Výměna ložiska předního kola na E10 a jeho cena - poraďte

vše ohledně modelové řady Corolla
CharlieCh
Věčnej rejpal

Výměna ložiska předního kola na E10 a jeho cena - poraďte

Příspěvek od CharlieCh »

Podle rad zde uvedených jsem se nechtěl pouštět do nějakých větších akcí (po vzoru STS Chvojkovice-Brod :lol: ) a po zjištění, že je v pr..kýnku ložisko, jsem volal do toy s otázkou "za kolik?" Originál 3700, náhrada 1300. Samo že jsem šel do náhrady. Takže - je 1300 ještě moc, nebo se to dá?
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Idaho by jej možná sehnal levněji, otázkou je, co znamená náhrada ;).
Každopádně se ho zeptej. Tedy, pokud už jsi to nekoupil. Pokud ano, tak to neřeš, vyměň a jezdi.

Ještě s tou výměnou: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=2889
Pokud to budeš měnit sám, tak se obrň trpělivostí a velkým kladivem. Držím palce.
Naposledy upravil(a) ombre dne čtv 22.03.2007, 21:24, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ombre píše:Idaho by jej možná sehnal levněji, otázkou je, co znamená náhrada ;).
Každopádně se ho zeptej. Tedy, pokud už jsi to nekoupil. Pokud ano, tak to neřeš, vyměň a jezdi.

Ještě s tou výměnou: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=2889
Pokud to budeš měnit sám, tak se obrň trpělivostí a velkým kladivem. Držím palce.

co se týče ceny tak náhradu 954,- / prvovýroba 1326,-

upravil ombre
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

kolik zhruba vydrží ložisko předního kola??, poslední dobou slyším při jízdě nepravidelné hučení a doufam že to to ložisko není :(, mám nalítáno 165 tkm.
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

není to od pneu?
toyota corolla 4E FE 65kW
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

petrumr píše:není to od pneu?
myslíš, že by byla špatně vyvážená pneumatika, možný to je budu je muset dát převážit, a nebo zkusim prostřídat zadky a předky a uvidim :)
arcci
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 arcci: může být, já ho měnil ve 150. Když je vadné, tak hučí při rejdu na opačnou stanu než je kolo s ložiskem, tedy levé hučí při rejdu doprava a naopak. Navíc ve vyšších rychlostech, kdy je na ložisko nápor.
Obrázek
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

ombre píše:2 arcci: může být, já ho měnil ve 150. Když je vadné, tak hučí při rejdu na opačnou stanu než je kolo s ložiskem, tedy levé hučí při rejdu doprava a naopak. Navíc ve vyšších rychlostech, kdy je na ložisko nápor.
jaký jsou další průvodní jevy a jak dlouho se stím dá jezdit ??,(zvedá se třeba i průměrná spotřeba??)

Já slyšim pravidelný (ne stále stejný zvuk) hučení u rychlosti nad 20 km/h tak do 70, pak uz to neni slyset kvuli ostatnimu hluku, pri jizde rovne i v zatackach :) a zhorsilo se to pri nasazzení zimaku :), takze to typuju na to spatne vyvazený kolo. snad
arcci
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

2 arcci: Jo tak to jsou přesně ty zvuky...
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

jaký jsou ryzika, když stím ložiskem budu jestě chvíli jezdit než to dám vyměnit (chvílí myslim tak 5 tkm), v garáži bez lisu atd. to asi sám neudělám co :)
arcci
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

arcci píše:jaký jsou ryzika, když stím ložiskem budu jestě chvíli jezdit než to dám vyměnit (chvílí myslim tak 5 tkm), v garáži bez lisu atd. to asi sám neudělám co :)
1. jsi si jistý, že je to ložisko? Některé desény pneumatik na různých površích různě hučí. Nevyvážené kolo spíše vibruje, což je cítit na volantu.

2. Vezmi za kolo (na zemi) příčně s ním pořádně zacloumej. Pak zvedni kolo do vzduchu (nejlépe i s autem ;)) a zkus s ním zacloumat znovu, kolmo k ose. Pak ho ve vzduchu roztoč. Pokud necvaká, nemá vůli ani neševelí, tak to ložisko být nemusí (ale může).

3. pokud to ložisko je vyjeté, tak záleží, na jakých silnicích s ním budeš jezdit. Vůle moc nevadí, ale při přejíždějí nerovností se ložisko ničí ještě více a díky rázům, které způsobuje vůle se více namáhají a opotřebovávají i čepy, homokineťák a tlumič.
Obrázek
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Tak jo, ve středu jde Rollka do toyaservisu, sorry, že jsem hned neuvedl jasně, že jde o PP kolo, na zvedáku už má docela vůli, což by možná ještě chvíli vydrželo, ale zároveń je v tahu geometrie nápravy, čímž téměř odešly i ty jetiny, které byly na léto nazuty. A než jít za cca 700 kaček na geometrii, a možná za chvíli měnit ložisko a znovu platit geometrii, tak to raději All in one.

PS: jenom je mi nepochopitelné, že je rozdíl origoše od toy a od Idaha asi tak 2500 kaček......na rozdíl od náhrady, kde rozdíl není tak markantní. Příště musím líp pošpekulovat, i když těch asi 12 km od garáže do toyaservisu se taky počítá :roll:

PSS: nick Idaho - dle vzoru Duna od Herberta?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

CharlieCh píše:Tak jo, ve středu jde Rollka do toyaservisu, sorry, že jsem hned neuvedl jasně, že jde o PP kolo, na zvedáku už má docela vůli, což by možná ještě chvíli vydrželo, ale zároveń je v tahu geometrie nápravy, čímž téměř odešly i ty jetiny, které byly na léto nazuty. A než jít za cca 700 kaček na geometrii, a možná za chvíli měnit ložisko a znovu platit geometrii, tak to raději All in one.

PS: jenom je mi nepochopitelné, že je rozdíl origoše od toy a od Idaha asi tak 2500 kaček......na rozdíl od náhrady, kde rozdíl není tak markantní. Příště musím líp pošpekulovat, i když těch asi 12 km od garáže do toyaservisu se taky počítá :roll:

PSS: nick Idaho - dle vzoru Duna od Herberta?
CharlieCh : přesně :wink:
ten rozdíl jejasný, už se to tu bralo, bereme od stejného výrobce jako toyota, jenže toyta má své marže trošku nekde jinde, vyrábí vlatsní obaly atd atd.. určo ale v tom servisu chcetj vidět alepson obal od toho ložiska ( pokud ti ho nebudou chtít ukázat ješte nenamontované ) protože už jsem se setkal s tím že v nejmenovaném značkovém servisu namontovali na vuz čepy JC a majiteli naučtovali originál od *****. Byl to zvláštní případ človíček byl u mne se zájmem o díly a zdáli se mu moc levné že radši si dá autíčko do značkovky a ten den odpoledne mi přišla objednávka ze značkového servisu na čepy od JC a ejhle když se druhej den přijel pochlubit byly tam. Nákupka u mne pro servis byla 298,- oni prodali za 2326,- + práce :)
Bohužel nijak reklamovatelné to není, protože převzetím a podepsáním faktury souhlasil s montáží čepu I14006JC, takže vlastne si nemá na co stěžovat :lol: :o
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Idaho: tak ty čepy to je hodně drsný :mad:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

BRunner píše:2 Idaho: tak ty čepy to je hodně drsný :mad:
JJ je to jeden místní servis, ale nebojte Toyota to není :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“