Rozvody Toyota Carina
- rennoair
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Rozvody Toyota Carina
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozvody Toyota Carina
určite bych menil max po 100tis, pokud nevíš kdy měnil ředchozí majitel ta co nejdříve..rennoair píše:Jak je to s výměnou rozvodů poradí někdo po kolika kilometrech je dobré je měnit?
- rennoair
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No na motoru je napsáno 117 000 nějakou barvou na místě kde by dle mně měly být rozvody. Tak si myslím že to bude stav km při výměně jelikož mám na tachometru 192tisíc a nějaké drobné do jara by to mohlo vydržet
Ale nevím nevím 
Toyota Carina SW 1,6i r.v. 95 (96)
4A-FE, 73 kW Spotřeba 8litrů/100km převážně město
215 tisíc km na štítě
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
hmm asi bych řešil taky co nejdříve, osobne měním po 80tis když si to najedu sám, jinak kouknu an stav a pokudvidm trošku horší okamžitě mením, tech pár korun je zlomek rpoti tomu co se satne když to prdne..rennoair píše:No na motoru je napsáno 117 000 nějakou barvou na místě kde by dle mně měly být rozvody. Tak si myslím že to bude stav km při výměně jelikož mám na tachometru 192tisíc a nějaké drobné do jara by to mohlo vydržetAle nevím nevím
- rennoair
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Na kolik mne ty rozvody příjdou?Pokud možno hned s výměnou oleje a odmontováním přebytečného filtru na servu? Cena stačí orientačně +- jeden tisícIdaho píše:hmm asi bych řešil taky co nejdříve, osobne měním po 80tis když si to najedu sám, jinak kouknu an stav a pokudvidm trošku horší okamžitě mením, tech pár korun je zlomek rpoti tomu co se satne když to prdne..rennoair píše:No na motoru je napsáno 117 000 nějakou barvou na místě kde by dle mně měly být rozvody. Tak si myslím že to bude stav km při výměně jelikož mám na tachometru 192tisíc a nějaké drobné do jara by to mohlo vydržetAle nevím nevím
215 tisíc km na štítě
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
demonmtáž fitlru si udeláš klidne sám, cenu neodhaduju, nevím jhak velkej kus hadice se musí nastavit ( jeslti vubec ) ale ceny bybyla minimální. Co se týče ceny rozvodu hod mi typ auta, rok a motor zkusím dohledat, na ICQ jsem , jen nevypadám onlinerennoair píše:Na kolik mne ty rozvody příjdou?Pokud možno hned s výměnou oleje a odmontováním přebytečného filtru na servu? Cena stačí orientačně +- jeden tisícIdaho píše:hmm asi bych řešil taky co nejdříve, osobne měním po 80tis když si to najedu sám, jinak kouknu an stav a pokudvidm trošku horší okamžitě mením, tech pár korun je zlomek rpoti tomu co se satne když to prdne..rennoair píše:No na motoru je napsáno 117 000 nějakou barvou na místě kde by dle mně měly být rozvody. Tak si myslím že to bude stav km při výměně jelikož mám na tachometru 192tisíc a nějaké drobné do jara by to mohlo vydržetAle nevím nevím
Je možno poskytnout tuhle informaci?
dovolim si poznamku, ze pri 200 000 by sa mali menit aj rozvodove kladky, nielen samotny remen.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Nebo ještě hůř, kladky vypadají velmi dobře, tak se tam nechají, ale dalších 100 000 už se už nemusí dožít, což se špatně dost špatně určuje, proto je dobré je vyměnit vždy.Idaho píše:samozřejmě, ja osoben beru výmenu rozvodu jako kompletní výmenu rozvodu, protože ani ty kladky po 100tis nevypadji dobe ( vetšinou ) takže zastávám názor měnit vše..

o tomto sme sa dlho hadali, ci menit alebo nemenit kladky: http://toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?t=758ombre píše:Nebo ještě hůř, kladky vypadají velmi dobře, tak se tam nechají, ale dalších 100 000 už se už nemusí dožít, což se špatně dost špatně určuje, proto je dobré je vyměnit vždy.Idaho píše:samozřejmě, ja osoben beru výmenu rozvodu jako kompletní výmenu rozvodu, protože ani ty kladky po 100tis nevypadji dobe ( vetšinou ) takže zastávám názor měnit vše..
menit: 2
nemenit: 4
ale je to samozrejme individualne podla chuti kazdeho sudruha
pozeram, ze rennoair ma 1.6 (asi 4AFE), kde rozvody stoja aj s robotou asi tolko, co plna nadrz benzinu. btw, ja som teraz menil remen aj s kladkou, kolega iba remen (1.6 4AF). tak uvidime kto dalej zajde
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
2 drgi: já se nemíním hádat, jestli chce někdo ušetřit, ať si tam místo kladky klidně dá kroužek z bukového dřeva
. Ono to nejspíš vydrží, ale když ne, nejlépe někde v cizině, tak to bude stát za to. Pak už jen zbyde otevřít hapnu, zírat do motorového prostoru a drbat se za uchem.
PS: to, že to vidíš podobně jsem pochopil
.
PS: to, že to vidíš podobně jsem pochopil

- rennoair
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No chalani tak sem se informoval výměna kladky a řemenu s výměnou oleje a demontáží nadbytečného filtru na servu (ten tam nemá co dělat) mne to vše vyjde na bratru 4000Kč tak si to nechám udělat a budu mít klid a co se Vás dvou drgi a ombre týče nehádejtese
Záleží na každém co si nechá vyměnit třeba mně osobně s mým nájezdemkilometrů by ty rozvody měly ještě cca 30tisíc vydržet pokud se mění po 100tisících ale pro klid duše je nechám vyměnit příští týden
A to komplet i s kladkou ne jen řemen 
215 tisíc km na štítě