LED světla- denní svícení

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Re: LED světla- denní svícení

Příspěvek od aczasa »

Ne, jde o to, ze mas velkou reziji u toho altiku.. proste jede tam vic veci a nestava se, ze by musel jet altik jen a jen kvuli svetlum. Ale to je jedno.. marna diskuze.. :-) Tak hold mas pravdu, urcite tim usetris spoustu penez a CO2 emisi.... Fandim ti..
Zaroven vsak doufam, ze tak pragmaticky pristupujes i k ostatnimu v aute, takze pristrojovku na minimum, zadne radio a bez topeni. :-D
Jako treba k faktu, ze motor, ktery bezi uplne naprazdno, tak spaluje nejake mnozstvi paliva za hodinu, ale asi nebude spalovat o neco vice, kdyz bude bezet stale naprazdno, ale s rozsvicenymi svetly, nebo taky jo? A co potom motor v zatezi? :-D Ale to nic.. uz koncim...
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Ještě jsem to nevzdal a optal se na detaily. Tady jsou (Ave T27):
"Modul denního svícení je integrován do centrálního modulu vozidla a není nijak programovatelný musel by se vyměnit celý centrální modu vozidla, který je určen pro vozidla , které se dovážejí do zemí kde není povinné denní svícení, ale jeho cena je 25 000 Kč."

Tož tak ... :shock:
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

tak jeste at ti daji cislo toho modulu a ja se pokusim ti sehnat cenu tak o polovinu lepsi.. :-) Myslim toyota katalog cislo toho dilu.
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

aczasa píše:Ne, jde o to, ze mas velkou reziji u toho altiku.. proste jede tam vic veci a nestava se, ze by musel jet altik jen a jen kvuli svetlum. Ale to je jedno.. marna diskuze.. :-) Tak hold mas pravdu, urcite tim usetris spoustu penez a CO2 emisi.... Fandim ti..
Zaroven vsak doufam, ze tak pragmaticky pristupujes i k ostatnimu v aute, takze pristrojovku na minimum, zadne radio a bez topeni. :-D
Jako treba k faktu, ze motor, ktery bezi uplne naprazdno, tak spaluje nejake mnozstvi paliva za hodinu, ale asi nebude spalovat o neco vice, kdyz bude bezet stale naprazdno, ale s rozsvicenymi svetly, nebo taky jo? A co potom motor v zatezi? :-D Ale to nic.. uz koncim...
Jasně. Motor žere pořád stejně. Je jedno, jakou mu dáš zátěž. Psst. Povím ti tajemství. Když budeš motor zatěžovat postupně, tak budeš jezdit prakticky zadarmo. Musíš mu navyšovat odběr po 0.1kW. Ale pomalu ! Kdyby na to totiž motor přišel, začal by žrát víc.
Teď jsem byl u nás na zkušebně, kde je motor na stolici, a opravdu to tak funguje. Ne abys mne předběhl, chci si to patentovat já.

Ale nic. Nechci být na Tebe ironický. Máš dobré příspěvky, ale v tomto mi věř, je to pro Tvé dobro.
Hezké odpoledne.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hmm... zvlastni, jak dokazes krasne nespravne interpretovat svou zapsklost. :-) Ale nevadi.... Mozna jednou budes se svym dieslem jezdit s nizsi spotrebou nez ja s rozsvicenymi svetly.. :-) Ale ten den jeste neni za dvermi.. :-))))
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

aczasa píše:tak jeste at ti daji cislo toho modulu a ja se pokusim ti sehnat cenu tak o polovinu lepsi.. :-) Myslim toyota katalog cislo toho dilu.
Takováto investice se pochopitelně neoplatí + starosti ....
I když by mne také zajímalo, kde se ta mrška modul ukrývá ....
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jak rikam. dej mi cislo dilu a najdu ti to.. :-) Leda by to byl modul jako modul a ne jako modul a byla v tom i komplet ECU.. :-) Nebo neco podobneho.. :-)
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

aczasa píše:Hmm... zvlastni, jak dokazes krasne nespravne interpretovat svou zapsklost. :-) Ale nevadi.... Mozna jednou budes se svym dieslem jezdit s nizsi spotrebou nez ja s rozsvicenymi svetly.. :-) Ale ten den jeste neni za dvermi.. :-))))
Já jsem se už dávno naučil žít s tím, že jsou lidi chytřejší než já. A když nechtějí být tak hloupí, jako já, tak to prostě lehce přejdu ... Jejich problém, že jsou chytří.
Abych se ještě vrátil k věci, samotné snížení spotřeby pro mne není až takovou prioritou. Argumenty jsem vypsal zhruba podle důležitosti, jak to cítím (spotřeba až na 4. místě). Nicméně i to deci je deci. Deci sem deci tam a máš litr. Ale toto nechci řešit. Chci řešit, proč nemohu vypnout světla. A ne proč je chci vypnout.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Bohužel je dobře a správné, že je mnoho zemí a ČR, kde je denní svícení povinné. Ještě by mohlo být i to zadní svícení. Proto se ti bohužel marně vysvětluji, že je pěkné to mit spocitane, ale v praxi je to jinak...
A nic ti nebrání si dodělat vypínač za pět korun a vypnout si ta světla kdykoliv.
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

aczasa píše:Bohužel je dobře a správné, že je mnoho zemí a ČR, kde je denní svícení povinné. Ještě by mohlo být i to zadní svícení. Proto se ti bohužel marně vysvětluji, že je pěkné to mit spocitane, ale v praxi je to jinak...
A nic ti nebrání si dodělat vypínač za pět korun a vypnout si ta světla kdykoliv.
Vypinač 20A DC za 5Kč? Ty jsi mi pěkný vtipálek. Navíc kdyby sis pamatoval můj příspěvek o stránku zpět, tak bys to ani nenavrhoval ...

Navíc jsem nikdy neřekl, že mám problém s denním svícením (kdyby bylo svobodné hlasování, jsem ale proti). Chci ho ale řešit inteligentněji, než to udělala Toyota.

Zatím mi můžeš poslat ten vypínač na 20A DC za 5Kč. Poštovné a balné by mělo vyjít na 1,50Kč. Tak ti pošlu 7Kč na účet, drobné si nech. Možná bys mi to mohl za 2 Kč rovnou namontovat. Co říkáš?
Naposledy upravil(a) Demon dne čtv 06.03.2014, 16:54, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Probuh k cemu 20A :-))))) no to nic... to je asi marne... A kdybych si mel pamatovat vsehcny prispevky, tak bych mel hlavu jako patraci vzducholod Grofa Zeppelina... :-))))))

Takze uplne jinak... Ano, chudacku, mas smulu, je to sptane tohleto, taky bych si postezoval na japonce, jak to blbe vymysleli a ze to nema smysl...
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

aczasa píše:Probuh k cemu 20A :-))))) no to nic... to je asi marne... A kdybych si mel pamatovat vsehcny prispevky, tak bych mel hlavu jako patraci vzducholod Grofa Zeppelina... :-))))))

Takze uplne jinak... Ano, chudacku, mas smulu, je to sptane tohleto, taky bych si postezoval na japonce, jak to blbe vymysleli a ze to nema smysl...
Jestli víš, jak to vyřadit s jednoduchým vypínačem, tak pošli schéma prosím. Konečně jsem se dopracoval k řešení. Dík. Proč jsi to neřekl hned. Načrtni to a hoď to sem. Bude ti vděčno hodně lidí...
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

aczasa píše:Bohužel je dobře a správné, že je mnoho zemí a ČR, kde je denní svícení povinné.
povinne svietenie chrani ucastnikov cestnej premavky, ktori su najmenej zranitelni (vodici aut a nakladiakov) a zaroven zvysuje riziko prehliadnutia ucastnikov cestnej premavky, ktori svietit nemozu a pritom su zranitelni najviac - chodci a cyklisti.

povinne svietenie akurat ulahcuje zivot nezodpovednym vodicom, ktori podvecer alebo pri dazdi cez den zabudali zapnut svetla => tento zakon podporuje nezodpovednych a hlupakov. Preto v krajinach, kde sa hlupost obyvatelstva podporuje (ako CR, SR, niektore staty USA) je zavedeny a politici maju radost.

Ziaden zakon, ktory podporuje nezodpovednost a hlupost, nemoze byt dobry.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hmm.. to je mi teda..... Jsem rad, ze se Madare nase nazory rozchazi a jsem rad, ze povinne sviceni je zatim stale platne.

Mimochodem cykliste maji stejnou povinnost jako auta a motocykly na silnici, takze ne ze nemohou svitit, ale musi svitit. Chodci mimo obec maji take sve povinnosti aby byli viditelni..
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

aczasa píše: Chodci mimo obec maji take sve povinnosti aby byli viditelni..
Nevěděl jsem, že být viditelný znamená svítit jako námořní maják.
Nakreslil jsi raději už to schéma, jak vypnout denní svícení jedním vypínačem za 5 Kč? Nebo se ti opět pouze kouří od koltů za pasem...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“