Návod jak vyleštit přední světla - plastová
tak já chápu, že když by to člověk vzal šmirglem do mléčněbíla, tak to bude svítit hůř než čiré, nicméně ten světlomet zas tak šíleně obvykle poškrábaný není. Ptakl jsem se spíš proto, že to leštění stojí čas a peníze, tím pádem jestli to zlepší dosvit o tolik, že se to vyplatí leštit i z jiného důvodu než pro parádu.telleke píše:Zkus schválně hádatKoukni se na první stranu na fotky před a po...které bude asi svítit lépe?
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no ono hlavně záleží na stavu konkrétního plexi. Někdo je má zažloutlé, někdo "zoxidované" jako já. V obou případech vyleštění pomáhá a řekl bych, že hodně, minimálně u mně to pomohlo, Bobeškovi pravděpodobně taky. Pokud jsou na světle jenom skrábance, tak to nevadí. To leštění je platné pouze při jakémkoliv stavu, který by bránil světlu, tedy oxidace, zažloutnutí.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
-
- Člen Týmu
Hosi nekde na netu jsem vyhrabal, ze se daji vylestit zazloutle a zoxidovane plasty prednich svetlometu obyc.zubni pastou. Nedalo mi to a koupil jsem za par kacek Colgate whitening, svetla jsem omyl jarovou vodou, vysusil a zacal lestit. Sice me to lesteni stalo asi 4 hodiny casu ale vysledek me prekvapil. Svetla jako nova az se mi nechtelo verit. Ale jak rikam, zabere to moc casu, prsty na rukach budou bolet jako svina jest par dni potom!!!!!

Je pasta Xerapol ke koupi někde v Olomouci?
Velké hobbymarkety (OBI, Baumax i Hornbach) jsem objel a nic.
Menší obchody?
Na netu se objednat dá, ale poštovné a balné je skoro dražší, než výrobek...

Velké hobbymarkety (OBI, Baumax i Hornbach) jsem objel a nic.
Menší obchody?
Na netu se objednat dá, ale poštovné a balné je skoro dražší, než výrobek...

Toyota Corolla 1.6 HB, 2003; Sygic 17.6 + Waze 4.48; Xiaomi Mi 8 Lite; NTB Lenovo T410 - Win 7 + Firefox 65.0.2
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
METEOR Holická 574 Olomouc nebo TROST Dolní novosadská 337/92 Olomouc .... ale netuším cenu. Případně se holt musíš smířit s cenou včetně poštovného z nějakého inet obchodu.
Jinak to nemusí být Xerapol, ale může to být jiná pasta pro leštění plexiskla (polykrabonátu).
Jinak to nemusí být Xerapol, ale může to být jiná pasta pro leštění plexiskla (polykrabonátu).
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Autofam u uciliste roseveltova vedle fordu. Cena 150,-[/quote]
Díky, bohužel už jsem nevydržel a objednal z eshopu. Sice za stejnou cenu,ale pošta navíc. Ale neva, hlavně, že ji mám!
O víkendu jdu na to...
Díky, bohužel už jsem nevydržel a objednal z eshopu. Sice za stejnou cenu,ale pošta navíc. Ale neva, hlavně, že ji mám!
O víkendu jdu na to...

Toyota Corolla 1.6 HB, 2003; Sygic 17.6 + Waze 4.48; Xiaomi Mi 8 Lite; NTB Lenovo T410 - Win 7 + Firefox 65.0.2
Taky jeden návod na leštění světel, je to tam dole v PDF:
pro ČR: http://www.autolesk.cz/e-shop---renovac ... php?item=3
pro SR: http://www.autoren.sk/e-shop---renovaci ... php?item=3
Z vlastní zkušenosti doporučuji a koupit to jde v každém druhém obchodě s autodíly a autokosmetikou!
pro ČR: http://www.autolesk.cz/e-shop---renovac ... php?item=3
pro SR: http://www.autoren.sk/e-shop---renovaci ... php?item=3
Z vlastní zkušenosti doporučuji a koupit to jde v každém druhém obchodě s autodíly a autokosmetikou!
Predvčerom som videl yarisa z r. 2006 (II.NG) a pozeral som sa ako kapor z vápna
Ludia moji, tie svetlá boli tak žlté,že som neveril vlastným očiam!! Kua čo to je za material,ked za 7 rokov svetlá zožltnú. Keby malo to auto 20 rokov, pochopím. Ale tak (ešte v podstate) zánovné auto,ktoré by nemalo mať žiadne takéto výrazné opotrebenie ????

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid