Špatné světlo xenon

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Atreides6
Manager Týmu

Špatné světlo xenon

Příspěvek od Atreides6 »

Zdravím asi před rokem jsem si nechal v rámci dobré vůle Toyoty zdarma vyměnit světlomety kvůli slabé svítivosti. Bylo to lepší ale když jsem to po čase srovnal s bratrovým avensisem který si nechal světla repasovat tak ty jeho svítí prostě lépe. pak bylo léto kdy to člověk moc neřeší a teď pře zimou je to zase aktuální. myslel jsem že to budou už špatné výbojky protže levý světlomet svítil slaběji oproti pravému a tak jsem objednal Philipsky 4300 D4S pro Ave po faceliftu. Svítit svítím ale pořád ten levý světlomet svítí divně až špatně. viz foto. V servisu jsem je už o tom informoval tak jsme předběžně domluveni po 11 Prosinci neboť pan co to má na starosti má ted asi dovcu. Co si o tom myslíte vy čím to může být??? je tam takový výkus Obrázek Obrázek Sakra proč se ty fotky nezobrazí tady?? kdo to umí Ať je sem prosím vloží :cry:
Avensis 2.2 D-cat
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Vis o tom, ze svetlomety zamerne sviti min (a niz) vlevo kvuli oslneni protijedoucich?
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

světlo vleho nesvítí méně pouze je nastaveno více dolů kdežto právé výše ale že by svítilo méně úmyslně to je hloupost jak bys to chtěl udělat vždyť sou ve světlech stejné výbojky a mají stejný příkon el. proudu. jediné co můžou měnit je ohraničení/obrys jakým svítí a v porovnání s Avensisem T25 před faceliftem je to rozdíl. Bratrův Ave svítí obě světla shodně. Potřebuji aby se lide s T25 po Faceliftu mrkli jak jim to svítí. Zakrýjte prosíl pravý světlomet a pak levý a porovnejte jjestli to máte stejné.
Avensis 2.2 D-cat
Chamil
Člen Týmu

Příspěvek od Chamil »

awe_cz píše:Vis o tom, ze svetlomety zamerne sviti min (a niz) vlevo kvuli oslneni protijedoucich?
...to sice jo, ...ale je fakt, že profil světla toho levého světlometu má fakt blbý. Mám T25 před FL a tento "výkus" tam nemám ani náznakem...
Avensis T25, 2006, D-CAT (130 KW), kombi
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Atreides6 píše:Zakrýjte prosíl pravý světlomet a pak levý a porovnejte jjestli to máte stejné.
Jj, to jsem chtel zrovna navrhnout. Ono se tezko posuzuje, jak sviti k ktere svetlo, kdyz koukame na vysledek obou.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

A nemas v Tom lavom svetle len nespravne nasadenu ziarovku?
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Kubais
Navigátor

Re: Špatné světlo xenon

Příspěvek od Kubais »

Ať nezakládám zbytečně nové téma, mají u avika xenony stejnou vlastnost po zapnutí světel, že se pohnou nahoru a dolů? Nějak se těm mojim nechce.
Obrázek
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Také nepozoruji žádný velký pohyb (trochu se to pohne), kontrolka špatné funkce systému nesvítí, ale také se mi to bůhvíjak nezdá...
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Mne to nerobilo a dokonca som ani nikdy nevidel na palubovke "headlight leveling". Mozno pokial nemalo dovod hybat hore dole, tak to nespravilo.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Presne. vsichni si berete za vzor ty "*******" od VW a nikoho nenapadne, ze to vubec neni nutne. .:-) Ze to je jen nesmysl.... a zabava pred odjezdem.. svetelna hudba. .:-)
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

na lexuse mi robi headlight leveling asi 1s po starte - bez ohladu na to, ci su svetla zapnute alebo nie.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Maghreb píše:Mne to nerobilo a dokonca som ani nikdy nevidel na palubovke "headlight leveling". Mozno pokial nemalo dovod hybat hore dole, tak to nespravilo.
U mě totéž.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
Kubais
Navigátor

Příspěvek od Kubais »

Proč jen od VW, dělá to renault, bmw a plno dalších. Jednou na to čekali i na STK jestli se to pohne jako signál funkčního posunu.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“