Celica 7AFTE rady, tipy
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
u bluetop je oproti redtop několik rozdílu. Klika ma slabší ojnični čepy taktéž i pístni. Blok ma pouze 5žeber a redtop 7. Tebe ale zajímá hlava. Bluetop byl tzv small port nebo bigport s tvis. Ideální by byl ten první. Mohl by jsi se více realizovat v úpravach hlavy. Nicmene tedy... změna délky ojnice způsobí hlavně tyto věci: změní se působeni síly na páku při přeměně přímočarého pohybu na otačivý, dále změna dwell time pístu změní volumetric efficiency motoru a hlavně dynamický kompresni poměr.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no zase,nebude z toho žádná vysokootackova mrcha,ale nějakých 160-170koní bez turba bude zajímavých s vyšším km na spodku. Ojnice i písty musí dát stejně nové a benefit 4ag hlavy je nepřeberné množství vaček a itb. Programovatelna ecu samozřejmost.uruem píše:Víš co zahoď celé to tvoje 7A a do úpravy se pust s komplet 4A-GE.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
žebra souhlasi.,psal jsem to z founa. Ale mám doma dva 3 žebra bluetop jak se smallport hlavou bez t vis a bigport s t vis. A ten je z celicy. Oproti bluetopu z corolly má nahoře o cca 6cm kratší tu komoru na které je klapka.
Tak aspon se zas na foru neco deje Jen pro doplneni rozdilu generaci 4AGE, nejlip to vystihuje asi toto srovnani.
*Prvni generace "Bluetop" se jeste lisi podle MAP a MAF snimani, jine komprese(pisty) atd. dle jinych emisnich norem pro ruzne trhy.
*Smallport (bez TVIS) je casove treti z generaci a byl pouze pro FWD AE92 Corolly a to i v preplnovane verzi 4AGZE, ktera takto zaroven jako jedina nemela z vyroby rozdelovac, ale samostatne civky.
*Prvni generace "Bluetop" se jeste lisi podle MAP a MAF snimani, jine komprese(pisty) atd. dle jinych emisnich norem pro ruzne trhy.
*Smallport (bez TVIS) je casove treti z generaci a byl pouze pro FWD AE92 Corolly a to i v preplnovane verzi 4AGZE, ktera takto zaroven jako jedina nemela z vyroby rozdelovac, ale samostatne civky.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
..lidi neblněte, to že je neco dobré použít, neznamená že s jiným to nepujde, jen je potřeba třeba udelat trosku více práce.
Na rovinu - co se týče uprav hlav - kdo z vás má profesionální flowbench aby skutečne věděl co s kanály dělá a da to má kýžený výsledek? Simulace v SW jsou super, ale ne vždy sedí uplne s realitou, atčí malinká odhcylka a jste jinde - a to je druhá věc, kdo z vás si ty simulace vubec zkousel ( krom LIbora? )
Nestavíte 300PS 1,6 jsou to ve většine případů stavby pro zábavu a pokud bude pevnej spodek vydrží to hodně, takže bych se až tak nevzrušoval.
Na rovinu - co se týče uprav hlav - kdo z vás má profesionální flowbench aby skutečne věděl co s kanály dělá a da to má kýžený výsledek? Simulace v SW jsou super, ale ne vždy sedí uplne s realitou, atčí malinká odhcylka a jste jinde - a to je druhá věc, kdo z vás si ty simulace vubec zkousel ( krom LIbora? )
Nestavíte 300PS 1,6 jsou to ve většine případů stavby pro zábavu a pokud bude pevnej spodek vydrží to hodně, takže bych se až tak nevzrušoval.