klimatizace přestala chladit a syčení po vypnutí motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
dexter
Navigátor

klimatizace přestala chladit a syčení po vypnutí motoru

Příspěvek od dexter »

Ahoj, jak uhodily vedra a blíží se mi odjezd na dovolenou tak můj avík přestal chladit, respektive nejdřív začal chladit jen na pravé straně auta a na mně foukal o něco teplejší vzduch a chaldil mín a mín až chladí jen dalo by se říci trochu. takz sem si všiml, že dřív mám pocit při zaplé klimně spínalz ventilátory na chladiči častěji a naplno - jednou dvakrát do minuty při stojícím autě, teď se jen pomalu točí - nevím jestli je tam nějaká regulace otáček podle teploty motoru nebo co ale prostě to chladí málo.

otázka je - mte někdo tip na servis kde mi doplní chladivo a kouknou se na to? mám u práce thusho -modřany kam bych to normálně dal, ale tam mají plno až na 14 dní a já jedu na dovču už v pondělí.

dík
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

S tím že klima nechladí sem se setkal u taťky u Mercedesu prostě to nefoukalo ani nechladilo. Stačilo jen vyměnit kabinový pylový filtr a už to zase mrazilo a foukalo jak mělo. Filtr byl prostě celý zasviněný a zadělaný takže to přes něj neprotlačilo. Tak snad to budeš mít stejně. Jinak v Toyotě ty filtry obyč 600kč a uhlíkový 800kč když jsou v akci. a umístěný je za kastlíkem spolujezdce musíš jej vyjmout někde tu najdeš i k tomu návod a kdyby ne tak bych Ti to dal na Uložto.cz a by sis to stahl tam ať víš jak jej demontovat.
Avensis 2.2 D-cat
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

Ahoj, filtry, tj motorový, kabinový a olejový měním každý rok, teď ho tam mám tak měsíc novej .... ale díky za tip
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

a zapíná vám ventilátory na chladiči v těch vedrech naplno ? nebo jede na nízké otáčky?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Lepsi zajet do nejblizsi !klimaservisu! a nechat zkontrolovat.. za cca 500 Kc... pokud je to jen plnivo a tlak, tak to opet bude behat hned paradne... pak bych hledal u elektriky a chladice...
Back in Czech.
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

no to jasne udělám, dneska jsem to zjistil už pozdě a už mi nrbrali telefon - nesnáším jak mi na uutě něco nejede to je jak bejt sakra nemocnej :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

:-))))))
Back in Czech.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Syci to, protoze se po vypnuti vyrovnavaji tlaky v chladicim okruhu a ventilator kondezatoru (chladice) je rizenej od tlaku, co tlaci kompresor. Teda, aspon u "normalniho" chlazeni, v aute to bude, ale stejny.
RAV4 HSD FWD
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

tak to Ti chybí jen chladivo, zajeď doplnit, Plnění klimatizace nabízí snad každý slušnější pneuservis :wink:
Aspoň na Moravě ANO :lol:

Naťukají do chytré mašinky typ auta spočítá obsah a je to....cca 10-15min a jedeš a mrazíš :-D
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

no za 10-15 minut to kvalitní servis neudělá, mu to bude trvat tak hodinu, protože jen vakuování systému a test vakua trvá cca půl hodiny
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

Ahoj tak včera jsem bzl v servise a odsáli mi ze systému jen cca 90g chladiva se slovy že mám někde díru jako vrata.
Tkaže dneska sdi berou auto a budou hledat .....

Zajímavý je, že to chladilo dokud bylo do 26 stupnu, jak dosli vedra tak to asi pracuje s vyšším tlakem nebo někde povolilo těsnění a chladivo je fuč.

Mechanik říkal že v průměru může utéct až 50% chladiva tak za 3 roky ale já tam mám z 600g jen 90g takže je tam asi dítra a pokud by to doplnil jsem tam za půl hodiny zas... tak držte palce ať mi to dají dneska do kupy :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

600g???? Wow... to bych cekal kolem 375g freonu a nejakych 105g oleje. Takze mozna by to lehce pres pulkilo bylo... Kazdopadne to neni moc zvlastni... Ono to totiz chladi i s velmi malym obsahem chladiva, jen jakmile se otepli, tak pozorovatelna ucinnost je v panu, protoze ochlazeni je jen o pul stupne...
Back in Czech.
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

tož jako takovej poměr chladiva a oleje tam podle mě nebude, já te'd byl s galaxym plnit klimu a mám tam 1050 g chladiva a 50 g oleje
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To ti tam jen "doplnili"... Predpoklad, ze olej je v kompresoru a velka jeho cast se neztrati... Ale kua kilo chladiva je fakt ranec...
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jinak hledani uniku je docela pakarna a obvykle zabere cely den, Nejcasteji to byva: zpuchrelost / zkorodovanost / prosoupanost nejakeho kolinka nebo trubicky v casti pred chladicem, Pretazeny a praskly blocek se sroubem a koncovkou do sebe spojenych casti, tesneni hridele kompresoru...... Vsechny tyto pripady vyusti vetsinou v investici do noveho dilu (dvou) a nebo dokonce v nutnost pretesnit (skoro nikdo nedela) nebo vymenit kompresor klimy... Takze hodne zdaru a penez na ucte....
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“