Jako vis co...... zkus vypustit Evans a dat tam G12, treba se dockame prekvapeni..
 Jako vis co...... zkus vypustit Evans a dat tam G12, treba se dockame prekvapeni.. 
 mě totiž ten tvůj respektive prius jako takový začal hodně zajímat. To chlazení elektroniky je tam zajímavě řešené,a ta rekuperace je řešená podobně jako vodní chlazení u pc. Hlavně mě zajímá jaký důvod tam mají ty peltierovy články. Ale to jsem odbočil. Zpět k mým otázkám. Neni to prostě proto,že ten evans funguje jak prezentují? Pokud vidíš že "ohýbaji" chemii a fyziku ve svůj vlastní prospěch,tím uvádí zákazníka v omyl a za to jsou v 50 státech USA docela vysoké pokuty a tresty.
 mě totiž ten tvůj respektive prius jako takový začal hodně zajímat. To chlazení elektroniky je tam zajímavě řešené,a ta rekuperace je řešená podobně jako vodní chlazení u pc. Hlavně mě zajímá jaký důvod tam mají ty peltierovy články. Ale to jsem odbočil. Zpět k mým otázkám. Neni to prostě proto,že ten evans funguje jak prezentují? Pokud vidíš že "ohýbaji" chemii a fyziku ve svůj vlastní prospěch,tím uvádí zákazníka v omyl a za to jsou v 50 státech USA docela vysoké pokuty a tresty. To bys me dostal..
 To bys me dostal..  )))) Ne, neni to tim, ze to funguje jak rikaji...
)))) Ne, neni to tim, ze to funguje jak rikaji...  Neboj..
 Neboj..  Ale klidne mi dej presnou otazku z "funkce" Evansu a ja ti na ni dam jasnou odpoved..
 Ale klidne mi dej presnou otazku z "funkce" Evansu a ja ti na ni dam jasnou odpoved..  

proč? Kde je výhoda velké tepelné kapacity? Auto jede,chladivo cirkuluje,vzduch odebírá teplo přes chladič z kapaliny....aczasa píše:A k ostatnimu... Velka tepelna kapacita je prave velmi dobra u motoru, ktere jezdi delsi trasy
 Ze ty me jen tak zkousis?
 Ze ty me jen tak zkousis?  Pokud tedy nadimenzuji chlazeni na "vodu" a 85C pak bud musim s PGly udelat mnohem vyssi prutok abych udrzel stejnou teplotu, nebo se musim smirit s vetsimi rozdily. Navic proti vode ma stale vetsi viskozitu a hustotu, takze vice trapi vodni pumpu..
 Pokud tedy nadimenzuji chlazeni na "vodu" a 85C pak bud musim s PGly udelat mnohem vyssi prutok abych udrzel stejnou teplotu, nebo se musim smirit s vetsimi rozdily. Navic proti vode ma stale vetsi viskozitu a hustotu, takze vice trapi vodni pumpu.. 
 na tesneni jiste tlak 1bar, na obehove cerpadlo je narocnejsi kapalina s vyssi viskozitou...
 na tesneni jiste tlak 1bar, na obehove cerpadlo je narocnejsi kapalina s vyssi viskozitou...no právě jestli těch necelých 20% - rozdílu tepelné kapacity je třeba nijak jinak dimenzovat chladící systém.aczasa píše:Ano, ale vysoka tepelna kapacita zarucuje, ze ti nezmeni prilis teplotu chladici kapalina pri pruchodu extremne tepelne exponovanymi misty. Kapalina s nizkou kapacitou se ti ohreje velmi vic a potom mas trosku problem s tim, udrzet co nejvice stejnou teplotu v celem systemu a lokalnich castech....
 https://dspace.vutbr.cz/bitstream/handl ... sequence=1
 https://dspace.vutbr.cz/bitstream/handl ... sequence=1