Tak jsem se konečně dokopal k nějakému řešení
Vrazil jsem auto na týden mechanikovi, aby s tím prostě jezdil kde bude potřeba, aby ty pazvuky taky slyšel na vlastní uši ...
A protože nejsem paranoidní a mechanik s tím fakt dost jezdil, tak ty zvuky nakonec taky uslyšel
Takže na pravém předním kole byla deska, na které byly 2 materiálové vady, na které se přišlo teprve tehdy, až se to k nim probrzdilo ...
No nicméně byla deska ještě velmi slušná, takže se ty vady nahrubo orajbovaly pryč a ještě se pro jistotu prohodily desky mezi kolama, aby se v budoucnu ukázalo, jestli to bylo jen tím a zda už je konečně klid
Bohužel používání auta mechanikem mělo i stinné stránky a ostatní pazvuky odhalily načatou přední poloosu
Ale protože Ave provozuji již třetí zimu a četnost a intenzita onoho pazvuku je stále stejná, subjektivně se tedy nezhoršuje, tak jsme se rozhodli, že to zatím necháme "vyhnít".
V létě o tom vůbec nevím, a v zimě za mrazivého rána to v prvních třech zatáčkách zarachtá od předního kola a jakmile se auto trochu rozpohybuje, tak už je pak božský klid
Jen jsem si cestou od mechanika domů povšimnul ještě jedné podivnosti, která pro mě byla na Ave doposud novinkou
Na dálnici, v rychlosti 100+ začne velmi jemně ale pravidelně a o to nesnesitelněji vibrovat volant.
To by při kvalitě dálnice směr Vyškov nebylo samo o sobě nic divného, ale kromě vibrace přibyl ještě neskutečně hladký chod posilovače řízení.
Moc to nechápu, doteď to nedělalo.
Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak asi k neskutečně přeposilovanýmu posilovači na ženině Yarisovi.
Nejdivnější na tom je, že jakmile jsem sjel z dálnice, tak volat v nižší rychlosti velmi citelně ztuhnul
Nemělo by to být spíš naopak
Malá rychlost - větší činnost posilovače - lepší manévrovatelnost.
Velká rychlost - útlum posilovače - stabilita stopy.
Fakt mi přišlo, že kdybych dnes na té dálnici drbnul do volantu, tak se hned motám
Někdo nějaká zkušenost