Rozdíl v dýmení nepozoruju vůbec, protože jsem dosud nikdy žádný dým z výfuku nezaznamenal s jakoukoliv naftou

No to mě včera překvapilo, přijedu ke Globusu a koukám že nevím, jakou pistoli mám chytit, nápis Slovnaft a upoutávky na drive diesel jako kdyby ultradieselu z oka vypadly. Barva v pistoli stejná jako předtím, chápu to dobře, že Globus už nebere z Kralup ale vozí to někde ze Slovenska?dizzydent píše:Globus UltraDiesel..bejvávalo. Na Zličíně teď pouze Drive Diesel by Slovnaft.
Nabral jsem to tam, ale asi už nebudu. U mě je indikátor, když při studeném motoru jedu na dvojku kolem 2000ot/m a motor tak jemně, jakoby kovově, klepe (a po zahřátí přestane). Drive Diesel to dělá, ale třeba Optimal Diesel s VIFem taky. Maxxmotion nebo Ultradiesel to právě nedělaly. Závěr? Zůstanu u Optimalu, mám tam gigantickou slevu 30hal/litr ale hlavně je to bez bio. Což není placebo.
VIF je výrobek firmy Lang Chemie, Rakousko. Tato firma dodává chemikálie pro aditivaci nafty třeba Benzině. Zda je to složením VIF, nebo je tam ještě něco dalšího, v jaké koncentraci atd. co používají na "výrobu" Vervy nebo také Top Q, to Vám nikdo neřekne. Jisté je, že třeba ta Verva je "udělaná" aditivy, ale (alespoň pro mne) bohužel obsahuje biosložku - vstřiky, EGR a vůbec celý motor ji nemají rádi s vyjímkou toho, že zvyšuje mazivost nafty, ale to je tak vše. Vlastně rád ji bude mít také p. ministr financí a jeho AgrofertHonza K. píše:....myslím, že aditivovaná nafta, kterou mívají u benzínek je víceméně to samé co nafta + přísada typu VIF....
Že tam dáváš VIF je dobře, protože v tom Optimal Dieselu není řepka, tím pádem mazivost nic moc, i když v normě a tím VIFem to výrazně zlepšíš. Jinak s tou spotřebou a tím, jak to jede naprostý souhlas, mám stejné zkušenosti a musím říci, že jsem toho v minulosti vyzkoušel docela dost. A ti, co přidávají VIF, nebo podobné aditivum do nafty s biosložkou také nic nepokazí. Mazivosti není nikdy dost a tyto přípravky navíc částečně eliminují negativní působení biosložky v motoru, zvyšují oxidační stabilitu nafty, která je právě s biosložkou VELMI problematická atd. Jo, a ještě dvě věci. Nejsem "agent" s VIFemgooffyy píše:Já tankuju Optimal diesel na Eurooilu a stejně tam liju Vif. v létě i v zimě. jede to sqěle a za slušnou spotřebu.