Letní pneu, výběr

vše ohledně modelové řady Avensis
Demon
Manager Týmu

Re: Letní pneu, výběr

Příspěvek od Demon »

m5t píše:Za devítku dobrý kup :thumbsup: kde to bylo, třeba by někomu šiknul tip.
Koupit se dají zatím spíš jen po internetu, já je koupil na pneualu.cz. Jak se dívám - cena roste. Kupoval jsem je na jaro za 1975Kč/ks, už je mají za 2111Kč/ks. I s přezutím to vyšlo do 9-ti ...
Dneska jsem těm gumám pěkně naložil. Vypnul jsem klimu a vyrazil do serpentin, které důvěrně znám. Grip mají lepší, ovladatelnost zas trochu horší, než ER300. Do smyku chodí nezákeřně. Je zajímavé, že prakticky vůbec nepískají, i když jedu zatáčky driftem. Myslim si, že na vypalování DPF je to dobré obutí 8) . A jestli postaví výrobní závod u Žatce, jak plánují (investice kolem 23 miliard (!) korun - prý třetí největší investice v historii ČR), tak by mohly být ještě levnější a dostupnější ...
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/aut ... 5900fea04/

Nechci jim dělat reklamu. Ale vadí mi, že globální značky uměle brutálně předražují pneu v rozměrech pro segment Premium (což jsou i naše 18"). Je proto dobré přivést svěží, a přitom kvalitní, vítr do těchto vod ....
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Ja jsem zatim maximalne spokojen s novymi Falkeny (ZE914). Jsou vyrazne tissi nez ZE912 a co jsem zatim pozoroval, sedi slusne. Za cenu kolem 2k/ks (215/50 R17) mi to prijde jako slusna koupe.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Demon píše:Já měl ER 300 také a vadilo mi, že rychle stárnou. Prostě špatná guma - už po roce prasklinky, vyšedivění, vysoké opotřebení. Ve třetím roce citelná ztráta přilnavosti (ok, vzorek už byl sjetý, ale přesto ...). Teď ty Nexeny mají gumu uplně o něčem jiném. Jsou jak z kaučuku - ty ER300 byly spíš jak ze sazí. Prostě zatím plná spokojenost ale teprve uvidím, jak se u nich projeví stárnutí.
Obout auto za 9.000,- místo za 17.000,- (225/45 R18) je rozdíl. A kupodivu zatím to vidím kvalitativně ve prospěch té levnější verze :wink: . Zejména pro majitele 18", kde jsou globální značky nepochopitelně předražené doporučuji jako dobrý tip.
Mam druhu sadu uplne nove ER300 DOT 12.14, prve som teraz vyhodil po 4 rokoch a 45 tkm. Este mali 3mm (stred). Tak dufam, ze porovnavas rovnaku triedu (rozmer, index atd.) a ne jabka s fazolemi :D Jo a u mna vyvazovanie skoro 0 g na kazdej :bigups:
Jazdit na 18kach v CR / SR a setrim na gume, aby som mal na tlmice ? Nizkoprofilove idu vsetky rychlo do ... P7 na Alfe159 sa nedozili 15tkm. Ale inak frajerina ohromna, to jo. :bomb: Sak tvoja vec a moj nazor.
Par znaciek ide do kopru, Pirelli nedokaze udrzat kusovu kvalitu. Dunlopy som vyhodil kvoli slabemu smerovemu vedeniu a bocnici, ale inak ako z kaucuku.
Nexeny nepoznam, ale rocnu firmu tahat do first class lebo mam pocit ... no .... uvidime.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

CommonUser píše:Nexeny nepoznam, ale rocnu firmu tahat do first class lebo mam pocit ... no .... uvidime.
Rocnu firmu? Co si predstavujete pod takym slovom "rocna", Kefalin?
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

CommonUser píše:Mam druhu sadu uplne nove ER300 DOT 12.14, prve som teraz vyhodil po 4 rokoch a 45 tkm. Este mali 3mm (stred). Tak dufam, ze porovnavas rovnaku triedu (rozmer, index atd.) a ne jabka s fazolemi :D Jo a u mna vyvazovanie skoro 0 g na kazdej :bigups:
Pochopitelně srovnávám stejné gumy :-). Co se týče vyvažování, nevím kolik jsem měl na těch ER300 předtím, ale oproti zimní sadě Michelin, kterou mám taky na 18" originálních Toyota elektronech, je u těchto Nexenů polovička závaží. (spíš mi přijde, že ty Micheliny potřebují moc závaží, než že by Nexeny měly záváží málo).
CommonUser píše:Jazdit na 18kach v CR / SR a setrim na gume, aby som mal na tlmice ? Nizkoprofilove idu vsetky rychlo do ... P7 na Alfe159 sa nedozili 15tkm. Ale inak frajerina ohromna, to jo. :bomb: Sak tvoja vec a moj nazor.
Tady tazatel neřeší jestli jsou lepší 17" nebo 18" kola, ale tipy na letní pneu ... A tady nevidím důvod, proč majitel 16" nebo 17" by měl koukat na cenu a majitel 18" kol již ne. To mi hlava nebere. To jako, když mám velikost bot 8, tak se smím dívat po ceně obuvi, a když mám boty 11, tak se nemám dívat po ceně? Vždyť se jedná pořád o stejné auto - Avensis! Jeden z nás dvou to asi nemá v hlavě v pořádku, snad to nejsem já.
CommonUser píše:Nexeny nepoznam, ale rocnu firmu tahat do first class lebo mam pocit ... no .... uvidime.
Než jsem je koupil, tak jsem si o nich něco zjistil. Tato pneumatikárna byla založena v roce 1942, v roce 1956 byla přejmenována na dnešní Nexen. Tudíž to není roční firma, ale firma s dlouhou historií. V Asii je poměrně úspěšná. V Evropě je málo známá, v USA ale dodává např. pro GM, a u nás na ně vsadila Škoda Auto, a dostat se odsud do VW je pak již jen logický krok.
Vše je to jenom o marketingu. Pamatuji si, jak jsem v 90. letech v Německu koukal s nedůvěrou na spotřebiče Miele. Vypadaly oproti konkurenci zastarale a byly přitom příšerně drahé ... Nikdo tuto značku u nás v té době neznal. Neměli u nás zastoupení, čti marketing, protože u nás nebyli zákazníci, kteří by si mohli Miele dovolit a přes železnou oponu se k nám sice dostaly informace o Rolls-Royce, ale o Miele jaksi ne. Podobně na tom byla třeba Makita. To ale přece není důvod k tomu, že by měl být Miele nebo Makita proto šmejd. S kolegy s v práci se bavíme o Nexenu poměrně často, takže u mne je již Nexen zabydlený stejně dobře, jako jiná globální značka.
Navíc, blízká budoucnost patří Asii. Ještě před pár lety byly značky jako LG, Samsung, Hyundai, Huawei apod. synonyma pro sprostá slova. A dnes? Nexen je klidně další z nich. On přichází 8), on přichází .
Naposledy upravil(a) Demon dne ned 29.06.2014, 17:06, celkem upraveno 2 x.
Kubais
Navigátor

Příspěvek od Kubais »

Mám taky nexeny a na škole smyku bylo pochváleno jak auto, tak i pneu, pač na tom hladkém povrchu se ukáže jestli je guma dobrá.
Jestli to bude někoho zajímat tak tu je malé video https://www.youtube.com/watch?v=DH7PiAeAjnc
Kombinace dobrých gum a elektroniky to byla vcelku brnkačka.
Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Slusne reakcie.

"Rocnu firmu" - par rokov fungujuca ponuka v EU (realne PKW 2012) a k tomu nejake tie testy a ich umiestnenie v tychto testoch. Kym nebola ponuka v EU tak by si asi sotva o nich rozmyslal.

Cena pneu a rozmer (sirka, profil, priemer atd.) dost suvisi, ak si si nevsimol. Ak niekto kupi na auto 18 a potom riesi cenu pneu, tak je to farizejstvo.
Drahsie disky, drahsie pneu, vacsinou vyssia spotreba, nizsia zivotnost tlmicov a pneu, horsi komfort ... to vsetko ide s velkostou disku. Ze si kupil 18ky na ojazdenom aute nie je podstatne (noz na krku si nemal ci ?). Fakt mi to pripomina stav, mat opicu ale banany hladam po kontajneroch.
Priklad s batinkami je totalne mimo, ten co ma cislo 11 tak 8 neobuje, ze. Ci je hlava v poriadku ? Hmm ... pre blbeho kazdy blby.

LG, Samsung & Co ... no zeby to bol vykvet high techu sa povedat neda ani dnes. "Copy paste" im ide vcelku fajn. Konkretne napr. kde je dnes Bada ? Rast zacali az pri expanzii mimo Koreu. To, ze dnes dominuje trhu low cost, je vcelku viditelne. Posrat portfolio je take priznacne pre americke know how - Motorola, IBM, Xerox, Chrysler a stahuju aj EU napr. Nokia. Alebo ako si mam vysvetlit stratu 70% podielu trhu pred ca 5-10 rokmi ???
Spolupracu s azijskymi firmami - priamo, teda ziadne pobocky v EU si skutocne neviem "vynachvalit". Hlavne, ze tu mame plnu hubu kecov.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

CommonUser píše:Cena pneu a rozmer (sirka, profil, priemer atd.) dost suvisi, ak si si nevsimol. Ak niekto kupi na auto 18 a potom riesi cenu pneu, tak je to farizejstvo.
Drahsie disky, drahsie pneu, vacsinou vyssia spotreba, nizsia zivotnost tlmicov a pneu, horsi komfort ... to vsetko ide s velkostou disku.
Tipl bych si tě na svobodnou šedou myšku z kanceláře, bez kontaktu s reálným světem, bez příležitosti přímého vyjednávání s lidmi. Cenu totiž řeší každý, na velikosti konta nezáleží a jestli už jo, tak si piš že bohatí si typicky nechají pro korunu koleno vrtat. Ti teprve smlouvají. Koneckonců, možná i proto jsou vlastně bohatí. To že si potencionální kupec může dovolit koupit Lexus, neznamená, že nevyžaduje příp. nebude rád za co nejlepší cenu. Ale také to neznamená, že poběží do obchodu koupit Octavii, klidně i, 13" kolách, aby ušetřil.

Radši dej nějaký dobrý tip na letní gumy. Soustřeď se jen na to a neřeš, na jakých rozměrech a proč, jezdí ostatní.
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

Já si dneska koupil na předek Nexen N-Blue HD 205/55 R16.Už na předku byly sjetější a jelikož jedu za týden do Chorvatska tak sem nechtěl riskovat na ojetých. Zatím najeto asi 200km a v pohodě.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
CommonUser
Věčnej rejpal

Nemas pravdu. Ani v jednom.

Ano, kupec Lexu nepojde ku Skode. A ano, ak kupuje Bridge alebo GY, tak sa snazi stlacit cenu, ALE nekupi automaticky Nexeny, len preto, ze stlaci cenu niekde do kotolne. Stale miesas jabka s fazolkami. V podstate ti ide hlavne o imaaage, nie funkciu.

Ja som pisal co beriem - Bridge ER300 , zimaky GY 7 Ultra+. Ine auta: Michelin Primacy HP boli OK (vela km), Dunlopy som vyhodil, Uniroyal vcelku OK, len dali sotva 30tkm, Fuldy hlucne, ale dalo sa to prezit. Nic ine som nikdy neobuval na tuto triedu auta. Staci ?
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Jak jsem někde výše napsal, beru NEXEN jako dobrou, solidní, značku. Takže by mi nečinilo problém dát je i na Lexuse, kdybych jej měl.
Mimochodem, asi bych ani nebyl sám ...

http://www.lexusownersclub.co.uk/forum/ ... get-tyres/
http://us.lexusownersclub.com/forums/to ... xen-tires/
http://www.rimsntires.com/tire.jsp?bran ... odel=IS250

PS: S přihlédnutím k tvým konspiračním teoriím, svět je zdá se plný farizejců.
CommonUser
Věčnej rejpal

Ja som napisal ... "uvidime".
Brat par majitelov starych Lexov (napr. aj IS200) ako bernu mincu pri vybere pneu .... nooooo to ma svoju vahu ! Bravoo !
Mal by si si uz uvedomit, ze nielenze strielas mimo terc, ale presne opacne - do divakov :)

Ja ti tie Nexeny neberiem. Ani neviem ake su, ale nemam cas ani peniaze to zistovat. Mozno raz. Zatial sa tie Nexeny v testoch velmi nepredviedli.
Aj lepsie znacky dokazu vyprodukovat smejd - u mna jednoznacne prepadol Dunlop, mozno dnes uz nepravom.
Mne skor vadi, ze automaticky siahas na spodnu ponuku a pretlacas to ako nieco viac (tak ako Samsung, LG) bez nejakeho vaznejsieho porovnania. A to aj ked frajerske 18 ky asi neboli tiez z tejto cenovej hladiny.
Kazdy chce mat pekne auto (aj ked neviem ci Avensis celkovo patri ku image cars), len by to majitel nemal vymenit za dolezitejsie vlastnosti.

PS. Pekne to vidiet na USA a americkom sne. Skus podebatit s niekym zo strednej vrstvy, ak mas tu moznost. Tvoje PS potvrdi na 100% :(
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

CommonUser - já se asi po.... smíchy :-). Našel jsem test v Autobildu z roku 2013 na rozměr 225/35 R18 a Nexen N8000 tam porazil Bridgestone Potenza.
Jó - tak to vypadá, když někdo dělá chytráka, aniž by o problematice něco věděl.... Zajímalo by mne, na kolika Nexenech jsi jezdil, když ses do nich s takovou chutí opřel.

Test viz příloha.
Přílohy
Test 2013_N8000_Autobild_re.jpg
(244.14 KiB) Staženo 1056 x
Naposledy upravil(a) Demon dne stř 02.07.2014, 08:51, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mám dobré zkusenosti s Hankook a Kumho, takže testy fajn, ale... Divil bych se kdyby v EU vyhrála Yokohama, Kumho... Už jen čistě z propagačního hlediska... A někdo ty testy platí, jak víme z ADACu.. ;-)))
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Ještě malá perlička na závěr. Ty Nexeny porazily Bridgestone díky lepšímu chování na vodě. Přitom toto byla dříve disciplína, která je dodnes asijským výrobcům setrvačností vytýkána. A v mnoha případech čínských gum jistě stále oprávněně.

Časy se mění. I Japonci byli kdysi v automotive nýmandi a naše Jawy na okruzích nedaly nějaké noname značce, jako byla třeba Honda, žádnou šanci. A kde je dnes dříve slavná a ve světě respektovaná značka Jawa uznávané československé výroby a kde dříve neznámá, fajnšmekry jistě pohrdaná Honda, z pochybné japonské manufaktury? Prostě je potřeba respektovat aktuální a reálný stav, bez předsudků vnímat realitu - což je pro teoretiky často nepřekonatelný problém.
Naposledy upravil(a) Demon dne stř 02.07.2014, 09:09, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“