D-CAT zaslepeni EGR
D-CAT zaslepeni EGR
Po několikahodinovém hledání jsem našel tuto variantu zaslepení EGR
http://www.lexusownersclub.co.uk/forum/ ... lve/page-3
problem je že tato možnost počítá s odstraněním DPNR, což však dle mého názoru není nutné.
Potřeboval bych oponenta, který by potvrdil nebo vyvrátil mou domněnku.
Pokud se přívod splodin do EGR zaslepí, splodiny putují zpět a ve větší míře do výfuku a DPNR čimž dochází k jeho zvýšenému opotřebení. Pokud však na přívod splodin napojím vedení v podobě měděného potrubí nebo žáruvzdorné hadice a vyvedu jej vedle vývuku až dozadu ,tak by mely splodiny jednoduše odcházet oklikou ven ?
problem je že tato možnost počítá s odstraněním DPNR, což však dle mého názoru není nutné.
Pokud se přívod splodin do EGR zaslepí, splodiny putují zpět a ve větší míře do výfuku a DPNR čimž dochází k jeho zvýšenému opotřebení. Pokud však na přívod splodin napojím vedení v podobě měděného potrubí nebo žáruvzdorné hadice a vyvedu jej vedle vývuku až dozadu ,tak by mely splodiny jednoduše odcházet oklikou ven ?
Re: D-CAT zaslepeni EGR
to ti podla mna elektronika nezozerie. niekde to robili tak ze zaslepili vstup do EGR a po tej zaslepke dali T-cko kde priviedli vzduch (teraz neviem ci len priamo zo sania alebo z turba)petr4271 píše:Po několikahodinovém hledání jsem našel tuto variantu zaslepení EGR
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
v odkazu je to reseny preste tak, že přivod vzduchu do EGR je hadici z Turba a vývod splodin je zaslepeny.
Jedna vec je privod vzduchu do EGR aby ti t ovzala elektronika, to se privodem od turba povedlo. Lexus ma stejnej motor akorat jinak ulozený v motorovym prostoru.
Resil jsem predevsim co s tim vyfukovým svodem co sel puvodne do EGR, zaslepit ho kvuli DPNR nejde. Vyvist ho trubkou dozadu do auta současně s výfukem ??
Jedna vec je privod vzduchu do EGR aby ti t ovzala elektronika, to se privodem od turba povedlo. Lexus ma stejnej motor akorat jinak ulozený v motorovym prostoru.
Resil jsem predevsim co s tim vyfukovým svodem co sel puvodne do EGR, zaslepit ho kvuli DPNR nejde. Vyvist ho trubkou dozadu do auta současně s výfukem ??
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
EGR je velke svinstvo, protoze postupne zanasi prostor, kde proudi vzduch do motoru a i po 100 tKm je ten prostor polovicni, coz neni idealni. Pokud by byla moznost zaslepeni, urcite bych ji vyuzil, motoru to jen prospeje a ekologie v podstate neutrpi. Negativa urcite vyvazi pozitiva.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
napojení cistyho vzduchu z turba do egr mi jako hodne prace neprijde, noapak. Problem mozna trochu vidim prave v tom vyvodu splodin. Duvody jsou hned tri. Jednak nebudu spinit sani a motor jako takovy splodinama, jednak bude chod motoru a potazmo i jizda o dost plynulejsi hned od 1500ot hlavne pri jizde po meste a treti duvod, je i ten ze se ulevi DPNR, pokud ovedu cast splodin mimo nej a tudiz dele vydrzi. Odstraneni DPNR je varianta ale nejlevnejsi firma kterou jsem nasel to dela za 18 tis. Mou variantu jsem spocital na par stokorun.