Vymena motoroveho oleje
A teď jaký olej
Mám měnit olej a nevím jakej koupit. Měl jsem SHELL, VALVOLINE, MOBIL 1.... už jsem z toho blblej
,je to asi fuk,hlavně se rozhoduji jestli 5W nebo jestli až 15W/40.
Co by jste poradili???
Co by jste poradili???
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Re: A teď jaký olej
O znacce se nema cenu bavit, kdyz tam das neco normalniho, bude to ok, viz miliony diskusi o olejovych znackach. Do naseho motoru staci bohate olej 10W40, pokud bys bydlel nekde na horach nebo casto jezdil kratke trasy v zime, je doporucovana 5W40. Sam mam ted v aute olej 10W40 (Titan Carat) za 130 Kc/litr, ale musim se priznat, ze jsem neodolal cene oleje Titan Supersyn 5W40 180 Kc/litr a na dalsi dve vymeny koupil prave tento. Proste pokud muzes mit neco ne pochybne kvality za dobrou cenu, ber to a nic vic neres.Jolly píše:Mám měnit olej a nevím jakej koupit. Měl jsem SHELL, VALVOLINE, MOBIL 1.... už jsem z toho blblej :? ,je to asi fuk,hlavně se rozhoduji jestli 5W nebo jestli až 15W/40.
Co by jste poradili???
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: A teď jaký olej
mohu nabídnour sudový Castrol magnatec 10W40 za 105,- Kč/litr nebo i ted mobil 1 ale to musím nejdřív zkontrolovat sklad, mám jen výprodej. ale za hubičku..peta píše:O znacce se nema cenu bavit, kdyz tam das neco normalniho, bude to ok, viz miliony diskusi o olejovych znackach. Do naseho motoru staci bohate olej 10W40, pokud bys bydlel nekde na horach nebo casto jezdil kratke trasy v zime, je doporucovana 5W40. Sam mam ted v aute olej 10W40 (Titan Carat) za 130 Kc/litr, ale musim se priznat, ze jsem neodolal cene oleje Titan Supersyn 5W40 180 Kc/litr a na dalsi dve vymeny koupil prave tento. Proste pokud muzes mit neco ne pochybne kvality za dobrou cenu, ber to a nic vic neres.Jolly píše:Mám měnit olej a nevím jakej koupit. Měl jsem SHELL, VALVOLINE, MOBIL 1.... už jsem z toho blblej,je to asi fuk,hlavně se rozhoduji jestli 5W nebo jestli až 15W/40.
Co by jste poradili???
EDIT : takže veškeré zásoby Mobil 1 v litrových lahvích ( 20l ) jsou již zamluvené pro 200sx klub, takže pokud nekdo má zájem pořád tam leží 8 lahví po 4l sice ž neníá cena tak výhodná ale i tak je extrémně nízká..
http://dicompracing.com/index.php?p=pro ... ategory=47
Naposledy upravil(a) Idaho dne pát 05.01.2007, 20:33, celkem upraveno 1 x.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
v ceně možná je, otázka je zda je to skutečně mobil,1 , kdybys videl za kolik je ted nákupka mobil 1 tak docela dobře rejžujouSlam píše:... Není nad značkový servis... Olej vymění, jiné auto po dohodě zdarma zapůjčí, kafe uvaří slečny se mile usmívají... A cena?? Prohlídka po 75t km se vším co k ní patří + převážení letních gum, seřízení sbíhavosti, a kontrola brzd = 2492,-Kč s DPH...Je to moc nebo málo na značkovej servis?? (Mimochodem v ceně je MOBIL 1) A hlavně.. Je to bez starostí a strachu, že si tam něco já nebo nějakej garážník zkur....
Moc drahý to není,na značkový servis.Jen jsem jednou velikánskou oklikou zjistil,že do některých aut v jisté Toyotě se dával místo oleje Mobil 1 olej Mobil. V roce 1998 to byl dost velký cenový rozdíl,nevím jak ve kvalitě.?Idaho píše:v ceně možná je, otázka je zda je to skutečně mobil,1 , kdybys videl za kolik je ted nákupka mobil 1 tak docela dobře rejžujouSlam píše:... Není nad značkový servis... Olej vymění, jiné auto po dohodě zdarma zapůjčí, kafe uvaří slečny se mile usmívají... A cena?? Prohlídka po 75t km se vším co k ní patří + převážení letních gum, seřízení sbíhavosti, a kontrola brzd = 2492,-Kč s DPH...Je to moc nebo málo na značkovej servis?? (Mimochodem v ceně je MOBIL 1) A hlavně.. Je to bez starostí a strachu, že si tam něco já nebo nějakej garážník zkur....
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
behem brouseni si zubu na vymenu oleje .. nakonec asi svepomociombre píše:Vypouštěcí zátka je v nejnižším bodě světlého profilu motoru:-).
Asi by ses měl napoprvé někomu dívat přes rameno.
Taky je dobrý si před vypuštěním povolit dolévací víčko nebo povytáhnout rysku. Dále je dobré 20-30 minut od vypuštění počkat až motor vychladne, než tam naleješ studený olej. Pokud ti nepůjde povolit filtr, pomůže starý kožený pásek, navlečený na filtr a protažený přes sponu proti směru hodinových ručiček tak, aby spona a pásek po obvodu filtru šly "do tahu."
Než našroubuješ nový filtr, nalij do něj olej (cca 2/3 filtru).
A rada "nad zlato:" při výměně zkus (nemusíš) vypustit olej, vyšroubovat filtr, dát místo něj uřízlou PET láhev, nastartovat a cca 5 vteřin nechat volně běžet. Ne, motor se nezadře, ani nepoškodí, je stále celý pokryt olejem, který těch pár vteřin bez záběru hravě umaže. Ale ten jetel co z toho vyleze stojí za to. Je tam nahromaděno všechno, co zůstává mezi čerpadlem a filtrem a rok od roku se to hromadí a spodem nevyteče. Pokud nevěříte, vyzkoušejte. POdle množství to může degradovat nový olej.
Patentovaný způsob...
Tisíce děkovných dopisů....
procitam ruzne odkazy vcetne tohoto, co mi doporucil Peta.
Vim, ze jsem asi stoura, ale potrebuju vse oduvodnit...
Pokud bude v motoru "dira" po odsroubovanym filtru, co na to motor?
Nebude mu vadit dalsi vzduch? + co na to VVTi ("system VVTi je rizen
tlakem oleje, bla, bla , bla, ... ")
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM