S tím lze souhlasit. Doporučuji koupit Ladu Niva. Žádné turbo, žádné VVTi, ušlechtilé povlakování, kovová těsnění, elektrické aktuátory atd., prostě jen klasická strojařina a desetiletími ověřená "tanková" konstrukce. 70:30 "vede" poruchovost ten (benzinový) motor v Toyotě...Roman Jašek píše:Jenom to shrnu pro autora příspěvku jestli se tady třeba ještě ukáže... Vezmi si rizika co se ti může stát s benzínovým a nebo dieselovým motorem. 70:30 "vede" diesel poruchovost... To je můj názor...
kdo poradi?
Re: kdo poradi?
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
uz tu bol clovek, co kupil avika z autorizaku a fuknute tesnenie bolo.Honza K. píše: Z vlastní zkušenosti můžu říct, že mě od pořádné pálky za výměnu motoru ochránil asi jenom fakt, že jsem koupil Ave přímo u dealera toyoty, která byla u nich i servisovaná. Přijet tam s tím, že jsem to koupil někde v DE nebo v bazaru u někoho na dvorku, tak to asi dopadne jinak
ako to skoncilo neviem, ale jednoduche to urcite nebolo, kvalita servisu totiz s fuknutym tesnenim nema nic spolocne.
-
- Věčnej rejpal
Těch výhrad a dodržovacích postupů co tady píšeš je docela dost oproti benzínu a vrchol toho je, že jsi měl fouknutý těsnění a píšeš tady, jak je to super a jakoby se nic nestalo. Kdyby jsi neměl vyplněnou servisku a štěstí na servis, kterej Ti to defacto zaplatil, tak seš v pytli a nevím co by jsi tady psal a chválil....Honza K. píše:Viděl bych to spíš tak, že pokud chce autor okusovat dehet, tak proč ne, jenom se k tomu autu je potřeba trochu chovat, tj. má to turbo - je potřeba myslet na dochlazování především z dálničních rychlostí nevypínat hned motor u benzínky apod. Dále pak netankovat hnůj (jak to poznat že, osobně minimálně kouknu na průzor v pistoli, pokud vidím hnědou sračku, neberu nebo jenom abych dojel na nejbližší jinou čerpačku). Auto s DPF je potřeba občas pořádně protáhnout po dálnici a nejezdit s ním jenom ve městě.Roman Jašek píše:Jenom to shrnu pro autora příspěvku jestli se tady třeba ještě ukáže... Vezmi si rizika co se ti může stát s benzínovým a nebo dieselovým motorem. 70:30 "vede" diesel poruchovost... To je můj názor...
To jsou podle mě hlavní rozdíly a taky důvody, proč je tu tolik nářků proti benzíňákům.. No a pak jsou tu případy jako já, kdy narazíš zřejmě na výrobní vadu D4D a podfoukne se těsnění nebo už se to stalo předchozímu majiteli. Jak to poznat při koupi, no nevím já bych to asi nepoznal, ale podle mě jízda cca 50 - 100 km by měla ukázat, že se min. natlakuje expanzka chladící kapaliny a to je špatně. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že mě od pořádné pálky za výměnu motoru ochránil asi jenom fakt, že jsem koupil Ave přímo u dealera toyoty, která byla u nich i servisovaná. Přijet tam s tím, že jsem to koupil někde v DE nebo v bazaru u někoho na dvorku, tak to asi dopadne jinak
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
A taky je potřeba srovnávat srovnatelné. Musel bys najít rovnocenný benzínový motor, který by měl stejnou dynamiku, jako 2.2 D-4D nafta. 1.8 VVTi má sice podobný maximální výkon, ale jen poloviční moment. Ve výsledku je zrychlení vozu o třídu motoru nižší.
Proti 2.2 TD bys musel nasadit z benzinů cca 2.8 atmosféru, nebo 1.6 turbo s přímým vstřikem. A teď srovnávej.
Myslím, že v prvním případě nebudeš moc spokojenej se spotřebou (pomodli se za aspoň 9 litrů), v druhém případě si ve spolehlivosti motor podá ruku s dieselem a co se týče životnosti motoru, tam to benzin v turbu projede na plné čáře (v případě služebního vozu vím o případu, kdy byl motor Octavie 1.8 TSI prakticky na odpis po 100.000km. Dalo se to trochu do kupy a honem prodalo..).
Čili ty benzinové motorizace v Avensisu jsou třeba pro mne nezajímavé, protože nejedou, jak bych si představoval. A pokud by Toyota poskytla dostatečně výkonné benzinové motory, zas by byly pro mne nezajímavé z ekonomického hlediska. U velkého auta prostě vychází nafta líp. Komu stačí skromnější výkon, nevadí častější řazení, a má auto spíš do rodiny, pro toho je volba 1.6/1.8 VVti skvělá, a proto je i v nabídce motorizací.
Proti 2.2 TD bys musel nasadit z benzinů cca 2.8 atmosféru, nebo 1.6 turbo s přímým vstřikem. A teď srovnávej.
Myslím, že v prvním případě nebudeš moc spokojenej se spotřebou (pomodli se za aspoň 9 litrů), v druhém případě si ve spolehlivosti motor podá ruku s dieselem a co se týče životnosti motoru, tam to benzin v turbu projede na plné čáře (v případě služebního vozu vím o případu, kdy byl motor Octavie 1.8 TSI prakticky na odpis po 100.000km. Dalo se to trochu do kupy a honem prodalo..).
Čili ty benzinové motorizace v Avensisu jsou třeba pro mne nezajímavé, protože nejedou, jak bych si představoval. A pokud by Toyota poskytla dostatečně výkonné benzinové motory, zas by byly pro mne nezajímavé z ekonomického hlediska. U velkého auta prostě vychází nafta líp. Komu stačí skromnější výkon, nevadí častější řazení, a má auto spíš do rodiny, pro toho je volba 1.6/1.8 VVti skvělá, a proto je i v nabídce motorizací.
- Leo
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
ahojky .dikes za rady .Asi se pojedu podivat po bazarech a necham se nejdříve povozit.Pote rozhodne srdicko 

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Leo:
Kup si tu 2,2 a nestras tu. Je tu milion info, tak si bud spravis obraz sam, alebo je ti to aj tak jedno.
Predchadzajuci majitel je vzdy dochodca z DE, co plachtil po okoli ...
1. Hovoris o trhu v CR ? Je to mozne, pre DE to neplati a ani na vychod od EU. V EU nafta ide vacsinou do firiem ...
2. No tomu hovorim relevatna statistika, aj Sir Winston Churchill by sa za hlavu chytal. Nie kazdy co ma problem to tu riesi a naopak ...
3. Kua chlapi naftovi ! Drtivej vacsine z naftovej kasty na tomto fore sa vam to sere ! A nie ze nie. Mate to tu cierne na bielom z vaseho stada ...
Tak ako ... su to mozne problemy, alebo to tu vsetci len predstieraju.
Zasa jeden co jazdi na moment.
1,8 147 PS vs 2,2 DCAT 177 PS
http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autot ... 18_Sol.pdf
http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autot ... cutive.pdf
Benzin horsi pri 60 - 100 o 0,8 sekundy a z 0 - 100 o 0,6 sekundy ale o 30 PS menej. Ziadny 2,8 netreba na ten 2,2 150 PS, staci aj tato 1,8.
Kup si tu 2,2 a nestras tu. Je tu milion info, tak si bud spravis obraz sam, alebo je ti to aj tak jedno.
Clovece, mne toto nejde dokopy ani po 6-tom poldeci ....Demon píše:Já chtěl naftu ... Už jsem dorostl do rozumu ... tak jsem chtěl něco klidnějšího
Nafta je od TTT je tak dobra, az zastavili vyvoj nafty pre osobaky. Orezany spodok aj vrch cez Euro5, no neviem, mam inu predstavu o motore. Hondacka 2,2 je vo vsetkom lepsia, okrem auta ...Demon píše:Ty diesely má Toyota dobré, spíš záleží co chceš jezdit (a v případě ojetiny, co jezdil předchozí majitel), ale to není pak o značce, ale o tom, že kupuješ diesel. Na krátkých tratích si prostě koleduješ o malér s jakýmkoliv moderním dieselem. Čím modernější diesel, tím horší.
Já jsem velmi spokojen....
Predchadzajuci majitel je vzdy dochodca z DE, co plachtil po okoli ...

Realisto ...Demon píše: Ale prd. Buď realista:
1. Tato auta se prodávají většinou v dieselu, a tomu odpovídá i poměr uživatelů a tedy i poměr stížností diesel-benzin.
2. Těch aut jezdí po republice tisíce, a stěžuje si tu pár jedinců.
3. Ti co jsou spokojení, tak v drtivé většině na žádné fórum nechodí. Přijdou sem ti, co potřebují něco řešit. Takže dělat nějaké závěry na základě jakéhokoliv fóra je zcestné.
Tím nechci problematiku zlehčovat, vůbec ne. Je dobré vědět o možných problémech, a ty člověk na fórech právě najde. Ale je zbytečné přehnaně panikařit.
1. Hovoris o trhu v CR ? Je to mozne, pre DE to neplati a ani na vychod od EU. V EU nafta ide vacsinou do firiem ...
2. No tomu hovorim relevatna statistika, aj Sir Winston Churchill by sa za hlavu chytal. Nie kazdy co ma problem to tu riesi a naopak ...
3. Kua chlapi naftovi ! Drtivej vacsine z naftovej kasty na tomto fore sa vam to sere ! A nie ze nie. Mate to tu cierne na bielom z vaseho stada ...

Tak ako ... su to mozne problemy, alebo to tu vsetci len predstieraju.

Ani ne. Pri tychto logickych pochodoch ani ne ...Demon píše: Mám doma diesela i benzína, jezdím služebáky v dieselu i benzínu. Nepamatuji si, že bych se zatím setkal s nějakým vážným problémem. Není to divné???
EDIT:Demon píše: 1.8 VVTi má sice podobný maximální výkon, ale jen poloviční moment. Ve výsledku je zrychlení vozu o třídu motoru nižší.
Zasa jeden co jazdi na moment.
1,8 147 PS vs 2,2 DCAT 177 PS
Benzin horsi pri 60 - 100 o 0,8 sekundy a z 0 - 100 o 0,6 sekundy ale o 30 PS menej. Ziadny 2,8 netreba na ten 2,2 150 PS, staci aj tato 1,8.
Naklady su u niekho len palivo. Tak to je ekonomicky postoj. Zalezi kolko km mas rocne a kde jazdis, to este beriem.Demon píše: A pokud by Toyota poskytla dostatečně výkonné benzinové motory, zas by byly pro mne nezajímavé z ekonomického hlediska. U velkého auta prostě vychází nafta líp
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser: tak ono je ale celkkem rozdil mezi sere se a "sere se".... radeji se smirim s moznosti fouklyho tesneni, nez zadrenyho motoru....
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Mě to ani nepřijde, dochlazování beru jako samozřejmost a je to jenom prakticky ve výjimečných případech, na případnou benzínku na dálnici tak jako tak dojíždím v klidu, při běžném provozu prakticky dochlazovat ani není potřeba, nebo jenom ve velkém horku, naftu jsem si zvykl už brát u Globusu a je v pohodě, když vyjedu někam pryč, tak prostě najdu nějakou značkovou benzínku a je vymalováno. A jak tady píše Demon - ano srovnáváme nesrovnatelné. Atmosféra s turbem by taky asi potřebovala to samé, prakticky zbývá asi jenom to DPF. Osobně jezdím docela dost po dálnici, takže ani nevím jestli se to vypaluje nebo to zatím není potřeba, zatím jsem si vůbec ničeho nevšiml.Roman Jašek píše: Těch výhrad a dodržovacích postupů co tady píšeš je docela dost oproti benzínu a vrchol toho je, že jsi měl fouknutý těsnění a píšeš tady, jak je to super a jakoby se nic nestalo. Kdyby jsi neměl vyplněnou servisku a štěstí na servis, kterej Ti to defacto zaplatil, tak seš v pytli a nevím co by jsi tady psal a chválil....
Vše funguje jak má, přístup toyoty k mému problému byl ok a tak na co bych si vlastně měl taky stěžovat že. Kdyby se na mě vykašlali, tak bych to holt dal někde do servisu přetěsnit přebrousit apod. a stálo by mě to počítám nějakých 15 - 20k. I tak s pořizovací cenou auta dohromady bych to považoval za velmi dobrou koupi.
Známej si za 320k koupil ojetou oktávku a neřekl bych, že dostal za ty prachy lepší auto. Ani náhodou. A krom toho mu jí nedávno ukradli a doteď řeší, jak a co mu pojišťovna proplatí.
Tak teď jsi "argument" vyhnal do extrému, Demon zas použil co se mu do argumentů hodí lépe, jedno blbé tankování mu výčet pro i proti pošle do kopru, musím však přiznat že plně obsazený vůz se hýbe lépe než benál(kolik % jízd takových je?), s ekonomikou je to taky na pikaču když do toho ládujete echt naftu a když to hodím(osobně) do LPG tak jste úplně mimo, moje jízdy z 90% jsou jednomužné a to beru hákem vše co se mi motá před kapotou, jezdit dálky tak bych o dehtu možná uvažoval.KarlosCZ píše:CommonUser: tak ono je ale celkkem rozdil mezi sere se a "sere se".... radeji se smirim s moznosti fouklyho tesneni, nez zadrenyho motoru....
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Jezdím na zintegrovaný výkon v čase, tj. při akceleraci na střední hodnotu součtu součinů diskrétních hodnot momentu a otáček.CommonUser píše: Zasa jeden co jazdi na moment.
1. Opět někdo srovnává jabka s hruškami. Srovnáváš 1.8 ve výbavě SOL o hmotnosti 1420kg a 2.2 D-CAT ve výbavě Premium o hmotnosti 1660kg. Rozdíl je 240kg. Jistě, dieselový motor váží více. 1.8 benzin motor váží typicky cca 120kg, diesel 2.2 cca 200kg. Pořád je tam ale 160kg rozdíl, což jsou dvě průměrné osoby ve voze navíc, a to je na čase pro zrychlení sakra znát.CommonUser píše: 1,8 147 PS vs 2,2 DCAT 177 PS
Proto bych raději použil přímo údaje zrychlení udávané výrobcem. 1.8 VVti ve výkonnější variantě 108kW to zvládne za 9.7s, kdežto 2.2 D-4D to ve slabší variantě 110kW zvládne za 9.2s, ve verzi D-CAt za 8.8s. Že je 1s malý rozdíl? Omyl, to je obrovský rozdíl, 1 sekunda je při těchto krátkých časech rozdíl motorové třídy. Řidič D-CAT bude velmi výrazně předjíždět 1.8VVti. Než VVti dosáhne rychlosti 100km/h, tedy za 9.7s, bude D-CAT vpředu o 15m, což jsou víc než 3 délky auta. To je na tak malém úseku drtivý rozdíl.
2. Ale to, co je uplně nejmarkantnější, a co z papírů nevyčteš - to ti dojde, až se do těch aut posadíš. I kdybychom připustili, že 1.8 VVTi drží v dynamice s 2.2 D-4D/D-CAT jakž-takž krok, tak je nutné si uvědomit, že řidič VVTi při takovémto stylu jízdy nespustí ruku z řadící páky. Jeho úkolem bude neustále držet motor v maximálních otáčkách. Pokud spadne do středního pásma okamžitě bude výrazně zaostávat. Holt nemá k dispozici dopink od turba.
Motor 2.2 si v Avensisu tiše vrní a přesto umožuje rychlou, klidnou a bezpečnou přepravu. Nejde o závodění, ale o normální jízdu. A mně 2.0 D-CAt ani 1.8VVti prostě v 1700kg těžkém autu nepřipadá dostatečné. Jezdím defenzivně, ale nechci se loudat, než bez podřazení naberu rychlost.
Je proto scestné mluvit, že 1.8VVt má dynamiku blízkou 2.2 naftám. Stačí se projet a musí to být jasné každému ....
Jinak mír naftě i benzinu. Každé má své jasné klady a jasné slabiny. Jen prosím z benzinových motorizací Avensisu nedělejte to, co prostě nejsou.
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
na tomto fore ked sa spomenie diesel tak 4 useri zacnu agitovat za ich najsamlepsie motory 1,8 benzin a robit zo vsetkych majitelov dieslov blbcov.
za vsetko hovori porovnavanie maximalneho vykonu 1,8 a 2,2 Dcat. kurnik tie motory su uplne ine filozofie maju uplne ine cielove skupiny uzivatelov a uplne ine uzivatelske rozhranie. Toto je ako pamatna veta commonusera, ze s 1,8 avensisom vyprasil 3,0 TDIQ7....
nie som zastancom ani jedneho typu pohonu (sam mam za sebou nejake dieslove peripetie), kazdy ma svoje plusy a minusy, ale to aby sa pomaly aj diskusia o vymene peloveho filtra zmenila na benzin vs diesel flame styroch proti vsetkym mi pride ujete. Kazdy nech si pozbiera informacie a nech sa rozhodne. Ale opakovat stale to iste patri do politiky.
P.S. 0,8 sek z 5,2 sek je 15% => 1,8 je o 15% pomalsia na zrychleni 60-100 ako 2,2 dcat. no ja neviem mne to pride dost ked chcem predbiehat. Okrem toho je d-cat ako poznamenal kolega o 240 kg tazsi. Daj si do auta seba, a dalsich dvoch 80kg kamaratov a zmeraj si potom cas
okrem toho si pozri testurteil v kategorii Motor/Antrieb (o tej sa tu teraz predsa bavime u Tvojich dvoch prikladov)
za vsetko hovori porovnavanie maximalneho vykonu 1,8 a 2,2 Dcat. kurnik tie motory su uplne ine filozofie maju uplne ine cielove skupiny uzivatelov a uplne ine uzivatelske rozhranie. Toto je ako pamatna veta commonusera, ze s 1,8 avensisom vyprasil 3,0 TDIQ7....
nie som zastancom ani jedneho typu pohonu (sam mam za sebou nejake dieslove peripetie), kazdy ma svoje plusy a minusy, ale to aby sa pomaly aj diskusia o vymene peloveho filtra zmenila na benzin vs diesel flame styroch proti vsetkym mi pride ujete. Kazdy nech si pozbiera informacie a nech sa rozhodne. Ale opakovat stale to iste patri do politiky.
P.S. 0,8 sek z 5,2 sek je 15% => 1,8 je o 15% pomalsia na zrychleni 60-100 ako 2,2 dcat. no ja neviem mne to pride dost ked chcem predbiehat. Okrem toho je d-cat ako poznamenal kolega o 240 kg tazsi. Daj si do auta seba, a dalsich dvoch 80kg kamaratov a zmeraj si potom cas

okrem toho si pozri testurteil v kategorii Motor/Antrieb (o tej sa tu teraz predsa bavime u Tvojich dvoch prikladov)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Preco strednu hodnotu ? Z akeho intervalu vychadzas ?Demon píše:Jezdím na zintegrovaný výkon v čase, tj. při akceleraci na střední hodnotu součtu součinů diskrétních hodnot momentu a otáček.
No ano. Ty si si vytiahol svoje a tak som reagoval podobne. Ale bohuzial som nenasiel relevatnejsie testovanie. DCAT je dokonca kombi.Demon píše:1. Opět někdo srovnává jabka s hruškami...
TTT uvadza rozdiel medzi 1,8 Valve MT a 2,2 150 PS MT pri rovnakej vybave 110 kg ! Ono nie len motor robi vahu, ci myslis, ze nafta sedi na to istom ako benal ?
1.8 VVti v Avensise nie je a zaidne varianty nemas. Ano Valve je dalsi krok od VVTi, tak nemiesaj hrusky a jabka teda ani ty !
A to plati aj pri tej tvojej sekunde ! Vezmi teda 2,2 D4D a tam je rozdiel 0,5 sekundy voci 1,8. Lebo ta sekunda sedi na +30PS
Blbost.Demon píše:2. I kdybychom připustili, že 1.8 VVTi drží v dynamice s 2.2 D-4D/D-CAT jakž-takž krok, tak je nutné si uvědomit, že řidič VVTi při takovémto stylu jízdy nespustí ruku z řadící páky.Jeho úkolem bude neustále držet motor v maximálních otáčkách. Pokud spadne do středního pásma okamžitě bude výrazně zaostávat. Holt nemá k dispozici dopink od turba.
Ked vezmem rychlost 100 km/h, tak na tej 1,8 mam moznosti 2,3,4,5,6. Cize mozem radit pre zrychlenie 0 - 100 km/h 1,2,6. Skus to pre tu tvoju naftu. Na 100 ku potrebujes 3ku. Potom zabijes 6 ku a spadnu ti otacky tam, kde 2,2 motor len funi a netaha (ja som mal tu 2,2 v rukach). Takze akeze kvaltovanie ???
Na dialnici ma nafta vyhodu, pretoze 1,8 je skutocne tazko zprevodovana (ak teda beriem 130 km/h). Ja mam vacsinou 140-150. Nepoznam kopce D1 v CR, ale od Salzburgu po Mnichov nemusim podradovat - 6ka a cez 3000. Tam su slusne kopceky a jazdim 2+2 + plny kufor klobas ...
V meste sa mi ovela lepsie jazdi s benalom (mal som naftu 8 rokov !).
Max zrychlenie mas medzi max momentom a max vykonom. 1,8 dava 80% momentu od 1500. Ked vezmem krivku max vykonu podla otacok (a kludne aj pocitovo) tak cca od 3500 do 6500 taha konstantne. 2,2 sa mi javila najlepsie medzi 2000 - 3000 (do 3500 to este akotak slo). Δa zavisi celkovo od motora a paliva.
Tebe ucaroval prejav kopancov (reakcia motora v momente a teda vysoke Δa), ale neberme to ako dogmu. Nieco za nieco. Dynamika nafte velmi neprospieva.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Neprehanaj, to mas len ty v hlave problem. Skus 2,2 od HONDY a budes to vidiet podobne.hanz píše:na tomto fore ked sa spomenie diesel tak 4 useri zacnu agitovat za ich najsamlepsie motory 1,8 benzin a robit zo vsetkych majitelov dieslov blbcov

Ano ina filozofia, ina kostrukcia atd. Jo a tu Q7 hocikedy - tato verzia je aj v rodine (http://www.auto.cz/audi-q7-3-0-tdi-1298), ale chapem, ze ty mas ine skusenosti ...hanz píše:za vsetko hovori porovnavanie maximalneho vykonu 1,8 a 2,2 Dcat. kurnik tie motory su uplne ine filozofie maju uplne ine cielove skupiny uzivatelov a uplne ine uzivatelske rozhranie. Toto je ako pamatna veta commonusera, ze s 1,8 avensisom vyprasil 3,0 TDIQ7....

Nechce si mi dál sypat hrách na ..... Kdo chce, pochopil, kdo ne, nemá cenu mu něco dál vysvětlovat.
Jakmile jsem si toto přečetl, došlo mi, že jsi teoretik a tu 2.2 D-4D 110kW, alespoň teda v T27, jsi v životě nikdy neřídil. Protože vše, co jsi napsal, je zcela mimo skutečnost tohoto konkrétního motoru, nesedí jediné vyjádření, jediná hodnota. Dál se nepotřebuji vyjadřovat.CommonUser píše: 2,2 sa mi javila najlepsie medzi 2000 - 3000 (do 3500 to este akotak slo). Δa zavisi celkovo od motora a paliva.
Tebe ucaroval prejav kopancov (reakcia motora v momente a teda vysoke Δa), ale neberme to ako dogmu. Nieco za nieco. Dynamika nafte velmi neprospieva.
Naposledy upravil(a) Demon dne stř 09.04.2014, 10:53, celkem upraveno 2 x.
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
1. odpusti si vyjadrenia o tom ci druhi maju v hlave problem a drz sa faktov. asi som sa rano musel fakt nudit, ze som vstupil do tejto diskusie.
2. kludne si nahanaj silne auta na svojej 1,8 vytocenej na 6000 otacok. To musi byt radost cestovat.
2. kludne si nahanaj silne auta na svojej 1,8 vytocenej na 6000 otacok. To musi byt radost cestovat.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE