Výměna ložiska předního kola na E10 a jeho cena - poraďte
To je vcelku běžná praxe. Většinou jde o jednotlivce, který zkazí jméno celého servisu.Idaho píše:JJ je to jeden místní servis, ale nebojte Toyota to neníBRunner píše:2 Idaho: tak ty čepy to je hodně drsný
Poměrně často se dělají takové psí kusy, jako že se pod rouškou castrolu 0W-40 vymění nějaký noname shit 70 kč/l. Nebo se provádí pseudovýměny vadných ventilů, těsnění, kabelů, šroubů, řidicích jednotek, převodových olejů, provozních kapalin, které se sice zaúčtují, ale neuskuteční.
Pak jsem slyšel (i od majitele, který dotyčného vyhodil), jak panáček, když viděl na autě nové stěrače, tak je "čenžnul" za staré, což dle kolegů dělal se vším, co lze na autě snadno vyměnit, ale ne snadno poznat.
Já nejsem tak chudý, abych si nemohl dovolit dát auto do servisu, bohužel jsem paranoidní, takže když mi servis odmítne vrátit vyměněné vadné díly, tak tam udělám trochu dusno a žádám navrátit původní stav. Udělal jsem to jednou, na cizím autě, a vyplynulo z toho, že servis dal staré těsnění pod hlavu, a nový šroub byl jaksi stejně zoxidovaný jako ten starý, který údajně praskl. Tak si dali repete, i dílama.
Také jsem zažil objednané brzdové desky jiného typu, které se dobrousily na brusce do požadovaného tvaru. Na tom samém autě pak nemohli nasadit na doraz brzdový buben, tak pod něj dali 3 mm silnou podložku. Na jiném autě jiný servis objednal špatné silentbloky motoru, které skákaly jako blázen. V podstatě nereklamovatelné.
Kamarádovi o víkendu za jízdy upadlo kolo, protože ho ti pitomci při výměně neutáhli, jen ho polechtali pneumatickým klíčem.
Pokudmožno dělám vše sám, nebo trvám na tom, že budu u opravy, což je sice asi velká radost pro mechaniky, ale já mám klid.
Momentálně jsem vcelku spokojen v toyotě dolák a v temposervisu, oba v Č.B.

2 arcci: servis teprve příští středu...pak se ozvu
jenom pravé, levé ložisko je OK
2 Idaho: Já si rovnou domluvil ten neorigoš. Bohužel, nejsem v této oblasti natolik zdatný, ani nemám prostředky a výbavu na nějaké svépomocné opravy, notabene mi stačí zavzpomínat, co všechno jsem doje..al, když jsem se pustil do věcí, o kterých jsem prd věděl = někdy zaplatit servis může být o dost levnější, než když sám něco dodupeš. Prostě - když chybí nouhau, tak je iniciativa jenom zlomek úspěchu.
PS: co ten tvůj kick?
Ajajaj, jak to tak po sobě čtu, jsem se ale rozfilozofoval, co?

2 Idaho: Já si rovnou domluvil ten neorigoš. Bohužel, nejsem v této oblasti natolik zdatný, ani nemám prostředky a výbavu na nějaké svépomocné opravy, notabene mi stačí zavzpomínat, co všechno jsem doje..al, když jsem se pustil do věcí, o kterých jsem prd věděl = někdy zaplatit servis může být o dost levnější, než když sám něco dodupeš. Prostě - když chybí nouhau, tak je iniciativa jenom zlomek úspěchu.
PS: co ten tvůj kick?

Ajajaj, jak to tak po sobě čtu, jsem se ale rozfilozofoval, co?

Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
to bude skor homokineticky klb. je to taky lupavy zvuk, hlavne pri vytocenych kolesach a zrychlovani?hubi píše:mně to hučí v pravém rejdu ale přerušovaně, může to být ložisko? kotouče mám sice sjeté ale podle hodinek rovné.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Tak, auto je doma, oprava byla asi dvakrát tak drahá, než jsem počítal, tj. necelých 4600,- neboť ložisko s sebou do věčných lovišť vzalo i náboj, který byl od něj dost otlučený. Oba ND jsou náhrady. A teď už snad bude klid na další šetření penízků, neb rád bych na jaře elektrony, nejlépe 16'ky. To se pak opět s Vámi poradím.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D