Kdyz nekdo vezme diagnostiku, tak proč ne. Třeba něco ušijem.die.catana píše:Co udělat sraz šicích strojů?

pokud vím tak CR vstřikovače DENSO, které používá toyota dělají jen na Kladně a to že je vše bez demontáže, to teda nevím, vím že něco se dá naměřit diagnostikou a na přepadech, ale jestli naprotosto vše...ToyotaAvensis2006 píše:Zdravím,
řeším kovový klepavý zvuk (už to tu zaznělo - něco jako šicí stroj) na ADT251 (Avensis 2006 Facelift 2.2 D-4D 110kW)
Chtěl bych aplikovat nějaké čističe vstřiků, než tak udělám chtěl bych si nechat udělat diagnostiku vstřikovačů a vytisknout protokol ke každému vstřikovači a čerpadlu (zatím vše bez demontáže !!!) a to hlavně:
1.) Serial number vstřikovače a jeho pozici/válec
2.) pracovní tlaky vstřikovače
3.) doby vstřiku
4.) hodnoty korekcí, přepady
5.) otáčky naměřené na každém z válců
a další hodnoty, které pomohou ukázat kondici vstřikovačů a čerpadla.
Chtěl bych poprosit o rady jaké další veličiny by v protokolu měli být,aby bylo poznat jak na tom vstřiky a čerpadlo jsou.
Pozn. Jsem laik, který si něco přečetl v ostatních tématech a snažím se zorientovat.
Dále bych chtěl poprosit, zda někdo ze znalých tady na fóru je schopen je takovou diagnostiku udělat a co za to dám (nejlépe Kolín, Praha a blízké okolí).
Případně nějaký odkaz na spolehlivou firmu, kde se opravdu vyznají (na tlakovou zkoušku s demontáží v TP spol Kladno se chystám až po aplikaci chemie-podle výsledku, kde vyřeším zároveň i případnou repasi/výměnu)
Každá informace se hodí.
Díky.
Tak to je pro mě špatná zpráva, chtěl jsem z diagnostiky přečíst maximum údajů o vstřikách, aplikovat nějakou tu chemii na čištění, udělat znovu diagnostiku (tento postup z dokumentovaný protokoly z diagnostiky by se mohl hodit ostatním).extremehany píše: pokud vím tak CR vstřikovače DENSO, které používá toyota dělají jen na Kladně a to že je vše bez demontáže, to teda nevím, vím že něco se dá naměřit diagnostikou a na přepadech, ale jestli naprotosto vše...
hele jako abys nějaké hodnoty mohl měřit musíš mít na to nějaké čidlo, které to umí měřit, a aby každé auto mělo toto standartně osazeno, muselo by stát tak trojnásobek, ten vstřikovací čas a dávku řeší elektronika, to vyčteš to problém neníToyotaAvensis2006 píše:Tak to je pro mě špatná zpráva, chtěl jsem z diagnostiky přečíst maximum údajů o vstřikách, aplikovat nějakou tu chemii na čištění, udělat znovu diagnostiku (tento postup z dokumentovaný protokoly z diagnostiky by se mohl hodit ostatním).extremehany píše: pokud vím tak CR vstřikovače DENSO, které používá toyota dělají jen na Kladně a to že je vše bez demontáže, to teda nevím, vím že něco se dá naměřit diagnostikou a na přepadech, ale jestli naprotosto vše...
A pokud nepomůže chemie, pak se teprve vypravit do Kladna.
Doufal jsem, že z diagnostiky v autě jdou přečíst všechny hodnoty o vstřikách např. za běhu motoru, které by ukázaly, zda chemie pomohla či je to pouze plýtvání penězi?
Kdesi jsem četl, že obstojný diagnostický SW umí číst hodnoty on-line za běhu, tak jsem si doufal, že tam budou i takové údaje.
No nic jdu hledat dál co jde a nejde přečíst z diagnostiky.