CommonUser píše:Mam druhu sadu uplne nove ER300 DOT 12.14, prve som teraz vyhodil po 4 rokoch a 45 tkm. Este mali 3mm (stred). Tak dufam, ze porovnavas rovnaku triedu (rozmer, index atd.) a ne jabka s fazolemi

Jo a u mna vyvazovanie skoro 0 g na kazdej
Pochopitelně srovnávám stejné gumy

. Co se týče vyvažování, nevím kolik jsem měl na těch ER300 předtím, ale oproti zimní sadě Michelin, kterou mám taky na 18" originálních Toyota elektronech, je u těchto Nexenů polovička závaží. (spíš mi přijde, že ty Micheliny potřebují moc závaží, než že by Nexeny měly záváží málo).
CommonUser píše:Jazdit na 18kach v CR / SR a setrim na gume, aby som mal na tlmice ? Nizkoprofilove idu vsetky rychlo do ... P7 na Alfe159 sa nedozili 15tkm. Ale inak frajerina ohromna, to jo.

Sak tvoja vec a moj nazor.
Tady tazatel neřeší jestli jsou lepší 17" nebo 18" kola, ale tipy na letní pneu ... A tady nevidím důvod, proč majitel 16" nebo 17" by měl koukat na cenu a majitel 18" kol již ne. To mi hlava nebere. To jako, když mám velikost bot 8, tak se smím dívat po ceně obuvi, a když mám boty 11, tak se nemám dívat po ceně? Vždyť se jedná pořád o stejné auto - Avensis! Jeden z nás dvou to asi nemá v hlavě v pořádku, snad to nejsem já.
CommonUser píše:Nexeny nepoznam, ale rocnu firmu tahat do first class lebo mam pocit ... no .... uvidime.
Než jsem je koupil, tak jsem si o nich něco zjistil. Tato pneumatikárna byla založena v roce 1942, v roce 1956 byla přejmenována na dnešní Nexen. Tudíž to není roční firma, ale firma s dlouhou historií. V Asii je poměrně úspěšná. V Evropě je málo známá, v USA ale dodává např. pro GM, a u nás na ně vsadila Škoda Auto, a dostat se odsud do VW je pak již jen logický krok.
Vše je to jenom o marketingu. Pamatuji si, jak jsem v 90. letech v Německu koukal s nedůvěrou na spotřebiče Miele. Vypadaly oproti konkurenci zastarale a byly přitom příšerně drahé ... Nikdo tuto značku u nás v té době neznal. Neměli u nás zastoupení, čti marketing, protože u nás nebyli zákazníci, kteří by si mohli Miele dovolit a přes železnou oponu se k nám sice dostaly informace o Rolls-Royce, ale o Miele jaksi ne. Podobně na tom byla třeba Makita. To ale přece není důvod k tomu, že by měl být Miele nebo Makita proto šmejd. S kolegy s v práci se bavíme o Nexenu poměrně často, takže u mne je již Nexen zabydlený stejně dobře, jako jiná globální značka.
Navíc, blízká budoucnost patří Asii. Ještě před pár lety byly značky jako LG, Samsung, Hyundai, Huawei apod. synonyma pro sprostá slova. A dnes? Nexen je klidně další z nich. On přichází

, on přichází .