klepani praveho predniho kola

vše ohledně modelové řady Avensis
flowerpower
Navigátor

Příspěvek od flowerpower »

Utažení kol bylo to první, co jsem jsem zkontroloval.
To je také jedna z mála věcí, které můžu jako laik ve svých podmínkách udělat.
Poslední co se na autě dělalo v servisu bylo v listopadu převažování zimních kol + nasazení a oleje + filtry.
Jinak nic ...
Od té doby jezdilo auto naprosto bez problémů, až doteď :(
2018 Auris TS E180 / 1,6 ValveMatic - 97kW / Active TREND+
EX 2007 Avensis Kombi T25 / 2,2 D4D - 110kW / Sol
EX 2006 Yaris XP9 / 1,3 VVT-i - 64kW / Sol
EX 1997 Corolla E11 / 1,4 - 63kW / Terra
:thumbsup: JAPAN FOREVER :thumbsup:
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

flowerpower píše: Nemám možnost to teď někde zvednout, :
Tak zvedák má snad v autě každý tak oddělej kolo a zkontroluj tlouštku brzdového obložení. Jinak nejlepší by bylo brzdové desky vyndat a zkusit zda Ti chodí píst. Jinak kdyby bylo kolo přibržděné tak po delší době by to bylo tak nažhavené že by byl teplej i disk tak to aspoň zkus porovnat levé pravé jestli nahodou není výrazně teplejší. -Jen na kotouč asi nešahej ten bude nažhavený vždy. :)
Avensis 2.2 D-cat
flowerpower
Navigátor

Díky za tipy.
Dnes se mi vrátil z dovolené mechanik.
Tak to snad během příštího týdne rozlouskneme.
Když zjistíme jasnou příčinu, tak dám vědět ...
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

tipujem zavesy pravej napravy. Bud odisla guma, alebo povolena sruba, alebo odhrdzavel uchyt.

Obrázek

Ako uz bolo napisane, bez toho zeby sa na to niekto pozrel zo spodu nic nevyriesis.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
flowerpower
Navigátor

Dík za tip, ale ještě jsem se k tomu nedostal :(
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

...no ked sa k tomu dostanes, odporucam co najskor, a vlezies pod auto, ako prve skontroluj si, ci si nahodou nestratil skrutku, ktora drzi brzdovy strmen (su tam 2)...ono to potom sice brzdi ale tesne pred zastavenim cele prasa chyti taku vibraciu, ze mas pcit, ako by ti islo koleso odtrhnut....

...mne onehda na mojej starej Almere pri vymene brzd "sikovny mechanik - ucen v autorizovanom servise" slabo dotiahol skrutky strmena a jednu som po case stratil, brzdit to brzdilo, ale jedneho pekneho dna to zacalo robit ramus pri zastavovani a siel som ku kamaratovi do servisu.

Pri testovacej jazde nic, vliezol pod auto a nic nezvycajne nevidel, tak som mu nechal auto, nech sa den dva povozi v roznych situaciach a zisti, co tomu moze byt.
Na druhy den mi volal, ze sa mu to stalo na dialnici, ked pri 130 kmh dobrzdoval kvoli zapche a skoro mu urvalo koleso, hovoril, ze sa skoro posral a uz sa videl v marnici, lebo nic take este v zivote nezazil a to je to byvaly automobilovy pretekar....ono zaseknute prave predne koleso pri 130 kmh nie je ziadna sranda. Jedine stastie, ze ABS ako-tak uvolnil platnicky, a strmen sa neutrhol z tej druhej skrutky, co tam zostala...nastastie sa nikomu nic nestalo...ani autu :D

Zaver:... jedna blba skrutka a vsetko moze byt v prdeli za par sekund...
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Akurat som to chcel dnes napisat, ze to moze byt to prasa bez skrutky a trepe do kolesa, jak sa tam pri brzdeni hybe. Ja by som minimalne zkusil pozriet pri vytocenom kolese, ci tam obe tie skrutky su vobec, predtym nez s tym niekam pojdem.
Su to tie 2 male skrutky bez cisla namontovane na tych dvoch voditkach na spodnom obrazku 04952
Obrázek
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
flowerpower
Navigátor

Díky všem za tipy, staráte se o mě vzorně :)
Jak jsem již psal, momentálně Ave stojí a já jezdím Yarisem.
Po telefonu jsme se s mechanikem domluvili, že auto přivezu až bude zahřátý - prostě až bude ta závada slyšitelná, aby nemusel honit vítr v bedně.
Protože za studena je v autě fakt ticho jak v hrobě.
Chce to najet alespoň 30 kilometrů a trochu u toho brzdit, aby se to projevilo.
Koncem týdne musím jet do Kroměříže, takže to tak vidím, že Ave skončí cestou zpět rovnou v servisu.
Po předchozích příspěvcích rozhodně mrknu před jízdou pod auto a taky pojedu jako člověk ...
flowerpower
Navigátor

Tak jsem se konečně dokopal k nějakému řešení :?
Vrazil jsem auto na týden mechanikovi, aby s tím prostě jezdil kde bude potřeba, aby ty pazvuky taky slyšel na vlastní uši ...
A protože nejsem paranoidní a mechanik s tím fakt dost jezdil, tak ty zvuky nakonec taky uslyšel :lol:
Takže na pravém předním kole byla deska, na které byly 2 materiálové vady, na které se přišlo teprve tehdy, až se to k nim probrzdilo ...
No nicméně byla deska ještě velmi slušná, takže se ty vady nahrubo orajbovaly pryč a ještě se pro jistotu prohodily desky mezi kolama, aby se v budoucnu ukázalo, jestli to bylo jen tím a zda už je konečně klid :shock:
Bohužel používání auta mechanikem mělo i stinné stránky a ostatní pazvuky odhalily načatou přední poloosu :(
Ale protože Ave provozuji již třetí zimu a četnost a intenzita onoho pazvuku je stále stejná, subjektivně se tedy nezhoršuje, tak jsme se rozhodli, že to zatím necháme "vyhnít".
V létě o tom vůbec nevím, a v zimě za mrazivého rána to v prvních třech zatáčkách zarachtá od předního kola a jakmile se auto trochu rozpohybuje, tak už je pak božský klid 8)
Jen jsem si cestou od mechanika domů povšimnul ještě jedné podivnosti, která pro mě byla na Ave doposud novinkou :shock:
Na dálnici, v rychlosti 100+ začne velmi jemně ale pravidelně a o to nesnesitelněji vibrovat volant.
To by při kvalitě dálnice směr Vyškov nebylo samo o sobě nic divného, ale kromě vibrace přibyl ještě neskutečně hladký chod posilovače řízení.
Moc to nechápu, doteď to nedělalo.
Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak asi k neskutečně přeposilovanýmu posilovači na ženině Yarisovi.
Nejdivnější na tom je, že jakmile jsem sjel z dálnice, tak volat v nižší rychlosti velmi citelně ztuhnul :mad:
Nemělo by to být spíš naopak :?:
Malá rychlost - větší činnost posilovače - lepší manévrovatelnost.
Velká rychlost - útlum posilovače - stabilita stopy.
Fakt mi přišlo, že kdybych dnes na té dálnici drbnul do volantu, tak se hned motám :roll:
Někdo nějaká zkušenost :?:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“