Kdo poradí jak na odvzdušnění automatické spojky Free_Tronic

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Šmidko
Člen Týmu

Kdo poradí jak na odvzdušnění automatické spojky Free_Tronic

Příspěvek od Šmidko »

Mám problém s automatickou spojkou / občas poblikává kontrolka Free- Tronicu a někdy natlakování systému při otevření dveří trvá dlouho/. Chtěl bych zkusit odvzdušnění spojky, ale nevím kde se nachází odvzdušňovací šroub. Poradí mi někdo Děkuji.
Naposledy upravil(a) Šmidko dne čtv 09.11.2006, 19:39, celkem upraveno 1 x.
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Nechcem tu zavadzat, neviem ako Free- Tronic zabezpecuje zmacknutie spojky. Mam 99-ku liter, manual a odvzdusnovak mam v motore, na odliatku, v ktorom je valcek a ten ovlada spojku. Odvzdusnovak je 8-ka kluc, vypada rovnako ako na brzdach, rovnaka je na nom aj gumena ciapocka. V mojom pripade mi sused asi 10x pomackal spojku, nechal ju zmacknutu az na podlahe, ja som uvolnil odvzdusnovak, nechal odtiect brzdovku a zatiahol. Takto sme to spravili asi 4x. Dolial som brzdovu kvapalinu a bolo. Ak by si nemohol najst odvzdusnovak, frajerka ma 2005-ku a ma cely ten odliatok zakryty priskrutkovanym kuskom plechu.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
laca
Člen Týmu

Příspěvek od laca »

Free-tronic ma ovzdusnovak pod tahlem razeni nad prevodovkou ,ale bez diagnostiky to neudelas. mam ten samej problem.
terybel
Člen Týmu

Příspěvek od terybel »

Já zrovna dnes nechávám také odvzdušňovat spojku,jde to i bez diagnostiky, stačí najít někoho kdo má program na toyotu. Mám stejný problém, že i po zavření dveří ještě stále tlakuje. Ale chci se zeptat na jiný problém, stane se mi občas, že mi auto přestane řadit, mám poloautomat,dolévám kapalinu DOT3, normálně jedu a auto najednou přestane řadit, po chvilce zase jde, je možné, že dvzušnění pomůže i tomuto?
Odpovědět

Zpět na „Yaris“