d4d 110kw klepavy zvuk studeneho motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
ToyotaAvensis2006
Člen Týmu

Příspěvek od ToyotaAvensis2006 »

die.catana píše:Co udělat sraz šicích strojů? :)
Kdyz nekdo vezme diagnostiku, tak proč ne. Třeba něco ušijem. :lol:
Dejv

Toyota Avensis Combi 2.2 D-4D 110kW/150HP r.v. 2006
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Tak velkej plácek nenajdete :wink: :D
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Nedráždi kobru bosou nohou... :lol:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
extremehany
Věčnej rejpal

Re: Diagnostika vstřikovačů - protokol

Příspěvek od extremehany »

ToyotaAvensis2006 píše:Zdravím,
řeším kovový klepavý zvuk (už to tu zaznělo - něco jako šicí stroj) na ADT251 (Avensis 2006 Facelift 2.2 D-4D 110kW)
Chtěl bych aplikovat nějaké čističe vstřiků, než tak udělám chtěl bych si nechat udělat diagnostiku vstřikovačů a vytisknout protokol ke každému vstřikovači a čerpadlu (zatím vše bez demontáže !!!) a to hlavně:

1.) Serial number vstřikovače a jeho pozici/válec
2.) pracovní tlaky vstřikovače
3.) doby vstřiku
4.) hodnoty korekcí, přepady
5.) otáčky naměřené na každém z válců

a další hodnoty, které pomohou ukázat kondici vstřikovačů a čerpadla.

Chtěl bych poprosit o rady jaké další veličiny by v protokolu měli být,aby bylo poznat jak na tom vstřiky a čerpadlo jsou.

Pozn. Jsem laik, který si něco přečetl v ostatních tématech a snažím se zorientovat.

Dále bych chtěl poprosit, zda někdo ze znalých tady na fóru je schopen je takovou diagnostiku udělat a co za to dám (nejlépe Kolín, Praha a blízké okolí).

Případně nějaký odkaz na spolehlivou firmu, kde se opravdu vyznají (na tlakovou zkoušku s demontáží v TP spol Kladno se chystám až po aplikaci chemie-podle výsledku, kde vyřeším zároveň i případnou repasi/výměnu)

Každá informace se hodí.

Díky.
pokud vím tak CR vstřikovače DENSO, které používá toyota dělají jen na Kladně a to že je vše bez demontáže, to teda nevím, vím že něco se dá naměřit diagnostikou a na přepadech, ale jestli naprotosto vše...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
ToyotaAvensis2006
Člen Týmu

Příspěvek od ToyotaAvensis2006 »

extremehany píše: pokud vím tak CR vstřikovače DENSO, které používá toyota dělají jen na Kladně a to že je vše bez demontáže, to teda nevím, vím že něco se dá naměřit diagnostikou a na přepadech, ale jestli naprotosto vše...
Tak to je pro mě špatná zpráva, chtěl jsem z diagnostiky přečíst maximum údajů o vstřikách, aplikovat nějakou tu chemii na čištění, udělat znovu diagnostiku (tento postup z dokumentovaný protokoly z diagnostiky by se mohl hodit ostatním).
A pokud nepomůže chemie, pak se teprve vypravit do Kladna.

Doufal jsem, že z diagnostiky v autě jdou přečíst všechny hodnoty o vstřikách např. za běhu motoru, které by ukázaly, zda chemie pomohla či je to pouze plýtvání penězi?

Kdesi jsem četl, že obstojný diagnostický SW umí číst hodnoty on-line za běhu, tak jsem si doufal, že tam budou i takové údaje.
No nic jdu hledat dál co jde a nejde přečíst z diagnostiky.
Dejv

Toyota Avensis Combi 2.2 D-4D 110kW/150HP r.v. 2006
extremehany
Věčnej rejpal

ToyotaAvensis2006 píše:
extremehany píše: pokud vím tak CR vstřikovače DENSO, které používá toyota dělají jen na Kladně a to že je vše bez demontáže, to teda nevím, vím že něco se dá naměřit diagnostikou a na přepadech, ale jestli naprotosto vše...
Tak to je pro mě špatná zpráva, chtěl jsem z diagnostiky přečíst maximum údajů o vstřikách, aplikovat nějakou tu chemii na čištění, udělat znovu diagnostiku (tento postup z dokumentovaný protokoly z diagnostiky by se mohl hodit ostatním).
A pokud nepomůže chemie, pak se teprve vypravit do Kladna.

Doufal jsem, že z diagnostiky v autě jdou přečíst všechny hodnoty o vstřikách např. za běhu motoru, které by ukázaly, zda chemie pomohla či je to pouze plýtvání penězi?

Kdesi jsem četl, že obstojný diagnostický SW umí číst hodnoty on-line za běhu, tak jsem si doufal, že tam budou i takové údaje.
No nic jdu hledat dál co jde a nejde přečíst z diagnostiky.
hele jako abys nějaké hodnoty mohl měřit musíš mít na to nějaké čidlo, které to umí měřit, a aby každé auto mělo toto standartně osazeno, muselo by stát tak trojnásobek, ten vstřikovací čas a dávku řeší elektronika, to vyčteš to problém není
die.catana
Řidič

Příspěvek od die.catana »

Jste si jistí, nebo plácáte nesmysly?
V servise mi píchli book někam pod volant a řekli, že vstřiky jsou OK (lehce načnutý).
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW T25
extremehany
Věčnej rejpal

však to je měření těch hodnot co jsem psal
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Spis je otazka co vede program k tomu, aby rekl, ze jsou nacnuty nebo ze jsou ok ci dokonce KO.. :-)))))) Ale tak to pri neznalosti elektriky a magnetizmu asi pujde spatne. ze? :-))))
Back in Czech.
die.catana
Řidič

Já už to řeším rok, a docela rád bych zavezl auto někam, kde by mi doopravdy řekli, co tomu je.
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

ahoj asi tě zklamu, ale mně pomohla až výměna vstřikovačů a dělali mi to v Kladně - holešovice jsou šejdíři, nakonec měli vstřiky za dobrou cenu a stálo mně to s vzčištěním nádrže a palivového systému 40 tisic.
teď to ale jezdí o dost víc potichu výkon je stejný a míň to kouří - spíš nekouří skoro vůbec.

cheniii jsem tam lil taky ale to pomohlo jen nachvíli a ještě hodně subjektivně..... zkusím vyhrabat protokol o měření těch vsřiků před a po ať máš kdyžtak srovnání....
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
die.catana
Řidič

Já jsem tam nalil snad dva litry TEC 2000 a nic. Furt se to chová stejně. Zajímavé, je, že to:

do 2000 ot/min ticho
od 2000 ot/min do 3000ot/min cvakání
od 3000 ot/min ticho

Plnej kotel také bez cvakání - krásnej zvuk motoru.

Tak fakt nevim.
Pepa
Manager Týmu

RE

Příspěvek od Pepa »

Na 90% vstřiky .........
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
die.catana
Řidič

Znáte někdo typ vstřiků, někde se to tu už psalo.

http://www.diesel-tp.cz/html/Denso
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

tzp nevim presne, ja tam mel nejakouverzi 1, jo a jinak to ye pri plnem seslapnuti pllynu to nedela je tim, ze se vstriky otevrou naplno a neprojevi se tolik jejich pridreni a unava, u mne to byo stejny ....
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“