Rozvítí se kontrolka motoru

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
veronikameggi
Člen Týmu

Rozvítí se kontrolka motoru

Příspěvek od veronikameggi »

Dobrý den, můžete mi poradit prosím. Mám RAV4 r.v. 2003 a teďka mě začala zlobit. Rosvíti se mi chvilkama kontrolka motoru a jakoby se ztratí tah přes 3000 otáček to nevytáhnu. Ale jen někdy a jindy zaz jede jako o závod. Nedávno se mi poštěstilo vyjezdit nádrž po natankování to udělalo poprve a dneska zas. Může to být tím, že to nasálo nějakej bordel z nádrže? Co s tím? Zrovna vůz prodávám a tak se mi tohle teda nehodí. Moc děkuji za nějakou radu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hmmm, tak o tom tady jsou uz sahodlouhe moritatky... Zkus treba projit par vlaken o chybach motoru nebo tak. :-) Ale bude to ucpany sani a EGR a tak..
Jeste by pomohlo, jestli benzin nebo naftu, ale tipoval bych naftu... Bordel v nadrzi to muze byt, ale to si fakt neprej...
Back in Czech.
klincek
Člen Týmu

Příspěvek od klincek »

Su to pravdepodobne SCV ventilky, trebalo by to ale dat na diagnostiku.
Vycistit, alebo vymenit. Mne sa ich podarilo rozbehat a zatial OK.
Bugina
Navigátor

Příspěvek od Bugina »

ja mam obdobnej problem ale nehodi to ani chybu.... obcas pod 2tis. otacek to najednou zvadne a nemuzu se dostat nad hranici 2tis.otacek......jedine kdyz podradim.......a jsem z toho kokot
RAV4 2.2 D4-D 100kW r.v.2007
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jak rikam, je to neco s pripravou smesi, takze bud na strane sani (treba spatne pripevnena ci netesna hadice u turba, nebo spinave sani... ) nebo na strane prisunu paliva - SCV, palivovy filtr...
Back in Czech.
veronikameggi
Člen Týmu

Příspěvek od veronikameggi »

Zvlastni je, ze auto momentalne jede ok, ale kontrolka se rozsviti stejne a vetsinou az se rozjedu, ale dneska rano svitila a pak zas zhasla...... Uz me to stve ......
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak s tim neco udelej. .:-)
Back in Czech.
Peter Fransky
Řidič

Příspěvek od Peter Fransky »

E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
prochaaa
Navigátor

SCV

Příspěvek od prochaaa »

Pravděpodobně pridrene SCV ventily v cerpadle. DOporucuji koupit nove s 2letou zarukou nekde v autorizovanem servise. Cena noveho 3500-4000 CZK a ventily jsou 2. Je nutne vymenit oba. Cisteni ventilu dlouhodobe nepomuze. Doporucuji tankovat jen premiova paliva,ale stejne to na 100% nepomuze, ten bio smejd co se povinne pridava do paliva ty ventily znici a muzete je zase zahodit.Vymenu ventilu zvladne prumerne zrucny monter s dobrym naradim,je tam na cerpadle trochu malo mista,takze se musi improvizovat. Po vymene ventilu auto hned lepe jede.
Peter Fransky
Řidič

Příspěvek od Peter Fransky »

mozno niekto nevie - EUROIL ako jediny GARANTOVANE v BEZNEJ nafte NEPOUZIVA biozlozku.

(Aj Benzina aj OMV aj Shell - biozlozku pouzivaju)
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

to rozhodne nevime.. :-) A jak to vis ty? :-)
Back in Czech.
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Čepro, vlastník Eurooilu míchá i bionaftu tak spotřebuje tolik meřa, že do svojí nafty ho dát už nemusí bo splní v průměru co se má jinde. Na vyžádání atestu u pumpy který je součástí dodacího listu je to uvedeno, že tam meřo není....
Už je to víc jak dva roky, ale dřív to bylo tak trochu tajný.
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nejen MeRo je povolena bioslozka... ;-) Ale jo... Tak huraa..
Back in Czech.
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Nedavají tam nic, já pro ně dělal. Potřebují mít kvalitnější naftu už jenom z toho důvodu, že ty jejich pumpy mají malou výtoč a když v zimě máš v hledítku stojanu zmrzlou biosložku tak to není nic dobrého. Ale ostatní co berou v Čepru to mají s ní. Jenom když bere cisterna pro Eurooil tak se to tam nepřimíchává... Ale já už jsem benzínovej tak ámen s nafťákama :-)
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“