jake brzdove desticky na t25
- extremehany
- Věčnej rejpal
brzdové desky
Zdravím všechny-mám T 22 Avíka rv. 98 mohu potvrdit vlastní zkušenost -montuju TEXTAR a 80000km vydrží bez problémů a to jezdím docela brzda -plyn.....cena 1800-2000 podle toho kde ,ale jsem velmi spokojený
jj mám stejný typ kotoučů i destiček. Taktéž je to stejná řada. Dnes jsem najel tak 30km, sice to ještě "šustí! ale už ne tak hrozně.
Edit: tak mi to nedalo, tak jsem to dal dolu a koukal jsem, že byl v jednom místě lehce obroušenej štít, tak jsem ho srovnal. To samé na druhém kole a je po problému.
Edit: tak mi to nedalo, tak jsem to dal dolu a koukal jsem, že byl v jednom místě lehce obroušenej štít, tak jsem ho srovnal. To samé na druhém kole a je po problému.

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
rozhodol som sa, ze tie brzdy a strmene este raz rozoberiem a srouby jemne maznem grafitovou vazelinou nech to za dva roky povolim bez problemov nie ako teraz ze som sa pri povolovani bal, ze sroubu rupne hlavicka alebo mne racna.
ok, pridem do obchodu a chcem grafitovu vazelinu. citam zlozenie a tam "vazelína na báze vápenatých mydiel a minerálnych olejov s prídavkom minimálne 10% prírodného grafitu.". pytam sa predavaca, ten mi radsej radi nejaku vazelinu s primesou medi alebo este vazelinu s primesou litia.
tu som nasiel tu "grafitovu" akurat to bolo v modrej skatulke s nalepkou "mogul": http://www.autoplus-shop.sk/140-g-2-gra ... elina.html
no a teraz som tam stal jak kol v plote a nechapem
je tu niekto kto sa v tych vazelinach vyzna a poradi? dik
ok, pridem do obchodu a chcem grafitovu vazelinu. citam zlozenie a tam "vazelína na báze vápenatých mydiel a minerálnych olejov s prídavkom minimálne 10% prírodného grafitu.". pytam sa predavaca, ten mi radsej radi nejaku vazelinu s primesou medi alebo este vazelinu s primesou litia.
tu som nasiel tu "grafitovu" akurat to bolo v modrej skatulke s nalepkou "mogul": http://www.autoplus-shop.sk/140-g-2-gra ... elina.html
no a teraz som tam stal jak kol v plote a nechapem

je tu niekto kto sa v tych vazelinach vyzna a poradi? dik

Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
Re: jake brzdove desticky na t25
Grafit. vazelina sa vždy časom vysusi a neklze, neodporúčam. Osvedčila sa mi vazelina od Wurthu (v názve má priamo napísané, že je určená na brzdy
) Takisto má tú vazelinu aj ATE, myslím, že aj od Mobilu som ju videl, treba hľadať

Naposledy upravil(a) vandal dne čtv 01.05.2014, 13:50, celkem upraveno 1 x.
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Přesne, měděnka, grafitka to nemá v brzdách co delat, práve kvuli teplotnímu namáhání. Používat spec vazelinu na brzdové třmeny ( je to na bázi silikonu ) , není drahá a funguje.
Zajimave, na mem spreji s medi pisou, ze je urcena pro teplotni namahani. A mimo to, kdyz jsem nechaval vymenit desticky v Toyote, jako soucast praci to rozebrali a pouzili prave medenej sprej...Idaho píše:Přesne, měděnka, grafitka to nemá v brzdách co delat, práve kvuli teplotnímu namáhání. Používat spec vazelinu na brzdové třmeny ( je to na bázi silikonu ) , není drahá a funguje.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Jasný. Je to bud keramika nebo med... Silikon je nesmysl a grafit taky...
))

Back in Czech.
- extremehany
- Věčnej rejpal
na brzdy jedině vazelina na měděné bázi, ostatní se napeče nebo vypeče...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

https://katalog.wuerth.cz/spray-medeny- ... 800-039-1/
Teplotní rozsah použití od -40 °C do +1200 °C
Brzdy: Brzdové destičky kotoučových brzd (zadní kovová část - zabraňuje
skřípavým zvukům), upevňovací a pohyblivé díly
Teplotní rozsah použití od -40 °C do +1200 °C
Brzdy: Brzdové destičky kotoučových brzd (zadní kovová část - zabraňuje