Kdo poradí jak na odvzdušnění automatické spojky Free_Tronic
Kdo poradí jak na odvzdušnění automatické spojky Free_Tronic
Mám problém s automatickou spojkou / občas poblikává kontrolka Free- Tronicu a někdy natlakování systému při otevření dveří trvá dlouho/. Chtěl bych zkusit odvzdušnění spojky, ale nevím kde se nachází odvzdušňovací šroub. Poradí mi někdo Děkuji.
Naposledy upravil(a) Šmidko dne čtv 09.11.2006, 19:39, celkem upraveno 1 x.
Nechcem tu zavadzat, neviem ako Free- Tronic zabezpecuje zmacknutie spojky. Mam 99-ku liter, manual a odvzdusnovak mam v motore, na odliatku, v ktorom je valcek a ten ovlada spojku. Odvzdusnovak je 8-ka kluc, vypada rovnako ako na brzdach, rovnaka je na nom aj gumena ciapocka. V mojom pripade mi sused asi 10x pomackal spojku, nechal ju zmacknutu az na podlahe, ja som uvolnil odvzdusnovak, nechal odtiect brzdovku a zatiahol. Takto sme to spravili asi 4x. Dolial som brzdovu kvapalinu a bolo. Ak by si nemohol najst odvzdusnovak, frajerka ma 2005-ku a ma cely ten odliatok zakryty priskrutkovanym kuskom plechu.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Já zrovna dnes nechávám také odvzdušňovat spojku,jde to i bez diagnostiky, stačí najít někoho kdo má program na toyotu. Mám stejný problém, že i po zavření dveří ještě stále tlakuje. Ale chci se zeptat na jiný problém, stane se mi občas, že mi auto přestane řadit, mám poloautomat,dolévám kapalinu DOT3, normálně jedu a auto najednou přestane řadit, po chvilce zase jde, je možné, že dvzušnění pomůže i tomuto?