Lak karoserie

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
chudy
Řidič

Lak karoserie

Příspěvek od chudy »

Ahoj všem,
mám Vénu r.v 2011, najeto cca 30k km, jde mi o to, že na hraně mezi střechou a čelním oknem mám odrbanej vrchní lak a někde i s barvou, když jsem byl v servisu, tak mi přijímací technik sdělil, že to už viděl, že to je od kamínků, ale že ho s reklamací vyhodí, stejně mi to nejde do palice, je to jen na půlce hrany na straně řidiče, to obroušení končí v místě u vnitřního zpětného zrcátka a druhá polovina lomu je neporušená, včera jsem si vzal podložku a zkoušel jsem výškový rozdíl mezi oknem a střechou a opravdu na straně spolujezdce je okno vyšší než ta hrana střechy, kdežto okno na straně řidiče je utopené (asi menší vrstva lepidla, nebo větší tlak při montáži), co by jste radili? Trvat na reklamaci? nebo to neřešit? Díky všem za přínosné postřehy a nápady.
Ex Avensis T25 kombi Executive 2.0 D4D 85 kW (2004)
Ex Avensis T27 kombi Business Plus 2.0 D4D 93 kW (2011)
Ex Avensis T27 kombi Active Trend+ 2.0 D4D 105 kW (2016)
Ex Rav4 IV Selection 2.5 Hybrid FWD 145 kW (2018)
Camry v70 executive VIP
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Neměnil někdo přední sklo.....?

Jinak jestli je to sklo nové a nakřivo, tak je reklamace snad bez debaty.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Otázkou je co je to znamená nakřivo a kdy je to správně jestli rozdíl setiny milimetru nebo 0,5cm :) Nic není dokonalé a proto záleží jak velký rozdíl tam je zda je to patrné pouhým okem a jeto jako "pěst na oko". Jinak ze zákona máš právo reklamovat cokoliv a Prodávající je povinen reklamaci s tebou sepsat. Ovšem můžou Ti hned na fleku napsat že se jedná o neoprávněnou reklamaci a teď to bude na Tobě zda to dáš k občansko pravnímu sporu a zajistíš si nějaký znalecký posudek že rozdíl je opravdu velký a ofšem vadu na kráse máš možnost reklamovat asi jen do prvních 6ti měsíců ale to si raděj zavolej na ČOI českou obchodní inspekci a tam se zeptej jak bys měl postupovat a jestli máš ještě právo něco takového reklamovat.
Avensis 2.2 D-cat
Camry8
Člen Týmu

Příspěvek od Camry8 »

Už jsem to taky viděl a nakonec to bylo tím, že kolega měl na škrabce hliníkové ostří. :(
Rav4 2006,
Camry 2007
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

reklamovat přímo u Toyoty ČR, ne u dealerů, ty s tim mají akorát práci navíc a proto se reklamacím vyhejbají
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

korn píše:reklamovat přímo u Toyoty ČR, ne u dealerů, ty s tim mají akorát práci navíc a proto se reklamacím vyhejbají
nemaju s tym ziadnu pracu naviac, normalne to opravia ako kazdy iny servis a fakturu poslu do toyoty cr.
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
1ac0
Navigátor

Re: Lak karoserie

Příspěvek od 1ac0 »

chudy píše:Ahoj všem,
na hraně mezi střechou a čelním oknem mám odrbanej vrchní lak a někde i s barvou, když jsem byl v servisu, tak mi přijímací technik sdělil, že to už viděl, že to je od kamínků
to by boli zazracne kamienky aby sa triafali vzdy na tu hranu a nikde inde - ak by to bolo od kamienkov bolo by aj na celnom skle ("tupky") a prednej kapote. pravdepodobnost ze by sa niekolko kamienkov trafilo akurat na tu hranu a nikde inde - to uz je vyssia na prvu cenu v sportke :D

ako tu niekde napisal: skrabanie ladu z celneho skla v zime. nechat zamrazit v mraziaku kocky ladu, po zmrazeni rozbit a ostrou hranou skusit skrabat lak na tej hrane. ak pojde dolu = roklamacia, spatne vypaleny lak vo vyrobe, nie je dostatocne tvrdy (nie je dostatocne "zapeceny"). farba nie je tvrda, od toho je lak.
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
Odpovědět

Zpět na „Avensis“