kdo poradi?
- Leo
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
kdo poradi?
Ahoj vsem chci koupit avensise od roku 2007 . Každý mne odrazuje od nafty.
Ptam se co mi doporučíte a naco si dati pozor při koupi?
Mne pritahuje nafta 2,2
Ptam se co mi doporučíte a naco si dati pozor při koupi?
Mne pritahuje nafta 2,2
Re: kdo poradi?
Je to kus od kusu.Já si třeba nemůžu stěžovat.Je to svižný,tichý pohodlný auto. Zatím všechno šlape jak má. Nevim jestli bych dneska přesedlal do něčeho slabšího. Při předjíždění je sranda. 

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
je jasné že je i spousta lidí co je s 2,2 dcat spokojena tak je neházejte do jednodo pytle.ja když jsem schanel avensise tak jsem chtěl jen 2,0 benzín ale ten me po zkušební jízdě neoslovil tak zbývala jen nafta.když jsem četl nějaké články že 2,0 d4d 85 kw je ten nejhorší motor tak jsem ho stejně koupil a ted vím že jsem udělal dobře.
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw
Já chtěl naftu, 2.0 93kW. Už jsem dorostl do rozumu, tak jsem chtěl něco klidnějšího. Jenže, po zkušební jízdě, jsem 2.0 93kW zavrhnul. Nejede to
, to je fakt motor pro důchodce. Ono 1700kg je už nějaká váha, eště když vezu rodinu, tak máme přes 2 tuny ... Motor 2.2 110kW je výrazně výkonnější a přesto má taky co dělat. Ale dynamika u něj již nějaká je. Motor 2.2 130kW bude paráda (neměli jej zrovna, tak jen odhaduji), ale ten by mne zas moc lákal jezdit rychle
. A to právě již nechci. 110kW ideál.
Ty diesely má Toyota dobré, spíš záleží co chceš jezdit (a v případě ojetiny, co jezdil předchozí majitel), ale to není pak o značce, ale o tom, že kupuješ diesel. Na krátkých tratích si prostě koleduješ o malér s jakýmkoliv moderním dieselem. Čím modernější diesel, tím horší
.
Já jsem velmi spokojen....

Ty diesely má Toyota dobré, spíš záleží co chceš jezdit (a v případě ojetiny, co jezdil předchozí majitel), ale to není pak o značce, ale o tom, že kupuješ diesel. Na krátkých tratích si prostě koleduješ o malér s jakýmkoliv moderním dieselem. Čím modernější diesel, tím horší

Já jsem velmi spokojen....
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
-
- Věčnej rejpal
Je tady snad málo příspěvků o problémech s naftou ? Nebudu chodit daleko a přečti si příspěvky nového člena Kubaise.....Jestli se chceš drbat s čištěním ERG ventilu, dolívat aditiva, bát se kde natankovat a kdy Ti odejde DPF filtr, počítat taky s možnou výměnou žhavičů nedej bože vstřiků atd atd. Sedni si tady k tomu a čti !!!!!!! Pokud chceš aby ses staral o auto formou jako je dolívání benzínu a vody do ostřikovačů, tak jdi do benzínu. Chceš rok 2007 a dál takže problém s úbytkem oleje by neměl nastat. Rozvody řetězem (některý ropáci mají taky, no), není co řešit...
Potom si jenom nenapsal kolik ročně najedeš ale za ty nervy třeba konkrétně mě to nestojí.....Když naftu, tak jedině funglovku a ve 150 000 km hned prodat.....
Potom si jenom nenapsal kolik ročně najedeš ale za ty nervy třeba konkrétně mě to nestojí.....Když naftu, tak jedině funglovku a ve 150 000 km hned prodat.....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
ja ti poradim jen jedno, svez se a podle toho se rozhodni.... u kazdy ojetiny masa jen 50% sanci ze bude dobra... protoze bud bude, nebo nebude 

EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Já bych řekl, že při předjíždění moc sranda není, je to totiž docela rychle za náma, takže se člověk nestačí ani pořádně rozkoukatKuchta píše:Je to kus od kusu.Já si třeba nemůžu stěžovat.Je to svižný,tichý pohodlný auto. Zatím všechno šlape jak má. Nevim jestli bych dneska přesedlal do něčeho slabšího. Při předjíždění je sranda.

Sranda to byla s mojí předchozí Ave 2.0, to už člověk musel docela kalkulovat, kdy začít, jestli podřadit nebo ne, jestli to stihnu, jestli ten blbec přede mnou nezačne zrovna jako na potvoru zrychlovat atd... Teď to moc neřeším, prostě šlápnu na plyn a jedu.
Ale prd. Buď realista:Roman Jašek píše:Je tady snad málo příspěvků o problémech s naftou ? Nebudu chodit daleko a přečti si příspěvky nového člena Kubaise.....Jestli se chceš drbat s čištěním ERG ventilu, dolívat aditiva, bát se kde natankovat a kdy Ti odejde DPF filtr, počítat taky s možnou výměnou žhavičů nedej bože vstřiků atd atd. Sedni si tady k tomu a čti !!!!!!! Pokud chceš aby ses staral o auto formou jako je dolívání benzínu a vody do ostřikovačů, tak jdi do benzínu. Chceš rok 2007 a dál takže problém s úbytkem oleje by neměl nastat. Rozvody řetězem (některý ropáci mají taky, no), není co řešit...
1. Tato auta se prodávají většinou v dieselu, a tomu odpovídá i poměr uživatelů a tedy i poměr stížností diesel-benzin.
2. Těch aut jezdí po republice tisíce, a stěžuje si tu pár jedinců.
3. Ti co jsou spokojení, tak v drtivé většině na žádné fórum nechodí. Přijdou sem ti, co potřebují něco řešit. Takže dělat nějaké závěry na základě jakéhokoliv fóra je zcestné.
Tím nechci problematiku zlehčovat, vůbec ne. Je dobré vědět o možných problémech, a ty člověk na fórech právě najde. Ale je zbytečné přehnaně panikařit. Mám doma diesela i benzína, jezdím služebáky v dieselu i benzínu. Nepamatuji si, že bych se zatím setkal s nějakým vážným problémem. Není to divné???
Vlastně: Jednou jsem zůstal stát se služebním benzinovým Mondeem - oprava cca 30.000,- za odtah do nejbližšího servisu a nový alternátor.
Jinak jak se chovám k naftě: Ne, EGR jsem nikdy nečistil. Ne, nepoužívám žádné aditiva. Ne, netankuji pouze u značkových pump - spíše naopak (ovšem JZD, to zas v žádném případě). Ne, netankuji prémiová paliva, pouze jednou za uherský rok. Zbývá asi jediné. Ano, diesely se snažím nejezdit krátké trati pod 10km. Je-li ta možnost, beru benzinové auto.
Naposledy upravil(a) Demon dne ned 06.04.2014, 12:18, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
- Tygr
- Věčnej rejpal
Na 1AD motor 93 kW si naprosto nemohu stezovat, prijemny, moc prijemny.
Je pravda, ze obcas jsem si pral, aby jel o neco malo lepe, ale to fakt asi jen ve 4 chlapech a plnym kufrem.
A i v tomto obsazeni si na 2000km rekla o prumer 7.2 pri dalnicnich 150 a vic.
Spise mi vadilo fofrklackovat a nechtel jsem 2.2 motor (pac ve spojeni s aut prevodovkou uz ta spotreba zajimava neni).
A k tomu razeni - na okrskach radit 6ku mi prislo jako blbost a niceni auta
Aditiva mi tam lejt mi nevadilo. Aditiva jsou i do benzinu. Na naftu jsem si daval pozor stejne jako na benzin.
Nezavrhoval bych naftu od Toyoty, spise jde o to, kdo ji mel predtim a kolik ma doopravdy najeto.
Je pravda, ze obcas jsem si pral, aby jel o neco malo lepe, ale to fakt asi jen ve 4 chlapech a plnym kufrem.
A i v tomto obsazeni si na 2000km rekla o prumer 7.2 pri dalnicnich 150 a vic.
Spise mi vadilo fofrklackovat a nechtel jsem 2.2 motor (pac ve spojeni s aut prevodovkou uz ta spotreba zajimava neni).
A k tomu razeni - na okrskach radit 6ku mi prislo jako blbost a niceni auta

Aditiva mi tam lejt mi nevadilo. Aditiva jsou i do benzinu. Na naftu jsem si daval pozor stejne jako na benzin.
Nezavrhoval bych naftu od Toyoty, spise jde o to, kdo ji mel predtim a kolik ma doopravdy najeto.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Myslel jsem to tak že když předjedu nějakou octávku,passata atd tak neunesou že je předjela nějaká pos*raná Toyota. Začnou přidávat a lepit se na zadek.V tom na to šlápnu a chvilku to držím.Ujedu mu,pak uberu a jen tak dojíždím setrvačností.Po chvilce mě musí předjet aby měl klid. Tak ho nechám jinak by mu nasraností nejspíš bouchla hlava.Honza K. píše:Já bych řekl, že při předjíždění moc sranda není, je to totiž docela rychle za náma, takže se člověk nestačí ani pořádně rozkoukatKuchta píše:Je to kus od kusu.Já si třeba nemůžu stěžovat.Je to svižný,tichý pohodlný auto. Zatím všechno šlape jak má. Nevim jestli bych dneska přesedlal do něčeho slabšího. Při předjíždění je sranda.
Sranda to byla s mojí předchozí Ave 2.0, to už člověk musel docela kalkulovat, kdy začít, jestli podřadit nebo ne, jestli to stihnu, jestli ten blbec přede mnou nezačne zrovna jako na potvoru zrychlovat atd... Teď to moc neřeším, prostě šlápnu na plyn a jedu.

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Nemoc je to vaše onanování nad dehtem
, jaksi se vytratila původní otázka tohoto tématu "kdo poradí?", i když založení samotného tématu je taky hloupost samotného autora který snad pozbyl schopnost číst, podobných (spíš totožných)témat je tady háfo, jenom chtít je třeba přečíst či oživit vlastním příspěvkem.
Edit: podle toho že se tu už autor příspěvku neukázal, tak považuji založení za zlomyslnost a opět jste nesklamali

Edit: podle toho že se tu už autor příspěvku neukázal, tak považuji založení za zlomyslnost a opět jste nesklamali

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
-
- Věčnej rejpal
Jenom to shrnu pro autora příspěvku jestli se tady třeba ještě ukáže... Vezmi si rizika co se ti může stát s benzínovým a nebo dieselovým motorem. 70:30 "vede" diesel poruchovost... To je můj názor...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Viděl bych to spíš tak, že pokud chce autor okusovat dehet, tak proč ne, jenom se k tomu autu je potřeba trochu chovat, tj. má to turbo - je potřeba myslet na dochlazování především z dálničních rychlostí nevypínat hned motor u benzínky apod. Dále pak netankovat hnůj (jak to poznat že, osobně minimálně kouknu na průzor v pistoli, pokud vidím hnědou sračku, neberu nebo jenom abych dojel na nejbližší jinou čerpačku). Auto s DPF je potřeba občas pořádně protáhnout po dálnici a nejezdit s ním jenom ve městě.Roman Jašek píše:Jenom to shrnu pro autora příspěvku jestli se tady třeba ještě ukáže... Vezmi si rizika co se ti může stát s benzínovým a nebo dieselovým motorem. 70:30 "vede" diesel poruchovost... To je můj názor...
To jsou podle mě hlavní rozdíly a taky důvody, proč je tu tolik nářků proti benzíňákům.. No a pak jsou tu případy jako já, kdy narazíš zřejmě na výrobní vadu D4D a podfoukne se těsnění nebo už se to stalo předchozímu majiteli. Jak to poznat při koupi, no nevím já bych to asi nepoznal, ale podle mě jízda cca 50 - 100 km by měla ukázat, že se min. natlakuje expanzka chladící kapaliny a to je špatně. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že mě od pořádné pálky za výměnu motoru ochránil asi jenom fakt, že jsem koupil Ave přímo u dealera toyoty, která byla u nich i servisovaná. Přijet tam s tím, že jsem to koupil někde v DE nebo v bazaru u někoho na dvorku, tak to asi dopadne jinak