ADITIVA

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Honza K.
Manager Týmu

Re: ADITIVA

Příspěvek od Honza K. »

Já si myslím, že aditivovaná nafta, kterou mívají u benzínek je víceméně to samé co nafta + přísada typu VIF.. Myslím si, že je lepší brát spíš aditivovanou naftu přímo na pumpě než normální a pak do toho nalít aditivum, protože u pumpy je ta nafta čistší (je to vidět v pistoli), tak možná prochází nějakým dalším procesem přímo ve výrobě. Je pravda, že normální nafta + aditivium jsem rozdíl poznal, stejně tak jako rozdíl v normální naftě (cestou z dovči jsem bral u tank ONO někde u Břeclavi, čekal jsem hrůzu a děs, ale přišla mi ok) a ultra diesel, který beru když mám možnost u Globusu - tišší chod, méně vibrací v nízkých otáčkách.
Rozdíl v dýmení nepozoruju vůbec, protože jsem dosud nikdy žádný dým z výfuku nezaznamenal s jakoukoliv naftou :)
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ja mam skusenost spred niekolkych rokov, ze vzdy, a to tym myslim vsetkych 3x, ked som natankoval shell v-power, tak sa mi pri starte a 5s po knom auto neuveritelne chvelo.
S obycajnou naftou toto nikdy nebolo. Tak som sa na cely v-power vysral.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

jj V-power = Vibration power
dizzydent
Člen Týmu

Příspěvek od dizzydent »

Globus UltraDiesel..bejvávalo. Na Zličíně teď pouze Drive Diesel by Slovnaft.
Nabral jsem to tam, ale asi už nebudu. U mě je indikátor, když při studeném motoru jedu na dvojku kolem 2000ot/m a motor tak jemně, jakoby kovově, klepe (a po zahřátí přestane). Drive Diesel to dělá, ale třeba Optimal Diesel s VIFem taky. Maxxmotion nebo Ultradiesel to právě nedělaly. Závěr? Zůstanu u Optimalu, mám tam gigantickou slevu 30hal/litr ale hlavně je to bez bio. Což není placebo.
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

dizzydent píše:Globus UltraDiesel..bejvávalo. Na Zličíně teď pouze Drive Diesel by Slovnaft.
Nabral jsem to tam, ale asi už nebudu. U mě je indikátor, když při studeném motoru jedu na dvojku kolem 2000ot/m a motor tak jemně, jakoby kovově, klepe (a po zahřátí přestane). Drive Diesel to dělá, ale třeba Optimal Diesel s VIFem taky. Maxxmotion nebo Ultradiesel to právě nedělaly. Závěr? Zůstanu u Optimalu, mám tam gigantickou slevu 30hal/litr ale hlavně je to bez bio. Což není placebo.
No to mě včera překvapilo, přijedu ke Globusu a koukám že nevím, jakou pistoli mám chytit, nápis Slovnaft a upoutávky na drive diesel jako kdyby ultradieselu z oka vypadly. Barva v pistoli stejná jako předtím, chápu to dobře, že Globus už nebere z Kralup ale vozí to někde ze Slovenska?
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

No jo už se nám tu roztahujou maďarští moli...

http://www.slovnaft.cz/slovnaft-drive-diesel

Nakolik jsou to PR kecy a nakolik skutečnost, to asi poznáme hlavně v zimě.. :)
dizzydent
Člen Týmu

Příspěvek od dizzydent »

Tak ty marketingové kecy lze dohledat - Nové palivo Drive Diesel

Ale odkud se to vozí, kolik tam je biosložky, to by si někdo musel vyžádat dodák u obsluhy, udělat mobilovku a postnout to sem. Taky nevím, jestli jsem tam viděl pečeť kvality SGS.

jjj, MOLi se roztahujou solidně
Lukoil odchází z Česka, benzinky prodá maďarské MOL
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Honza K. píše:....myslím, že aditivovaná nafta, kterou mívají u benzínek je víceméně to samé co nafta + přísada typu VIF....
VIF je výrobek firmy Lang Chemie, Rakousko. Tato firma dodává chemikálie pro aditivaci nafty třeba Benzině. Zda je to složením VIF, nebo je tam ještě něco dalšího, v jaké koncentraci atd. co používají na "výrobu" Vervy nebo také Top Q, to Vám nikdo neřekne. Jisté je, že třeba ta Verva je "udělaná" aditivy, ale (alespoň pro mne) bohužel obsahuje biosložku - vstřiky, EGR a vůbec celý motor ji nemají rádi s vyjímkou toho, že zvyšuje mazivost nafty, ale to je tak vše. Vlastně rád ji bude mít také p. ministr financí a jeho Agrofert :) Na přidávání aditiv do nafty jsou různé názory, někdo to vyloženě zatracuje jako zbytečnost, někdo chválí. Já patřím do té druhé skupiny. VIF totiž používám již cca 10 roků, ale určitě nepatřím k těm, kteří po nalití do nádrže očekávají, že budou trhat koly asfalt nebo ušetří litr/100 km. Za ty roky jsem těchto přípravků vyzkoušel poměrně dost, ale nikdy jsem nezaznamenal takové změny související se zvýšením cetanového čísla, aby to stálo za řeč. Pouze v jednom případě, a to bylo aditivum fy Millers Oils. Jenže asi během dvou měsíců, co jsem to začal používat příšly další testy (časopis "Diesel" časopisu Svět motorů, je to občasník - 2-3x za rok, bývají tam zajímavé informace) a zde jsem zjistil, že toto aditivum naopak snižuje mazivost nafty. A to je pro mne zásadní informace. Navíc to není žádná "láce" Takže buď biosložka se vším negativním, co to motoru přináší, nebo časem zničené vstřikovače, čerpadlo. Zkuste někdy zajít do nějakého diesel servisu, ať Vám ukáží rozebraný vstřikovač, který dlouhodobě pracoval s naftou s nízkou mazivostí a pochopíte, o čem je řeč. A ten VIF tu mazivost zvyšuje velmi dobře (kromě pár dalších pozitivních vlastností). Už to zkrátím. Podle mého názoru v současné době je ideální kombinace Optimal Dieselu, tedy nafty bez biosložky a VIFu. Optimal Diesel tankuji od doby, kdy jej začali prodávat a jsem s ním spokojen. Ještě na doplnění, já VIF dávkuji ve dvojnásobném množství, než je doporučováno, tedy 2:1000, kupuji velké balení 5 l, nyní lze sehnat i balení 3 l, dělím se s rodinou a známými. Naposled jsem kupoval loni a těch 500 ml, v jakém je VIF běžně prodáván mne přišlo na cca 123,- Kč vč. DPH, tedy přibližně polovinu běžné ceny. Co to dělá v motoru sice nevidím, ale při tomto dávkování má motor podobný zvukový projev jako s těmi prémiovými naftami. Ale především tam není to řepkové svinstvo. Osobně mám rád, když vím, co mám v nádrži a sám si to namíchám. Jo a s tou naftou s nízkou mazivostí jsem měl na mysli především OMV. Mazivot sice bývá v normě, ale na hraně. A už jsem to tu psal. Co si kdo nalije do auta je především jeho věc.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
vospi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vospi »

Zdravím Vás, VIF dávkuji od nova a zatím žádný problém, budu lít dále. Beru 5l balení a v rodině to pak rozdělíme. Mám jistotu, že bude cetanové číslo v normě. V zimě dávám zimní a i při -30 jsem bez problémů na Slovensku či v Alpách v pohodě nastartoval. Vždy a bez problémů. Jen si ho nesmíte nechat v autě, zmrzne na kaši - musí být v teple. Ale po smíchání s naftou k nezaplacení. A dávám obyčejnou Globus Ultra Diesel + VIF (letní zímní dle potřeby). Znám kluka, co tím additivuje červenou německou naftu a 4 roky s touto kombinací nemá na 1,9 PD 74 kw žádný problém (200000km).

To je má osobní zkušenost.
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

Já tankuju Optimal diesel na Eurooilu a stejně tam liju Vif. v létě i v zimě. jede to sqěle a za slušnou spotřebu.
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

já po dlouholetých diesel zkušeneöstech beru pouze TopQ a VIF
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

gooffyy píše:Já tankuju Optimal diesel na Eurooilu a stejně tam liju Vif. v létě i v zimě. jede to sqěle a za slušnou spotřebu.
Že tam dáváš VIF je dobře, protože v tom Optimal Dieselu není řepka, tím pádem mazivost nic moc, i když v normě a tím VIFem to výrazně zlepšíš. Jinak s tou spotřebou a tím, jak to jede naprostý souhlas, mám stejné zkušenosti a musím říci, že jsem toho v minulosti vyzkoušel docela dost. A ti, co přidávají VIF, nebo podobné aditivum do nafty s biosložkou také nic nepokazí. Mazivosti není nikdy dost a tyto přípravky navíc částečně eliminují negativní působení biosložky v motoru, zvyšují oxidační stabilitu nafty, která je právě s biosložkou VELMI problematická atd. Jo, a ještě dvě věci. Nejsem "agent" s VIFem :) A omlouvám se za ty romány, píši všemi deseti a docela rychle, takže mi to často takto vychází :oops:
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Taky jsem teď začal zkoušet Optimal diesel + mám aditivum Bishops, právě kvůli té mazivosti. Zatím ten EuroOil nevypadá špatně.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Odpovědět

Zpět na „Avensis“