klimatizace přestala chladit a syčení po vypnutí motoru
klimatizace přestala chladit a syčení po vypnutí motoru
Ahoj, jak uhodily vedra a blíží se mi odjezd na dovolenou tak můj avík přestal chladit, respektive nejdřív začal chladit jen na pravé straně auta a na mně foukal o něco teplejší vzduch a chaldil mín a mín až chladí jen dalo by se říci trochu. takz sem si všiml, že dřív mám pocit při zaplé klimně spínalz ventilátory na chladiči častěji a naplno - jednou dvakrát do minuty při stojícím autě, teď se jen pomalu točí - nevím jestli je tam nějaká regulace otáček podle teploty motoru nebo co ale prostě to chladí málo.
otázka je - mte někdo tip na servis kde mi doplní chladivo a kouknou se na to? mám u práce thusho -modřany kam bych to normálně dal, ale tam mají plno až na 14 dní a já jedu na dovču už v pondělí.
dík
otázka je - mte někdo tip na servis kde mi doplní chladivo a kouknou se na to? mám u práce thusho -modřany kam bych to normálně dal, ale tam mají plno až na 14 dní a já jedu na dovču už v pondělí.
dík
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
S tím že klima nechladí sem se setkal u taťky u Mercedesu prostě to nefoukalo ani nechladilo. Stačilo jen vyměnit kabinový pylový filtr a už to zase mrazilo a foukalo jak mělo. Filtr byl prostě celý zasviněný a zadělaný takže to přes něj neprotlačilo. Tak snad to budeš mít stejně. Jinak v Toyotě ty filtry obyč 600kč a uhlíkový 800kč když jsou v akci. a umístěný je za kastlíkem spolujezdce musíš jej vyjmout někde tu najdeš i k tomu návod a kdyby ne tak bych Ti to dal na Uložto.cz a by sis to stahl tam ať víš jak jej demontovat.
Avensis 2.2 D-cat
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak to Ti chybí jen chladivo, zajeď doplnit, Plnění klimatizace nabízí snad každý slušnější pneuservis
Aspoň na Moravě ANO
Naťukají do chytré mašinky typ auta spočítá obsah a je to....cca 10-15min a jedeš a mrazíš

Aspoň na Moravě ANO

Naťukají do chytré mašinky typ auta spočítá obsah a je to....cca 10-15min a jedeš a mrazíš

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
- extremehany
- Věčnej rejpal
Ahoj tak včera jsem bzl v servise a odsáli mi ze systému jen cca 90g chladiva se slovy že mám někde díru jako vrata.
Tkaže dneska sdi berou auto a budou hledat .....
Zajímavý je, že to chladilo dokud bylo do 26 stupnu, jak dosli vedra tak to asi pracuje s vyšším tlakem nebo někde povolilo těsnění a chladivo je fuč.
Mechanik říkal že v průměru může utéct až 50% chladiva tak za 3 roky ale já tam mám z 600g jen 90g takže je tam asi dítra a pokud by to doplnil jsem tam za půl hodiny zas... tak držte palce ať mi to dají dneska do kupy
Tkaže dneska sdi berou auto a budou hledat .....
Zajímavý je, že to chladilo dokud bylo do 26 stupnu, jak dosli vedra tak to asi pracuje s vyšším tlakem nebo někde povolilo těsnění a chladivo je fuč.
Mechanik říkal že v průměru může utéct až 50% chladiva tak za 3 roky ale já tam mám z 600g jen 90g takže je tam asi dítra a pokud by to doplnil jsem tam za půl hodiny zas... tak držte palce ať mi to dají dneska do kupy

Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
600g???? Wow... to bych cekal kolem 375g freonu a nejakych 105g oleje. Takze mozna by to lehce pres pulkilo bylo... Kazdopadne to neni moc zvlastni... Ono to totiz chladi i s velmi malym obsahem chladiva, jen jakmile se otepli, tak pozorovatelna ucinnost je v panu, protoze ochlazeni je jen o pul stupne...
Back in Czech.
- extremehany
- Věčnej rejpal
Jinak hledani uniku je docela pakarna a obvykle zabere cely den, Nejcasteji to byva: zpuchrelost / zkorodovanost / prosoupanost nejakeho kolinka nebo trubicky v casti pred chladicem, Pretazeny a praskly blocek se sroubem a koncovkou do sebe spojenych casti, tesneni hridele kompresoru...... Vsechny tyto pripady vyusti vetsinou v investici do noveho dilu (dvou) a nebo dokonce v nutnost pretesnit (skoro nikdo nedela) nebo vymenit kompresor klimy... Takze hodne zdaru a penez na ucte....
Back in Czech.