Jimmi píše:1ac0 píše: ...ze kotuc bude mierne zahrdzaveny na stredovom otvore a nepojde lahko zlozit. treba zobrat kladivo a "uder - otocit o 180 stupnov - uder) sa snazit povolit kotuc. treba sa nebat a udriet ale zas aby to nebolo dvojkilove kladivo, to by sa po takejto "operacii" snad musela nechat spravit geometria...
Ty seš dobytek, chlape, skoro jak české servisy. Kladivo...!!!
V drtivé většině případů lze kotouč normálně odpáčit (samozřejmě musíš brát v úvahu, že je křehký), pouze v krajním případě gumová palice, jak píše kůrovec.
Kromě geometrie jsou tam totiž ještě ložiska a kulové čepy.
tak zlozit nesiel a nesiel ani odpacit (ohol som pri pokuse o odpacenie sroubovak). a gumove kladivo som skusil, po jednej rane som ho odlozil. schvalne si to niekto co mi to radite skuste - ten kotuc sam osebe vazi 5, skor viac kil, buchat do niecoho takeho kusom gumy je k smiechu
gulovy cap si to ani nevsimne, pri beznej prevadzke znasa radovo vacsie razove zatazenia. a k axialnemu loziku dorazi tak jemne posteklenie pretoze medzi nim a kotucom je pevne ulozenie tlmica ktore je zopodu v horizontalnom smere pevne uchytene ramenom, tu je schema:
http://bit.ly/17Gq7yE (rameno: 48068, uchytenie ramena 43330K, uchytenie poloosy a tlmica 43211). keby to tak nebolo tak pri kazdej zatacke v ktorej prejde koleso cez nerovnost by na vonkajsiu stranu dostalo axialne lozisko ranu smerom von a na vnutornej strane smerom dnu.