Kúpa Avensis 2012 1,8 Valvematic vs 2,0 D4D

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
lupinvoda
Člen Týmu

Re: Kúpa Avensis 2012 1,8 Valvematic vs 2,0 D4D

Příspěvek od lupinvoda »

15000km za rok...vetsinou jizda do 20km, jde ti o tichou jizdu...tak to opravdu mluvis o benzinu. Zkusil jsem oboji a jednoznacne z takoveho pohledu je lepsi benzin. Koupil jsem pred 2 tydny 1.8 benzin, mam sice najeto pouze asi 1000km, ale jsem nadseny z motoru, ticha a celkove z ave... Z 95% me predjizdi "borci" s s dechtovyma ochcavkama a to vetsinou v mistech, kde je to na povazenou. Kup benzin a cela rodina bude spokojena, uvidis :-)
Toyota Avensis WG 1.8 Valvematic 6M/T Style Edition 2014 bílá perleť
MoS
Člen Týmu

Příspěvek od MoS »

lupinvoda, akurát teba som si poznačil, že sa ti ozvem, keďže som videl, že si kúpil novú 1,8čku, tak som rád, že si pridal svoj názor. Áno, pravdepodobne to risknem aj bez skúšobnej jazdy, a pôjdem do 1,8čky, ktorá je na moje jazdenie a potreby absolútne ideálna. Teraz trošku OT, ale kto si chce vymakať Avensisa, odporúčam toto:
http://www.autopotahy.sk/ , videl som ich robotu v Ravke, konkrétne alcantara colection, a zmení to auto na nepoznanie a aj po 5 rokoch ani známka opotrebovania. Výhodou je aj automob. "koža" , ktorá sa nepokrčí ako klasická a dá sa to pekne personalizovať. Je tam v galérii aj Avensis. Takže beriem Ave v látke a hodím tam toto...
Toyota Avensis 1,8 Valvematic, 2013
MoS
Člen Týmu

Příspěvek od MoS »

lupinvoda, nerozmýšľal si nad Mazdou 6? a ešte jedna vec, nikde nemôžem nájsť, ako je v Av riešená kontrola tlaku v pneu...
lupinvoda
Člen Týmu

Příspěvek od lupinvoda »

Přemýšlel a měl jsem v hledáčku ještě i jiná auta - pár postřehů...ale upozorňuji dopředu, že můj finální výběr byl podmíněn tím, že manželka a syn (10 let) musí být stejně spokojeni jako já:

Mazda 6 - odradily mě diskuze o nevyřešené korozi. Dle Mazda fora diskutérů se to u nás řeší silikonem na lemy...opravdu mluvím o nové Mazdě 6 a CX-5. Druhý důvod (méně podstatný) proč jsme do toho nešli bylo to, že se manželce nelíbil přední vytažený blatník

Toyota Auris Combi - jen jsme do něj sedli a hned jsme věděli, že ho nechceme...prostě nám nesedl interiér a sedačky

Volvo XC60 - stáří do 3 let - 2 chyby...náklony v zatáčce (prostě SUV) a vyšší režijní náklady

Hyundai i30 - možná rozumově jsem o tom chvíli přemýšlel, ale nakonec jednoznačně rozhodl "smrad" v autě - ten Hyundai vzduch mi přišel na pozvracení - je to asi divné, ale pro nás dost rozhodující - tak stejně jsme šlápli vedle s našim minulým P308 SW.

Nissan Qashqai - krásné auto, ale ty náklony

atd...

Nakonec zvítězil Avensis, protože...krásný design interiéru i exteriéru, vzduch v interiéru příjemný, manželce a synovi se v něm nedělalo špatně na rozdíl od některých jiných aut, super svezení s filtrací nerovností, s minimálními náklony, pohodlné sedačky vepředu i vzadu, super motor, výbavově to, co člověk potřebuje - jednoduše řečeno, nenašli jsme pro nás lepší auto na našem trhu než je Avensis

Kontrola tlaku je popsána v manuálu...změřit za studena min. 3h po zaparkování a ujetí do max. 1,5km :lol: ...automatická kontrola tlaku není
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

MoS píše: 1: Spoľahlivosť oboch agregátov (približne viem, ale môžete stručne zhrnúť čo a ako približne odchádza)?
2. Ako vlastne funguje DPF konkrétne u 2,0 D4D. (interval regenerácie, aké podmienky treba dodržať na úplnú regeneráciu, či auto vôbec zobrazuje prebiehajúcu regeneráciu atď) ?
3. Ako je na tom dynamika a bežné jazdenie na 1,8čke (jazda po meste, okresky, diaľnica, predbiehanie, zvuk v kabíne, ako sa radí, otáčky atď)?
4. Aký máte názor na jazdu na 17kach diskoch pre naše cesty?
5. Aký máte názor na kombináciu koža alcantara (pocit, porovnanie s látkou, trvácnosť a opotrebenie)?
6. AKý máte názor na pridávanie aditív, prípadne aditív na čistenie DPF?
Zatiaľ toľko, inak som ochotný vycestovať za nejakým ochotným majiteľom 1,8 po facelifte na "prezentáciu", aby som si vyskúšal a def. sa rozhodol pre motor. Som zo Zvolena, takže všade blízko...)
ďakujem všetkým, a sorry za "stručný" príspevok.
1. Spolehlivost? V rodinném režimu 1.8 určitě logicky vede.
2. DPF? Regenerace se spustí sama po dosažení určitého pressure dropu na filtru. Stačí jet aspoň jednou týdně delší štreku. 20 minut bez přerušení by mělo stačit. Ideál je ustálená jízda po dálnici 30 minut - pak je diesel nezničitelný. Regenerace se, tak jak je bohužel zvykem, nikde nezobrazuje.
3. Dynamika? Taky vozím rodinu, taky mi stačilo něco pomalého, ale 1.8ka ani 2.0 D-4D mi dynamikou přesto nevyhovovala. Dynamikou jsou tyto motory podobné, ale u benzínu musíš motor točit, jinak jen udržuješ rychlost, ale to je snad jasné. Mám 2.2 D-4D 150k a motor tak akorát stačí. Auto jede přiměřeně komfortně, ale závodník to rozhodně není. 1700kg je pořádný obrněnec.
4. 17" kola jsou pro Avensis ideální - jsou krásné a komfortní. Mám 18" a na rozbitých cestách trpím spolu s autem, ale v zatáčkách na pěkném asfaltu mají famózní grip. A 16" jsou balony - pohodlné, ale dle mého soudu nevkusné k takovému autu.
5. Mám kůži, tak nevím. Textil je podle mne nejkomfortnější, kůže zas radikálně hezčí s radikálně udržovatelnější. Dítě se nám doma 2 dny po sobě zničeho nic pozvracelo do kožené sedačky - kdyby nebyla sedačka kožena, utratili jsme 2x za novou sedačku ve dvou dnech ...
6. Do nafty nedávat žádné aditiva. Naftu beru od jakéhokoliv prodejního řetězce. Jen čas od času natankuji premium, jinak beru obyč naftu. Nikdy žádný problém, ani s jinými auty, kterými jezdím.

Kup co chceš, ale benzin bych na tvém místě určitě preferoval. Ovšem když se ti bude líbit nějaké konkrétní auto, ale bude v naftě, tak bych se ho vůbec nebál.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
MoS
Člen Týmu

Příspěvek od MoS »

Ďakujem za odpovede, veľmi pomohli, naozaj si takéto rady veľmi vážim :bigups:
lupinvoda, práve pozerám do tech. údajov Avensisu 2014, a v časti Pneumatiky a disky posledná položka pre všetky stupne výbavy je "Kontrola tlaku v pneumatikách (zobrazenie kontrolkou na prístrojovej doske)" , len som nikde nenašiel kde a ako teda nič bliššie k tomu. Inak ja som registrovaný na mazda fóre, lebo som chcel CX-5, ale konkrétne pri tomto modely sa nejako o hrdzi nediskutovalo, ale niečo o nutnosti ošetriť dutiny atď som naozaj postrehol.
A súhlasím s tým, že Ave je nádherný aj zvnútra aj zvonka, a to sme zo ženou za 3 roky prešli kopu áut a obidvaja sme sa najlepšie cítili v Ave (a ešte v CX-5) ja nechápem niektorých novinárov aj diskutérov s rečami o zastaranosti, fádnosti, 90rokoch a podobných drístoch. Inak 6ku by som bral, predsa novší model, pekný interiér, lepší motor (parametrami aj spotrebou), ale za tú cenu dám radšej prednosť overenej spoľahlivosti a tichu... :wink: Stále sa ale bavíme o cene 17-18000 za ročný Ave z DE. Volvo som aj ja mal dlho v hľadáčiku, ale vypadol presne preto, ako u teba. Kórejci ma ničím nenadchli, celý VW group nemôžem ani cítiť, stará Ravka je maličká a nová má otrasný interiér, ako aj Auris, fakt hnusnejšie auto z vonku aj zvnútra asi ani nepoznám, takže Avensis.
Demon, reakcia na tvoju poslednú vetu v príspevku: http://toyota-avensis-combi.autobazar.e ... 45027.html
A teraz babo raď :roll: Hneď mám chuť to zobrať, len kde bude háčik, tá cena je príliš dobrá... :?:
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jestli pro to pojedes do DE, nevyplatilo by se trochu priplatit za funglovku?
RAV4 HSD FWD
MoS
Člen Týmu

Příspěvek od MoS »

kadel píše:Jestli pro to pojedes do DE, nevyplatilo by se trochu priplatit za funglovku?
1,8čka Active stojí u nás 23300€ + Super paket 2800€ spolu 26100€ (cca 718000Kč)
Auto v tejto výbave som schopný z DE kúpiť za 18000€-19000€ aj so všetkými výdavkami. Najazdené 5-30000km, 2012-2013, takže neoplatí.
Dokonca som našiel inzeráty aj od 16000€, ale väčšinou pozerám po originál Toyoťáckych "šourúmoch", tak sú tie ceny o niečo vyššie.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Demon píše: 2. DPF? Regenerace se spustí sama po dosažení určitého pressure dropu na filtru. Stačí jet aspoň jednou týdně delší štreku. 20 minut bez přerušení by mělo stačit.
20min nestaci.
Ideál je ustálená jízda po dálnici 30 minut
to uz staci.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Mos: Nevim, co to je za vybavy, ale co jsem tak koukal, tak v Nemecku funglovka stoji od 18500 eur, ma to Alcantru, takze to asi socialni vybava nebude. Neautorizovanyho prodejce bych se nebal, taky jsem tak kupoval v DE, ale stala me 20000, pred tremi lety to bylo drazsi, i kdyz euro za 24,-.
RAV4 HSD FWD
MoS
Člen Týmu

Příspěvek od MoS »

Takže v tomto prípade, je už pre mňa úplne zbytočné kupovať diesel. Takúto jazdu by som absolvoval jeden max 2krát za mesiac. Cez leto možno viac, ale cez zimu určite nie. A neviem si predstaviť jazdiť po diaľnici len kvôli regenerácii. Ale na druhej strane, ono je to vždy tak, že to čo človek minie na údržbu, nakoniec zarobí na spotrebe, takže je na jednom. Len to asi nestojí za tie nervy a furt rozmýšľanie, čo kedy ide regenerovať, či naštartujem, kedy začne kúriť a kedy sa zohreje na prevádzkovu teplotu, či kedy prestane chrochtať....
MoS
Člen Týmu

Příspěvek od MoS »

kadel píše:Mos: Nevim, co to je za vybavy, ale co jsem tak koukal, tak v Nemecku funglovka stoji od 18500 eur, ma to Alcantru, takze to asi socialni vybava nebude. Neautorizovanyho prodejce bych se nebal, taky jsem tak kupoval v DE, ale stala me 20000, pred tremi lety to bylo drazsi, i kdyz euro za 24,-.
Jááj, ty si myslel funglovku z DE. :idea: ja že to mám kúpiť u nás. Áno, dá sa okolo 19-20 kúpiť aj funglovka, ale 18000 je už úplne horná hranica akceptovateľná rodinou, ale samozrejme tisícka hore dole by sa hádam ešte dala uhrať. Ono, ja vôbec neviem ako sa tam dajú zjednávať ceny. Ak by sa dala z ich ceny zjednať ešte nejaká tisícka (5%), tak by to šlo, pretože dovoz, STK, kontrola originality, poistky a ešte náš FICOV reg. poplatok ma výjdu cez 1000€, takže preto hovorím o 17-18000 max.
MoS
Člen Týmu

Příspěvek od MoS »

Ale mám ešte mesiac, takže preto som sa zaregistroval a nasávam rady a info, tak sa poobzerám aj po funglovkách. Len problém je aj v tom, že ja chcem presne takéto niečo (odkaz dole), presne na týchto 17kach (myslím že sa volajú Fuji, vyzerá to popči) tak som troška ohraničený...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/to ... =EstateCar
lupinvoda
Člen Týmu

Příspěvek od lupinvoda »

Kontrola tlaku v pneumatikách - ještě jednou jsem se díval na výbavy a našel jsem to až od nejnovější letošní serie. Já mám Style Edition vyráběné do letoška (mám 02/2014) a kontrola tlaku není v této výbavě a nebyla ani v jiných výbavových stupních. Je to asi jedna z technických "vylepšení", které mi prodejce tvrdil, že budou nepodstatné...pro mě určitě ano. Spíš jsem byl překvapený jak dobré jsou natáčecí bi-xenony - to je fakt dost dobrá fičurka.
Jinak jsem také chtěl 2012-2013 z DE, ale s prodejcem jsem se nakonec dohodl na fungl Style edition podle našich představ za cenu, které se nedalo odolat. Cenově mi vycházelo buď oželit výbavu (alcantara/kůže, natáčecí světla, bezklíč, broušená tmavá kola, atd) a koupit lehkou ojetinu z DE nebo trochu přidat a koupit v CZ fungl ve vysoké výbavě. V DE (co jsem se koukal) v podobné výbavě vycházelo dráž, než jsem dostal cenu v CZ.
Sice je to darda, ale když tobě a rodině auto plně sedne, nemáš potom roupy ho po 3 nebo 4 letech měnit.

Z toho bazaru ze Slovenska je to divné - mají uvedeno r.v. 1/2014, ale obrázek interiéru má zobrazen datum leden 2013 + najeto přes 12t km. To by jsi se na to musel zajet podívat nebo vzít opravdu z DE...nebo si obvolat prodejce na předváděčku.
MoS
Člen Týmu

Příspěvek od MoS »

Natáčacie svetlá sú naozaj super vec, ale potešila by aj kotrola tlaku, človek vie že má defekt. Ale taká vec sa dá aj dokúpiť za pár korún aftermarket. A koľko percet ti spustili? stačí cca :D Nemám problé skočiť po Avensisa do Čiech... :wink:
Pretože u nás majú problém predajcovia v Toyote spustiť čo i len cent. Dokonca mi predajca povedal, že po pol roku by vedeli na predvádzačku spustiť 1000€ :shock: . Tak to ich môžem vieš čo... :)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“