kratší jízdy je rozdíl velmi výrazný ve prospěch malého motoru. Ale ty trasy, které má typicky jezdit BMW 5 3.0d, tak tam je to jistě pravda. A navíc řidič s malým motorem by na takové trase musel neustále "pracovat", protože bez neustálého řazení cestovní rychlost BMW 5 neudrží...
rodriguez píše:Jinak co se týče věčně diskutovaných nákladů benzin vs nafta, nemám bohužel srovnání s dieselovými toyotami,ale náklady s dieselem od BMW nebo Lancie nikdy problém nebyl,auta vždy najezdili stovky 1000 km bez poruchy,proto mi diesel nevadí.
Já mám stejnou zkušenost a myslím si, že diesely vydrží mnohem více než benziňáci. Problémem je, že lidi si kupují diesely, a zejména ojetiny, přestože se pro ně vůbec nehodí. Prostě jezdí popojížďky s ročním nájezdem 15.000km a přesto ještě chtějí ušetřit na palivu, tak jdou do dieselu. To je špatně.
rodriguez píše:Faktem je že v Japonsku osobáky na naftu nejezdí,proto je nafta od Toyoty asi méně kvalitní.
Nemusí to být pravda. Dokážu si představit, že Asii, Tichomoří, Africe brouzdají terénní pickupy od Toyoty v dieselu s milionem najetých km bez nároku na řádnou údržbu. Jasně, japonské diesely (Toyota, Honda) se hodně liší od těch evropských. Je vidět, že si dělali svůj vývoj, což je dobře. A nemyslím si, že by jej nezvládli, naopak mi přijdou velmi kultivované i spolehlivé a spotřebou se zas tak moc neliší od evropských anorektiků.
Mimochodem Suzuki používá dieselové motory od Fiatu, Mazda od Fordu, Nissan od Renaultu. Jsem rád, že Toyota a Honda mají kuráž na vlastní vývoj.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Odpovědět

Zpět na „Avensis“