Zkušenosti mám pouze s cenami dílů na Hondy - ať už auto či moto. Honda má SCIFI ceny. Řeknu příklad. Zdá se Vám cena 30.000Kč za DPF přemrštěná? Tak na Hondu CR-V 2.2 stojí DPF kolem 150.000,-. I na ten lidový Civic stojí kolem 110.000,- Nebo. Koupíte si novou Hondu Hornet za 160.000,-. Spadne Vám ze stojánku a pokřivíte si svody (výfukové trubky). Nové svody 85.000,- Co k tomu dodat. Hondy jsou spolehlivé, ale když už se pokazí, je to šílenství.MoS píše:Jasné, len som to nevidel naživo, tak som chcel len vedieť, ako to pôsobí. Ono, tie imitácie dreva boli vždy doménou luxusných áut. Dnes som natrafil na zaujímavého protivníka Avensisu a to Honda Accord. Čítam všade samé superlatívy na toto auto, takže môžete hodiť nejaké osobné skúsenosti či názory...Demon píše:Tak to je přece otázka vkusu. Osobně, když "dřevo", tak dřevo.
Ke kufru Avensisu: Jo, je docela malý a ještě k tomu se sedačkama toho moc vykouzlit nelze. V disciplíně "kufr" je třeba Mondeo o třídu výše, a to bez debat. Mimochodem, zkus mrknout na Mondea ... Doporučuji. Obě auta znám dobře a musím připustit, že Mondeo má oproti Avensisu několik drobných, ale často důležitých, výhod. Opačným směrem mne však nic nenapadá. Rád bych řekl, že spolehlivost, ale Avensis T27 (poprvé vyvinutý v Evropě a ne v Japonsku) se notně pohoršil a Mondeo se naopak Fordu daří dělat dobře. Já jsem Mondeo nechtěl, protože s ním jezdím služebně.
Pokud chceš Japonce, tak Mazda 6 má sdílené geny s Fordem (Mondeo). Nissan zas s Renaultem. Jediný origoš japonec je tak snad ta Honda.