TNS 700 / Zamrzá, nečte DVD

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Dwarg
Člen Týmu

TNS 700 / Zamrzá, nečte DVD

Příspěvek od Dwarg »

V poslední době se mi stává, že navigace v autě (TNS 700) není schopná načíst mapu, nebo zamrze a následně vyhodí hlášku, že není schopna mapu přečíst.

S ohledem na to, že DVD je originál Toyota nové a dělá to i se staršími, tak myslím, že je špinavá čočka laseru.

Nemáte někdo nápad, jak ji bezpečně a účinně vyčistit? Klasický čistící DVD asi fungovat nebudou, když navigace neumí nic, než navigační DVD. Díky moc.
Toyota Avensis combi 2.2 D-4D D-CAT, 130 kW (2007)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Prave naopak, klasicke suche cistici DVD fungovat bude.... A klidne i cistici CD.... Rozhodne tim moc nezkazis. U mokrych by to taktez nemel byt naprosto zadny problem. Jdi do toho...
Back in Czech.
Dwarg
Člen Týmu

Příspěvek od Dwarg »

OK, díky za informaci. Tak já to zkusím tedy. Myslel jsem, že u těch čistících CD/DVD je nezbytný, aby se pustila určená část, tedy aby čočka byla alespoň nejakou dobu na stanoveném míste...

Nevím jenom, jestli bude lepší suchá nebo mokrá metoda...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

je to vcelku jedno..... A neni prave potreba nic nacist, protoze umisteni je na !vychozi pozici! cocky.... Neboj a jdi do toho....
Back in Czech.
Dwarg
Člen Týmu

Příspěvek od Dwarg »

Tak jsem to zkouset čistit a nepomohlo :( Mam strach, ze cocka v navigaci je po smrti...

Nevite, jestli se da nechat nekde opravit, nebo je jidny reseni nova navigace? :(
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Dwarg píše:Tak jsem to zkouset čistit a nepomohlo :( Mam strach, ze cocka v navigaci je po smrti...

Nevite, jestli se da nechat nekde opravit, nebo je jidny reseni nova navigace? :(
Nemas co zkazit, zkusil bych to rozebrat a vycistit rucne.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Dwarg
Člen Týmu

Příspěvek od Dwarg »

No tak to vypada na program na vikend... :)

co všechno musim rozdělat, abych tu navigaci dostal ven? A technická, pokud jí odpojím od vozidla, nebudu muset zadávat nějaký kod proti odcizení?

Omlouvám se za tolik dotazů, ale navigaci jsem z Avika ještě nedoloval :(
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Dwarg píše:No tak to vypada na program na vikend... :)

co všechno musim rozdělat, abych tu navigaci dostal ven? A technická, pokud jí odpojím od vozidla, nebudu muset zadávat nějaký kod proti odcizení?

Omlouvám se za tolik dotazů, ale navigaci jsem z Avika ještě nedoloval :(
Ne, ta moje zakodovana neni - uz parkrat sla ven baterka a mimo vymazanych stanic se nic nestalo. Sundas ramecek kolem radicky a pak asi ctyri srouby, nic tezkyho.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“