Celica 7AFTE rady, tipy
Celica 7AFTE rady, tipy
Má někdo zkušenost s turbením motoru 7AFE ? Silně o tomto projektu přemýšlím, tak se ptám
Toyota Celica AT200 1995
BMW E36 318ti 1997 - Winter warrior
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Celica 7AFTE rady, tipy
http://www.6gc.net/howto/turbocharge_your_7afeCelik píše:Má někdo zkušenost s turbením motoru 7AFE ? Silně o tomto projektu přemýšlím, tak se ptám
Ber to ale s nadhledem. Logické by spíše bylo na to zapomenout.
Už tu na fóru o tom určitě něco je. Údajně to nemá smysl, protože to vyjde dráž než koupit dvoulitra. Nestačí jen namontovat turbo, ale je potřeba řešit i vnitřnosti motoru.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
V pohodě. Mám rád , když se věci řeší na rovinu a na plnou hubu.biscuit píše: vykasli se na to... az budes mit v kasicce vic jak 100t na to, tak o tom premejsli. do ty doby bych se radsi soustredil na to, aby to auto bylo co nejblizsi tomu, jak vyjelo z fabriky. covece, dyt ty este nemas noty a uz bys turbil. promin, ale prijde mi to proste zvracene. navic mam pocit, ze tim to auto akorat zkurvis. (sorry za uprimnost)
Věci (díly) se budou kupovat postupně. Zatím budu řešit budíky , takže objednám čidlo EGT+ budíky k němu , tlak oleje , benzínu apod. a do auta je dám. Až tam všechno tohle bude , tak se teprve přejde k realizaci turbo projektu - udělají se nové svody , dá se dobré turbo apod. + se ještě vyřeší problém s mazání větší , lepší olejovou pumpou
Toyota Celica AT200 1995
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No co získáš když foukneš 0,5bar ? bude tě to stát hromadu tisíc a získáš 15-30kW navíc ? Není lepší koupit auto který stojí stejný peníze a má o 150kW navíc ?
Já mám 1,6 kde výkon je ubohý ale těžím z 900kg. Ale třeba spodek 4A-GE má docela potencial k turbu, je to poměrně dobře dimenzované.
Nejlepší je když jsem rok tuningoval tvrdě svojí káru a na brzdě jsem viděl o 5kW menší výkon než mám v TP to je pak úspěch.
A u 7A-FE který není dimenzovaný ani na výkon co má a nedomazává se v horní uvrati to není rozumné výkon zvyšovat musel by jsi snad začít upravovat i kanály v bloku. Myslím že větší ba olejová pumpa z bagru problém nevyřeší jsou špatně řešené kanály.
Já mám 1,6 kde výkon je ubohý ale těžím z 900kg. Ale třeba spodek 4A-GE má docela potencial k turbu, je to poměrně dobře dimenzované.
Nejlepší je když jsem rok tuningoval tvrdě svojí káru a na brzdě jsem viděl o 5kW menší výkon než mám v TP to je pak úspěch.
A u 7A-FE který není dimenzovaný ani na výkon co má a nedomazává se v horní uvrati to není rozumné výkon zvyšovat musel by jsi snad začít upravovat i kanály v bloku. Myslím že větší ba olejová pumpa z bagru problém nevyřeší jsou špatně řešené kanály.
Biscuit : Ta Celica je vážně v dobrém stavu. Na autě není kousek rzi. Před pár rokama se repasovaly brzdy a celý podvozek. Foto ze stavby najdeš zde : http://traut.rajce.idnes.cz/Celica/ Investice k dnešnímu dni jsou něco kolem 80-ti tisíc. Byla tam odje*aná ruční brzda , teď brzdí jako nová. Jediný nedostatek je nefungující ABS (ani za nic) , ale to je spíš pozitivum
Uruem : Už mi lidi psali , že se 7AFE špatně maže. Ničeho jsem si za těch 6 let nevšimli , takže nevím , nevím. Auto nebylo nikdy honěno , ani jsme ho netahali do otáček.
Uruem : Už mi lidi psali , že se 7AFE špatně maže. Ničeho jsem si za těch 6 let nevšimli , takže nevím , nevím. Auto nebylo nikdy honěno , ani jsme ho netahali do otáček.
Toyota Celica AT200 1995
Ale kucííí. Už ho od toho nezrazujte. Oturbit se dá všechno a každý svého štěstí strůjcem. A i kdyby ten motor hned kleknul, tak se svět nezboří. Nejvíc chytrý ovšem bývá ten, kdo na takový upgrade nemá sám ambice
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No co budu říkat ze začátku jsem ambice taky měl turbit tyhle motory, ale jde o to spíš že je to hrozně málo muziky za hodně peněz. A určitě oturbit se dá vše ale když si člověk spočítá co to bude stát se vším všudy a přidá si rezervu na ladění tak tu má peníze na motor který je pro turbo dělaný včetně auta.
Jen motor potřebuje 50k aby to turbo zkousl, a to nemluvím o turbokitu a řady dalších úprav co to auto potřebuje.
Taky co převodovka (C52) která je hlavně v autech pod 80kW zvládne dlouhodobě o 50kW víc ? No a když ne to jí budu upravovat nebo seženu jinou ? ale jak jí napasuji. Co poloosy a spojka zvládnou to ? Však dvoulitr má vše značně silnější a to má kolik 150PS ?
Jen motor potřebuje 50k aby to turbo zkousl, a to nemluvím o turbokitu a řady dalších úprav co to auto potřebuje.
Taky co převodovka (C52) která je hlavně v autech pod 80kW zvládne dlouhodobě o 50kW víc ? No a když ne to jí budu upravovat nebo seženu jinou ? ale jak jí napasuji. Co poloosy a spojka zvládnou to ? Však dvoulitr má vše značně silnější a to má kolik 150PS ?
Rád bych motor nechal v atmosférickém režimu , ale pro ten motor nejsou skoro žádné performance díly a bastlit to díly z 4AGE se mi taky nechce , protože jsou hodně drahé. A proč to chci vlastně dělat ? Původní výkon nestačí , je to zdechlé. Swap motoru též nechci , protože kdybych nedejbože boural , tak pojišťovna od toho dá ruce pryč a já všechno zaplatím aj s chlupama.
Toyota Celica AT200 1995